Aktore ne kreira pravilno

Započeo Snike02, Decembar 26, 2019, 22:46:39 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Imam skriptu za aktore,ona od Shomy i sada kad kreiram aktore kreiraju se tacno,ali kad ugasim server i onda upalim ne gi loada na to mesto gde su bile nego 5-6 metara na levo ili desno,textlabel je na pravo mesto ali aktori nisu, urado sam komanda za da ih brise i kreira opet neshto kako refresh,sada kreira ga na tacno mesto ali ovaj sa 5-6 metara ne ga brise nego samo stoji tako.
Dio skripte:
Evo load,ako treba josh neshto kazete.
[pawn]for(new i = 0; i < sizeof(AktorInfo); i++)
   {
      new gFile[80];
      format(gFile, sizeof(gFile), AKTOR_FILE, i);
      if(fexist(gFile))
      {
         INI_ParseFile(gFile, "LoadAktor", .bExtra = true, .extra = i);
         AktorLabel = Create3DTextLabel(AktorInfo[aktorime], 0xFFFFFFFF, AktorInfo[aktorX], AktorInfo[aktorY], AktorInfo[aktorZ]+1.0, 10.0, 0);
         CreateActor(AktorInfo[aktorskin], AktorInfo[aktorX], AktorInfo[aktorY] , AktorInfo[aktorZ], AktorInfo[aktorA]);
         if(AktorInfo[aktoranimacija] == 1)
         {
         ApplyActorAnimation(AktorInfo[aktorid],"MISC","seat_talk_01",2.0,1,0,0,0,0);
         }
      }
   }[/pawn]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): //
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): //

Citat: Snike02 poslato Decembar 26, 2019, 22:46:39 POSLE PODNE
sada kreira ga na tacno mesto ali ovaj sa 5-6 metara ne ga brise nego samo stoji tako.
Moze prevod ?

Možda ti proleti u mapu pa ga baci u pm i ovo ti neće raditi jer nisi dao varijabli ID actora ApplyActorAnimation(AktorInfo[aktorid],"MISC","seat_talk_01",2.0,1,0,0,0,0);

Citat: //>> Vedran poslato Decembar 27, 2019, 01:55:26 PRE PODNE
Moze prevod ?

kreira nov aktor ali stari ne brise i sada mesto jedan aktor ima dva.
Citat: .ɱυɱιƚȥα poslato Decembar 27, 2019, 09:33:03 PRE PODNE

Možda ti proleti u mapu pa ga baci u pm i ovo ti neće raditi jer nisi dao varijabli ID actora ApplyActorAnimation(AktorInfo[aktorid],"MISC","seat_talk_01",2.0,1,0,0,0,0);
Za animacija nije mi bitna sad sredi cu kasnije,bitno mi je ovo da ne imam aktore na sred ulice.

bump

Doznao sam da aktor se loada pred mape i pada kroz mapa i spawnuje ga 10 metra podole,jel je moguce da ga nekako zamrznem za da ne pada?

napravi tajmer koji ce ga vracati na mjesto tako sam ja rjesavao to napravio sam tajmer za sve aktore da ih vraca na isto mjesto, no ako koristis dinamicne samo podesi opciju streama da ih strimuje prije.
Third-party Pawn Developer

Citat: Salesman poslato Decembar 27, 2019, 19:20:08 POSLE PODNE
napravi tajmer koji ce ga vracati na mjesto tako sam ja rjesavao to napravio sam tajmer za sve aktore da ih vraca na isto mjesto, no ako koristis dinamicne samo podesi opciju streama da ih strimuje prije.
yup, preporučujem dinamične svakako, ima svoje prednosti, a ovo dodaj u ongamemodeinit

[pawn]    new types[STREAMER_MAX_TYPES] =
    {
        STREAMER_TYPE_OBJECT,
        STREAMER_TYPE_3D_TEXT_LABEL,
        STREAMER_TYPE_PICKUP,
        STREAMER_TYPE_ACTOR,
        STREAMER_TYPE_MAP_ICON,
        STREAMER_TYPE_AREA,
        STREAMER_TYPE_CP,
        STREAMER_TYPE_RACE_CP
    };
    Streamer_SetTypePriority(types, sizeof(types));[/pawn]