◄ Glavni razgovor #44 ►

Započeo SlavicBeast, Januar 11, 2020, 21:29:56 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Citat: #THEV1NNACHA_ poslato Mart 15, 2020, 22:55:43 POSLE PODNE
Sta mislite do kada ce ovo trajati?

Ima raznih prognoza nez sta je tacno neki smatraju da ce sada u aprilu biti veliki "odjek" virusa i da ce onda usporavati ali da ce opet pred kraj ljeta poceti da se siri brze kako ima dolazi i da se tad ocekuje tek haos mada ja iskreno sumnjam da je to istina al eto nisam pametan oko tog ne znam bas ali tako sam citao i slusao..

Citat: K Я I Ƨ Ƭ I J Λ N poslato Mart 15, 2020, 22:52:08 POSLE PODNE
@SlavicBeast nmg doc do tvog odgovara na moj post pa cu te tag.

Ti u Republici Srpskoj studiras il ? Zanima me sta ce bit sada kod nas jer je u Srbiji do kraja skolske godine stopirano dal ce i kod nas.Ako se gleda odnos zarazenih i broja stanovnistva kod nas je to u gorem stanju nego kod njih, a opet ako nam stopiraju do kraja godine dal ce se od septembra ponavljati razredi il sta ocito ce bit nekih sranja ne zna se dal je gore ponavljanje il da produze u julu npr.. Dok opet sada i nema nekog smisla ukoliko se korona siri a stopirano sve na 2 sedmice koja je svrha tog ako se sirenje nastavlja a mi smo 2 sedmice izgubili...

Ne, zivim i studiram u Srbiji

Ja nisam procitao informaciju da ce ovo trajati 2 nedelje. U skolu se, makar za sada nece ici do kraja skolske godine.

"Nakon ove odluke, Vlada Srbije propisaće mere u vanrednom stanju koje podrazumevaju odstupanja od ljudskih i manjinskih prava. Te mere mogu da traju najduže 90 dana, a po isteku ovog roka mogu se obnoviti pod istim uslovima, kaže Ustav Srbije."

"SlavicBeast Steam Signature - SteamId for slavicbeast, real name Nikola"

#A.J.

Citat: #THEV1NNACHA_ poslato Mart 15, 2020, 22:55:43 POSLE PODNE
Sta mislite do kada ce ovo trajati?
Ma kakav je ovaj naš narod bezobrazan, treba još da traje da pobije govna samo.
A što se tiče coronavirusa, previše panike se diže oko ovoga. Pola ljudi se već izliječilo.
1920. se pojavila kuga, znači kroz 100 godina je došo novi virus, tkzv. coronavirus.
Ljudi su se već i u prijašnjim životima susretali sa virusima, ne samo 1920., nego i prije.
Kuga, ptičija gripa, svinjska gripa, coronavirus... Sve je to isto, samo drugačiji nazivi. Marketi nemaju brašno, nemaju nijednu zalihu, džak brašna ne možeš kupiti.
Ne rukuje se niko ni sa kim, automobili pretiču na glavnim i sporednim putevima... Što se više panika bude dizala, što 'glavni ljudi' i hoće, bit će svaki dan sve gore.
Citat: K Я I Ƨ Ƭ I J Λ N poslato Mart 15, 2020, 22:57:28 POSLE PODNE
Ima raznih prognoza nez sta je tacno neki smatraju da ce sada u aprilu biti veliki "odjek" virusa i da ce onda usporavati ali da ce opet pred kraj ljeta poceti da se siri brze kako ima dolazi i da se tad ocekuje tek haos mada ja iskreno sumnjam da je to istina al eto nisam pametan oko tog ne znam bas ali tako sam citao i slusao..
Većina virusa se na visokim temperaturama raspada, bakterije... Na visokim temperaturama će se sve rasprsnuti i možemo da očekujemo poboljšanja.
Poslednja Izmena: Mart 15, 2020, 23:01:16 POSLE PODNE od .foux

Citat: SlavicBeast poslato Mart 15, 2020, 22:59:28 POSLE PODNE
"Nakon ove odluke, Vlada Srbije propisaće mere u vanrednom stanju koje podrazumevaju odstupanja od ljudskih i manjinskih prava. Te mere mogu da traju najduže 90 dana, a po isteku ovog roka mogu se obnoviti pod istim uslovima, kaže Ustav Srbije."
Oni su svoje škole završili jebali sebe, valja se nama patiti i nadoknađivati ovo...

Citat: .foux poslato Mart 15, 2020, 22:59:32 POSLE PODNE
A što se tiče coronavirusa, previše panike se diže oko ovoga. Pola ljudi se već izliječilo.
1920. se pojavila kuga, znači kroz 100 godina je došo novi virus, tkzv. coronavirus.
Ljudi su se već i u prijašnjim životima susretali sa virusima, ne samo 1920., nego i prije.
Kuga, ptičija gripa, svinjska gripa, coronavirus... Sve je to isto, samo drugačiji nazivi. Marketi nemaju brašno, nemaju nijednu zalihu, džak brašna ne možeš kupiti.
Ne rukuje se niko ni sa kim, automobili pretiču na glavnim i sporednim putevima... Što se više panika bude dizala, što 'glavni ljudi' i hoće, bit će svaki dan sve gore.Većina virusa se na visokim temperaturama raspada, bakterije... Na visokim temperaturama će se sve rasprsnuti i možemo da očekujemo poboljšanja.
Nije meni zbog mene nego sto su sve lige i takmicenja u fudbalu otkazane nemam sta gledati :D

Citat: daddy. poslato Mart 15, 2020, 23:01:26 POSLE PODNE
Oni su svoje škole završili jebali sebe, valja se nama patiti i nadoknađivati ovo...

