Custom Functions - Custom Funkcije

Započeo xLanmi, Decembar 12, 2019, 22:09:06 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Custom FUNCTIONS - Custom Funkcije
Danas cu vam objasniti ukratko kako mozete da skratite sebi muke ukoliko zelite da MOD koji radite (od 0 ili nove stvari ) bude vama laksi za vase komande provere i ostalo  :) .

Sta je CUSTOM Funkcija?
Da objasnim konkretno , to su rucno pisane vase funkcije, koje kasnije mozete primetiti u raznim situacijama , pa da pocnemo :)

Bolje cu vam objasniti na primeru - Custom funkcija: custom_isPlayerAdmin(playerid, value);

E sada kako to radi , pa najlakse da objasnim je ovako kada pisete vase funkcije morate imati telo funkcije nekada se moze samo staviti bez parametara tipa za ongamemodeinit on je tu najcesci tipa vi sada zelite da kreirate JELKE za Winter da ne bi to pisali u ongamemodeinitu mozete imati poseban modul koji se zove winterEdition.pwn

To mozete uraditi ovako da je funkcija bez parametara
[pawn]kreirajJelke() {
CreateDynamicObject(...);
} [/pawn]

Kada je pozovete ovako - kreirajJelke();  i to bi znacilo kao da ste uradili u OnGameModeInit ovo
Dodali ispod vasih mapa tu liniju za jelke znaci ovu - CreateDynamicObject(...);
Da se vratimo na primer za admina kako bi vi vama sacuvali vreme najlakse je uraditi ovako:

[pawn]custom_IsPlayerAdmin(playerid, value = 1) {
   if( PlayerInfo[ playerid ][ xAdmin ] >= value ) return true; // Kod mene je xAdmin jer tako radim na taj princip pa da znate kod vas moze biti drugacije, istrazite to u vasem modu
   else return false;
}[/pawn]

E sada zasto value = 1 ?

Jednostavno objasnjenje: Kada bi pozvali ovu funkciju pod komandom goto i navedete samo naprimer
[pawn]custom_IsPlayerAdmin(playerid); [/pawn]
To bi znacilo da ce admin level u vasoj if proveri sam staviti da je value 1 sto bi znacilo da bi ovo vratilo
[pawn]if( PlayerInfo[ playerid ][ xAdmin ] >= value ) // Ako je igrac admin level 1 ili veci da vrati true [/pawn]

A ako pozovete funkciju tipa /makeadmin a da samo vlasnik ( a6 po SA:MP modovima trenutno ili veci zavisi koji mod radite ili od 0 ili vec neki tamo nbtn... )

Onda mozete tu funkciju pozvati ovako

[pawn]custom_IsPlayerAdmin(playerid, 6); [/pawn]
To bi znacilo da ce admin level u vasoj if proveri sam staviti da je value 6 - jer ste stavili broj koji treba biti admin level u vasoj funkciji sto bi znacilo da bi ovo vratilo
[pawn]if( PlayerInfo[ playerid ][ xAdmin ] >= 6) // Ako je igrac admin level 6 ili veci da vrati true [/pawn]

Sve to zavisi do vaseg izbora kako cete vi raditi a pod komandom vasu custom funkciju mozete pozvati ovako

[pawn]if(!custom_IsPlayerAdmin(playerid, 6)) return 1; // Ako igrac nije admin level 6 ili veci  prekine proces, jednostavno mozete tu staviti da vrati message Niste ovlasceni ili tako vec..
[/pawn]
Sta znaci znak ! - uzvicnik ?

To znaci ako to nije true ili ako taj uslov nije tacan da vrati true to bi bilo kao da ste stavili primer ovako

[pawn]if(custom_IsPlayerAdmin(playerid, 6) == false) return 1;[/pawn]
Da ako nije tacno vrati true i to bi prekinulo izvrsenje komande ili stavite tu vec vas message ili kako god, ali princip je isti ali onaj je bolji iz razloga sto manje koda lepsi izgled a uglavnom skratice vam vreme a i lakse vam je da to pozovete zar ne? :)

Hvala na citanju i vidimo se u nekom od sledecih tutoriala ..
Za sve sto vam nije jasno slobodno pisite u ovom POST-u ili PM-u
Srecno kodiranje :)

One And Only
Old Member
Since AVGUST 2013. :)
GAME OVER - SCRIPTING
SINCE 2009 - 2020

Korisna stvar, skratio si pisanje koda poprilicno. Posluzit ce pocetnicima,

Custom Funkcija
Pre svega > Ne izmišljaj reči, lol.

custom_isPlayerAdmin da, ako rade u modulima npr imaš Auth modulе i onda

bool: Auth_IsLoggedIn(const playerid)

To znaci ako to nije true ili ako taj uslov nije tacan da vrati true to bi bilo kao da ste stavili primer ovako
Pre bih rekao: To znači da uslov logički nije tačan tj. da je return uslova false ali dobro.

