ubistvo file

Započeo fiu, Maj 25, 2020, 20:23:29 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

fiu

*

Problem(error/warning): napravio sam da igrac moze naruciti ubistvo drugok igraca i zaposleni kako killers da mogu ubijati za novac, al neznam kako da uradim kad igrac poruci ubistvo da ga cuva u file i kad zaposlenog kad otvori laptop da vidi ko igrac ili igraci su meta i koliko novac dobija za tih ?
Dio skripte: [ pawn ]vaš odgovor[ /pawn ]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [ code ]vaš odgovor[ /code ]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): link slike

Nećeš čuvati u File nego napravi Array :-\

Rust, Python, TypeScript, Kotlin, WebAssembly, Swift, Clojure, Elixir, Go, SQL

fiu

*

Citat: Alhemičar poslato Maj 25, 2020, 20:52:58 POSLE PODNE
Nećeš čuvati u File nego napravi Array :-\
kako ? hocu da stavim za 3 dana ako nije ubijen igrac da mu se hit trgne

fiu

*

[pawn]
      case DIALOG_HITMARKET_PLACE_2:
      {
          if(!response) return ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_HITMARKET_PLACE_1, DIALOG_STYLE_INPUT, "Hit Market {FFFFFF}Place Hit (Step 1)", "Write the target's name:", "Next", "Back");
         new amount = strval(inputtext);
         if(!(5000 <= amount <= 5000000)) return ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_HITMARKET_PLACE_2, DIALOG_STYLE_INPUT, "Hit Market {FFFFFF}Place Hit (Step 2)", "{E74C3C}Amount must be between $5,000 - $5,000,000.\n\n{FFFFFF}Write the amount you want to place on target's head:", "Done", "Back");
         if(amount > GetPlayerMoney(playerid))  return ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_HITMARKET_PLACE_2, DIALOG_STYLE_INPUT, "Hit Market {FFFFFF}Place Hit (Step 2)", "{E74C3C}You don't have enough money.\n\n{FFFFFF}Write the amount you want to place on target's head:", "Done", "Back");
         new name[MAX_PLAYER_NAME], query[256];
         GetPVarString(playerid, "hitmarket_TargetName", name, MAX_PLAYER_NAME);
         BountyData[playerid][placedHits]++;
         BountyData[playerid][moneySpent] += amount;

mysql_format(marketSQLHandle, query, sizeof(query), "INSERT INTO hm_hits SET Target='%e', Bounty=%d, PlacedBy='%e', PlacedOn=UNIX_TIMESTAMP() ON DUPLICATE KEY UPDATE Bounty=Bounty+%d", name, amount, ReturnPlayerName(playerid), amount);
         mysql_tquery(marketSQLHandle, query);

mysql_format(marketSQLHandle, query, sizeof(query), "UPDATE hm_players SET HitsPlaced=%d, HitsPlacedAmount=%d WHERE Player='%e'", BountyData[playerid][placedHits], BountyData[playerid][moneySpent], ReturnPlayerName(playerid));
          mysql_tquery(marketSQLHandle, query);

new target_id = GetPlayerID(name);
         if(IsPlayerConnected(target_id)) BountyData[target_id][hasBounty] = true;

SendClientMessage(playerid, 0x27AE60FF, "[HIT MARKET] {FFFFFF}Hit placed.");
         GivePlayerMoney(playerid, -amount);
         return 1;
      }[/pawn]

ovo imam u mysql i hteo bi da prebacim da nije mysql

Misliš napravio je rootcause međutim ti nemaš pojma sql i hoćeš da prebaciš u ini..

Nema potrebe za prebacivanjem, sistem je gotov, samo ga prilagodi modu, korištene su stvari koje ne bi mogao da se čuva u iniu, a ako ti se ne sviđa što je sql, nemoj ga koristiti ili napravi novi

fiu

*

Citat: Slade poslato Maj 26, 2020, 01:35:39 PRE PODNE
Misliš napravio je rootcause međutim ti nemaš pojma sql i hoćeš da prebaciš u ini..

Nema potrebe za prebacivanjem, sistem je gotov, samo ga prilagodi modu, korištene su stvari koje ne bi mogao da se čuva u iniu, a ako ti se ne sviđa što je sql, nemoj ga koristiti ili napravi novi

a kako da uradim u iniu da radi sistem nemora sve neke stvari naruci ubistvo, killer da moze uzimati to i da ubija i da dobija novac kako to ?

Pronađi neki već postojeći ini sistem u modu i radi na osnovu tog kalupa i sredi sebi po želji sve kako si planirao

fiu

*

Citat: Slade poslato Maj 26, 2020, 19:16:18 POSLE PODNE
Pronađi neki već postojeći ini sistem u modu i radi na osnovu tog kalupa i sredi sebi po želji sve kako si planirao
al neznam kako da cuva hits koji su naruceni i kako da gi brise kad je uspesno ubijen igrac cime je dato hit

Pa nauci, ja ti mogu napraviti taj sistem od 0, ali za novac. Besplatno - ne.

Citat: Slade poslato Maj 26, 2020, 21:20:32 POSLE PODNE
Ma ti si neka opasna mafioza, cim radis za pare xD

fiu

*

Citat: Slade poslato Maj 26, 2020, 21:20:32 POSLE PODNE
nista ne bi te kostalo samo da mi kazes kako da uradim cuvanje ali okej, sve je u para to je to, hvala ti puno.

Citat: fiu poslato Maj 27, 2020, 00:18:29 PRE PODNE
nista ne bi te kostalo samo da mi kazes kako da uradim cuvanje ali okej, sve je u para to je to, hvala ti puno.
Kostalo je njega godine sve to da nauci da bi tebi ovde dosao i ispisao za 1 minut kod

fiu

*

Citat: Terza Lazarevic poslato Maj 27, 2020, 00:27:32 PRE PODNE
Kostalo je njega godine sve to da nauci da bi tebi ovde dosao i ispisao za 1 minut kod
pa brate i ja da bi mogu naucio mogli bi ste mi pomoc .. neznam sta ste me napali kako da vam trazim da mi iskriptate celi mod .. zamolio sam fino ali okej je

Citat: Teodor poslato Maj 26, 2020, 23:21:25 POSLE PODNE
Ma ti si neka opasna mafioza, cim radis za pare xD

Ponaša se ko da je mafija čuva

Citat: fiu poslato Maj 27, 2020, 00:18:29 PRE PODNE

Nigdje nije niko rekao da je sve u parama, osim ako je to prvi sistem koji ćeš ubaciti u mod, imas već dosta ini sistema u modu, prilagodi svoj sistem njima i napravi zasebno čuvanje

Tvoje kako zna se na sta apeluje, objasnio sam ti odgovorom najbolji način, ti i dalje tražiš 'kako' po čemu sada možemo zaključiti da tražiš nekoga da to odradi za tebe, meni je mrsko raditi takve sisteme besplatno, a niko neće da ti piše kod duže od pola sata - sat vremena za džabe.

Također taj sistem je dosta težak za početnika, tako da pokušaj da ga izbjegnes I napravi jednostavniji.

5 riječi

Koristi SQL(ite), ostalo je sranjne.
Citat: CheezItFollow your heart and own style.
Citat: PottusThat is perfectly fine, I'm just pointing out where you made mistakes what does hearing "good job" get you? Absolutely nothing. You need to hear the problems otherwise you'll keep making the same mistakes :)