Kod nas u RS je do kraja marta stopirana skola sad ako se i kod nas odluce na taj korak da se zatvaraju na duze periode mislim da ce se tesko izbjeci ponavljanja.Tipa mjesec i vise skole dovodi u minus dosta gradiva i stvaraju se tu problemi opet ponavljati godinu koliko ce to "sokantno" biti za sve nez al sta je tu je ako se nema drugo rijesenje nez...

Citat: K Я I Ƨ Ƭ I J Λ N poslato Mart 15, 2020, 23:03:38 POSLE PODNE

Kod nas u RS je do kraja marta stopirana skola sad ako se i kod nas odluce na taj korak da se zatvaraju na duze periode mislim da ce se tesko izbjeci ponavljanja.Tipa mjesec i vise skole dovodi u minus dosta gradiva i stvaraju se tu problemi opet ponavljati godinu koliko ce to "sokantno" biti za sve nez al sta je tu je ako se nema drugo rijesenje nez...
Ja sam u federaciji i kako rekoše, nema škole 2 sedmice, sad već manje od toga, nisu još ništa dalje govorili, volio bih da počne ubrzo, ako treba s maskom u školu.

Jos gore bi bilo da se ovaj virus prenosi vazduhom a ne dodirom :)

Citat: daddy. poslato Mart 15, 2020, 23:06:09 POSLE PODNE
Ja sam u federaciji i kako rekoše, nema škole 2 sedmice, sad već manje od toga, nisu još ništa dalje govorili, volio bih da počne ubrzo, ako treba s maskom u školu.

Meni ovo vala odgovara stopiranje iskreno nemam neko preveliko interesovanje za skolu tako da mi je ovo odlicno, ako se stopira do kraja godine razmislicu prije septembra tesko da cu se vracat na isto vjerovatno privatno ili nesto slicno  :D :D

Citat: .foux poslato Mart 15, 2020, 22:59:32 POSLE PODNE
Ne rukuje se niko ni sa kim, automobili pretiču na glavnim i sporednim putevima... Što se više panika bude dizala, što 'glavni ljudi' i hoće, bit će svaki dan sve gore.Većina virusa se na visokim temperaturama raspada, bakterije... Na visokim temperaturama će se sve rasprsnuti i možemo da očekujemo poboljšanja.

Drago mi je da pokazujes interesovanje, ali nije tacno.

Najveca pandemija ikada bila je Spanska groznica, izazivac virus gripa A H1N1. Bilo je 500 miliona obolelih i oko 50 miliona zrtava

Kroz istoriju, kuga, kolera, pegavi tifus, lepra, boginje (male / velike) su takodje odnele na stotine miliona zivota. Kako nauka i medicina napreduje, tako ove bolesti preuzimaju istorijski, a ne klinicki znacaj. Mogu se sresti u nerazvijenim zemljama ili u zemljama u razvoju (Afrika/Juzna Amerika ili pojedini delovi Azije). Od 1980- aktuelna je pandemija AIDSa i to je izazov koji je pred nama.

Treba se podvuci crta i nauciti sta su bakterije, a sta virusi, da su antibiotici za bakterijske, ne virusne infekcije.

Tacno, temperatura ubija, ali na koliko stepeni i pod kojim uslovima? Pa zavisi, dezinfekcija kuvanjem 90 stepeni 15-45 min. Sterilizator funkcionise tako sto ubija sve mikroorganizme, temperatura je ugl >120 stepeni. Autoklav (sterilizator hirurskih instrumenata) radi na temperaturi od 180 stepeni. I tako dalje i tako dalje, o ovome se moze do sutra.

Sustina je, ne siriti paniku, odmeniti maksimalno starije i truditi se da sebe ne dovodis u opasnost. :)
"SlavicBeast Steam Signature - SteamId for slavicbeast, real name Nikola"

Šta su ovi ljudi pobudalili, pretjeruju sa ovim prikupom stvari iz supermarketa, nije rat jebote

Citat: daddy. poslato Mart 16, 2020, 02:10:32 PRE PODNE
Šta su ovi ljudi pobudalili, pretjeruju sa ovim prikupom stvari iz supermarketa, nije rat jebote
Jebote voze WC papir u prikolicama koliko su natovarili kao da samo seru.
CitatElectric Power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world's machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels!

Citat: LoOdaK poslato Mart 16, 2020, 02:13:57 PRE PODNE
Jebote voze WC papir u prikolicama koliko su natovarili kao da samo seru.
Evo ja se sad vratio iz Maksija. Bokte dragi, od voća i povrća ništa nema, važi i za toalet papir..  ::)
• Website: www.vasic.dev
Web Development & Cyber Security