Optidraw [v1.0]

Započeo algorhitmically, Februar 26, 2020, 16:57:50 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

(Update v1.0.1)

* Zbog zelja mnogih korisnika odradjen je rework modelsizes include-a u SQL-u: github.com/algorhitmically/modelsizes-sql
* Promenjena ulazna definicija za definisanje metode iz 'CURRENT_METHOD' u 'OD_METHOD'
* Dodata nova opcija za iskljucivanje kreiranja staticnih objekata(uglavnom za podloge): OD_DISABLE_STATIC_OBJECTS
* Optimizacija samog include-a.
* Ispravljene greske i lose konstruisane stavke.
Poslednja Izmena: Mart 05, 2020, 01:26:18 PRE PODNE od algorhitmically
[Include] > Optidraw
[Include] > Model-Sizes-SQL

Ja sam do sad uvek 'rucno' optimizovao mape, podesavao prema svom modu, mapama u okolini i slicno... Tako da kad bi ovaj include radio kako treba bio bi dobar posao za mnoge, pogotovo za ove sto samo bubnu mape i ne razmisljaju o njima...  ::) Kod izgleda skroz okej, ali ovo bi trebalo dobro istestirati na velikom broju igraca sa dosta mapa(objekata), videti potencijalne propuste i bagove(ako ih ima).
Sve pohvale, takodje zanima me ko si zapravo ti, na SAMPu sam 9,10 godina, a prvi put cujem za tebe. Ovo svakako ne moze da ispise neko ko se od juce zanima SAMPom i skriptanjem

exDeveloper | Generation, Zara Gaming, Meanwhile |
"If nobody hates you, you're doing something wrong."

Citat: TheP4vO poslato Jul 29, 2014, 20:42:16 POSLE PODNE
Glasao sam ali ovo je vrlo [cenzura]o svima je favorit neprikosloveni levu :D

Citat: Levu poslato Mart 06, 2020, 19:39:44 POSLE PODNE
Ja sam do sad uvek 'rucno' optimizovao mape, podesavao prema svom modu, mapama u okolini i slicno... Tako da kad bi ovaj include radio kako treba bio bi dobar posao za mnoge, pogotovo za ove sto samo bubnu mape i ne razmisljaju o njima...  ::) Kod izgleda skroz okej, ali ovo bi trebalo dobro istestirati na velikom broju igraca sa dosta mapa(objekata), videti potencijalne propuste i bagove(ako ih ima).
Sve pohvale, takodje zanima me ko si zapravo ti, na SAMPu sam 9,10 godina, a prvi put cujem za tebe. Ovo svakako ne moze da ispise neko ko se od juce zanima SAMPom i skriptanjem

Include je testiran na vise igraca i do sada niko nije prijavljivao probleme mada to ne bi trebalo da igra neku veliku ulogu, jer se optimizacija objekata izvrsi odmah tokom kreiranja istih, a sve ostalo ostaje na samom streameru. Testirao sam dosta mapa sa razlicitim objektima i kolicinama i davalo je odlicne rezultate, ali slazem se da treba testirati u raznim uslovima i situacijama kako bi se include poboljsao i izvuklo najbolje iz njega.
Btw PAWN skriptanje mi je hobi i skoro godinu dana se bavim istim sa prekidima :)
[Include] > Optidraw
[Include] > Model-Sizes-SQL

ne mogu da pokrenem mislim da ne radi popravi to

SyS

*

Citat: Levu poslato Mart 06, 2020, 19:39:44 POSLE PODNE
Nije brate ovo uopšte teško napravit, samo array je bio ogroman pa se dugo compile a nije mi palo na pamet da uradim SQL Rework INCa kao što je on uradio, fino je ugl.

Citat: SyS poslato Mart 08, 2020, 08:52:56 PRE PODNE
Nije brate ovo uopšte teško napravit, samo array je bio ogroman pa se dugo compile a nije mi palo na pamet da uradim SQL Rework INCa kao što je on uradio, fino je ugl.
Nije tesko napraviti, ali treba ideja prvenstveno. Takodje treba i upucenost oko objekata, samog model-sizes includea, a video sam da se registrovao ovde pre par dana pa sam mislio da nema mozda neko drugo ime i slicno... Svakako zasluzuje pohvale.

Da ne ispadne post skroz offtopic ne vidim poentu ovog
Streamer_VisibleItems(STREAMER_TYPE_OBJECT, 2500);
Kad igrac moze da vidi samo 1000 objekata odjednom, takodje ako mu zauzmemo sve slotove nece moci da vidi player objekte stvorene u modu za nesto po potrebi(npr kosac trave)

exDeveloper | Generation, Zara Gaming, Meanwhile |
"If nobody hates you, you're doing something wrong."

Citat: TheP4vO poslato Jul 29, 2014, 20:42:16 POSLE PODNE
Glasao sam ali ovo je vrlo [cenzura]o svima je favorit neprikosloveni levu :D

makenzi sta se ti kurcis nemas pojma o skriptanju cak sam te i pobedio u script battle a onaj tvoj southclaws mi je trazio da mu radim incove
ovaj levu misli da je skripter ako otvara kao server ha ha koristi stari mod nikada necete biti na mom nivou

Citat: LANMY˛pwN poslato Mart 08, 2020, 14:39:49 POSLE PODNE
makenzi sta se ti kurcis nemas pojma o skriptanju cak sam te i pobedio u script battle a onaj tvoj southclaws mi je trazio da mu radim incove
ovaj levu misli da je skripter ako otvara kao server ha ha koristi stari mod nikada necete biti na mom nivou
zasto ti se dize ego bez potrebe?

Citat: over poslato Mart 08, 2020, 14:45:40 POSLE PODNE
zasto ti se dize ego bez potrebe?
zato sto ga imam za razliku od ovog makenzija sto se hvali po samp fb-u sa nekim mercedesima, kurcevima i spominje mi sestru kenjac jedan

Citat: LANMY˛pwN poslato Mart 08, 2020, 14:47:04 POSLE PODNE
zato sto ga imam za razliku od ovog makenzija sto se hvali po samp fb-u sa nekim mercedesima, kurcevima i spominje mi sestru kenjac jedan
jebajga ima cime da se hvalii  >:( >:(