Firme

Započeo Ukson Amigoss, Mart 28, 2020, 18:41:50 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Kad napravim firmu ispise mi lepo na serveru naziv u bazi ispise neka slova glupoti Dz? i kad restartujem server onda to ispise taj naziv i na serveru... Al kad idem promeni ime firme promeni lepo i sve onda normalno radi samo to kreiranje.
Dio skripte: [ pawn ] https://pastebin.com/ezGiqdMW [ /pawn ]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [ code ] Ne izbacuje nista u mysql logu [ /code ]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): link slike
Poslednja Izmena: Mart 31, 2020, 17:36:53 POSLE PODNE od Galardo

[pawn]new Query[1024];
            mysql_format( _dbConnector, Query, sizeof(Query), "INSERT INTO `firme` (`ID`, `imavlasnika`, `vlasnik`, `vrsta`, `ux`, `uy`, `uz`, `produkti`, `maxprodukti`, `cenaprodukti`, `ix`, `iy`, `iz`, `level`, `cena`, `naziv`) VALUES ('%d', '0', 'Niko', '%s', '%f', '%f', '%f', '500', '500', '5', '%f', '%f', '%f', '%d', '%d', '%s')",
                x, FirmaInfo[ x ][ fVrsta ], Pos[ 0 ], Pos[ 1 ], Pos[ 2 ], FirmaInfo[ x ][ fProdukti ], FirmaInfo[ x ][ fMaxProdukti ], FirmaInfo[ x ][ fCenaProdukti ], FirmaInfo[ x ][ iX ], FirmaInfo[ x ][ iY ], FirmaInfo[ x ][ iZ ], FirmaInfo[ x ][ fLevel ], FirmaInfo[ x ][ fCena ], FirmaInfo[ x ][ fNaziv ] );
            mysql_query( _dbConnector, Query );[/pawn]

Probaj ovako

Ma kakvi jos gore ni ne kreira u bazi a na serveru kreira stalno firmu sa id 1

Ne mogu svaka muda oko mysql raditi pogotovo pocetnici ostavi se ti mysql sinko ;)
AKO ZNAS ZA BOGA I ZA GLAVU ZIVU NE BRANI MI DOKTORE RAKIJU I PIVU

Hvala ne bi da komentarisem`dev`....

Dal ti ostale tabele normalno ubaci? Možda je do FirmaInfo[ x ][ fNaziv ]?
Pošalji čitav dio gdje pozivaš taj query.

Citat: Lestra_Dev poslato Mart 29, 2020, 17:56:48 POSLE PODNE
Ne mogu svaka muda oko mysql raditi pogotovo pocetnici ostavi se ti mysql sinko ;)

MySQL nije ništa teži od INI-a, dakle čemu nepotrebno preseravanje?

Ostalo sve normalno radi samo kad kreiram taj naziv mi na labelu lepo ispise al u bazi ne...
https://pastebin.com/rphFgdSn

Citat: Slade poslato Mart 29, 2020, 18:12:05 POSLE PODNE
Dal ti ostale tabele normalno ubaci? Možda je do FirmaInfo[ x ][ fNaziv ]?
Pošalji čitav dio gdje pozivaš taj query.

MySQL nije ništa teži od INI-a, dakle čemu nepotrebno preseravanje?
Pocetnisi se gube u mysql mozda ti mislis da nije nista tezi svaki error i sto im ne ucita ig oni ce postavljat da im se rijesava...
Edit: Smanji te stringove nema potrebe toliko da bude...
Poslednja Izmena: Mart 29, 2020, 18:18:34 POSLE PODNE od Lestra_Dev
AKO ZNAS ZA BOGA I ZA GLAVU ZIVU NE BRANI MI DOKTORE RAKIJU I PIVU

Roki moja ako ti je ID auto increment prilikom Inserta nema potrebe da unosis ID. Zatim nema potrebe takodjer da dodajes maxprodukte, produkte, imavlasnika, vlasnik to mozes stavit u tableu da ima default vrijednost osim ako se ti podaci ne unose pri kreiranju.Tako da dovoljne su ti koordinate za ulaz,izlaz,vrsta, cijena i level.:). Pogledaj i moj tutorial o odredjivanju duzine stringa pomoce ti dosta. Takodjer poradi na urednosti kako ne bi dolazilo do ovakvih problema. :)

Citat: Lestra_Dev poslato Mart 29, 2020, 17:56:48 POSLE PODNE

Ako nemas sta pametno reci ne komentiraj 'dev'...
Naucit ce, ako mu treba pomoc neka postavi za to forum i služi, a ne za tvoje proseravanje produzi.

Bez rasprave ovde!
To obavljajte u pp ili negdje drugo,ovdje mu jedino mozete pomoci!

Citat: Lestra_Dev poslato Mart 30, 2020, 23:11:40 POSLE PODNE
Ja proseravam pa de mu pomogni eto ako si pametan
calm down DEVELOPERU, nisi ti nista bolji od njega, cisto da znas..

@tema nadam se da si resio problem nisam bas toliko u toku ali boze moj.. i mali savet, koristi pawn-plus-mysql (pp-mysql) da se ne zezas toliko oko stringova..
primer:

[pawn]
new String:query = str_format("\
   UPDATE `users` SET `admin` = '%d' WHERE `SQLID` = '%d'",
   E_ACCOUNT_INFO[playerid][@admin], E_ACCOUNT_INFO[playerid][@sqlid]);
mysql_tquery_s(handle, query);
[/pawn]