Za "skriptera" koji skripta 5 godina duže od mene katastrofa, treba da budeš u rangu sa Y_Lessom za skriptera od 2012 a meni ne možeš prismredit a de njemu lol

Svakako tutorial je USELESS, bolje da si ostavio referencu nego patetičan pokušaj da izmišljaš nove pojmove i komplikuješ objašnjenja.

Sirah says
Chillin' in Kyoto grand with my man Skrill
Chain smokin' nicotine sayin' fuck a fast deal
We got that white girl so we make those skrill checks
Fuck a white girl, talk ill, neck karate chop her grill, bitch I kill
Born from the center of a storm
All these boys flappin' gums about how they're hard, bitch I'm harder
Martyr to the swag on the corner
Beat your girl with the drums as the bass makes that bitch cum
Bass makes that bitch cum

Laughin' at the world.

Citat: Skrillex. poslato Decembar 13, 2019, 22:21:35 POSLE PODNE
Custom Funkcija
Pre svega > Ne izmišljaj reči, lol.

custom_isPlayerAdmin da, ako rade u modulima npr imaš Auth modulе i onda

bool: Auth_IsLoggedIn(const playerid)

Pre bih rekao: To znači da uslov logički nije tačan tj. da je return uslova false ali dobro.

Za "skriptera" koji skripta 5 godina duže od mene katastrofa, treba da budeš u rangu sa Y_Lessom za skriptera od 2012 a meni ne možeš prismredit a de njemu lol

Svakako tutorial je USELESS, bolje da si ostavio referencu nego patetičan pokušaj da izmišljaš nove pojmove i komplikuješ objašnjenja.

Oh izvini ...
ovo je za pocetnike , ali da klasican Pinch misli da je iznad svih.
@Vasic  - banuj ovog opet...

One And Only
Old Member
GAME OVER - SCRIPTING
SINCE 2009 - 2020

Citat: LANMY.pwN poslato Decembar 14, 2019, 00:19:31 PRE PODNE
Oh izvini ...
nauci prihvatati kritike, nije to Pinch(Trixy) ja mislim, i ne moze moderator da banuje koliko znam :P

Citat: Yumiko poslato Decembar 14, 2019, 11:20:33 PRE PODNE
nauci prihvatati kritike, nije to Pinch(Trixy) ja mislim, i ne moze moderator da banuje koliko znam :P
Ma sve može, kad je Lanmy C# MySQL developer zašto Vasić ne bi mogao ban loool

Sirah says
Chillin' in Kyoto grand with my man Skrill
Chain smokin' nicotine sayin' fuck a fast deal
We got that white girl so we make those skrill checks
Fuck a white girl, talk ill, neck karate chop her grill, bitch I kill
Born from the center of a storm
All these boys flappin' gums about how they're hard, bitch I'm harder
Martyr to the swag on the corner
Beat your girl with the drums as the bass makes that bitch cum
Bass makes that bitch cum

Laughin' at the world.

Citat: LANMY.pwN poslato Decembar 14, 2019, 00:19:31 PRE PODNE
Oh izvini ...
ja mogu jedino da brisem, menjam postove i lockam teme. :D
Ukoliko se rasprava nastavi, svi postovi ce biti obrisani i tema zakljucana.
• Website: www.vasic.dev
Web Development & Cyber Security

Citat: Skrillex. poslato Decembar 13, 2019, 22:21:35 POSLE PODNE

@Skrillex.
Ja nisam video tvoje radove ovde pa da decku mozes pisati, da ne moze da ti PRISMRDI.. Uzas..
Svi tutorijali imaju svrhu, neki da pokazu kako TREBA a neki kako NE TREBA da se radi.

Citat: milfman poslato Decembar 14, 2019, 15:45:48 POSLE PODNE
@Skrillex.
Ja nisam video tvoje radove ovde pa da decku mozes pisati, da ne moze da ti PRISMRDI.. Uzas..
Svi tutorijali imaju svrhu, neki da pokazu kako TREBA a neki kako NE TREBA da se radi.
U svetu ce uvek da postoje ljubomorni ljudi, da nesto ne radis dobro, niko te nikad ne bi HATE jer ih ne bi zanimalo .. :)
Ja sam pocetnicima objasnio kako i sta da rade, a to sto on misli da je iznad mene, nije niti ce biti :)
To je PINCH , ljubomorni lik koji misli da je iznad svih........ :)
Toliko je pricao kako je on odbio Doza a Doz je odbio njega, ne znam sad ko scripta na BE ja ili on,

#PEACE

One And Only
Old Member
GAME OVER - SCRIPTING
SINCE 2009 - 2020

Citat: LANMY.pwN poslato Decembar 14, 2019, 21:28:02 POSLE PODNE
U svetu ce uvek da postoje ljubomorni ljudi, da nesto ne radis dobro, niko te nikad ne bi HATE jer ih ne bi zanimalo .. :)
Ja sam pocetnicima objasnio kako i sta da rade, a to sto on misli da je iznad mene, nije niti ce biti :)
To je PINCH , ljubomorni lik koji misli da je iznad svih........ :)
Toliko je pricao kako je on odbio Doza a Doz je odbio njega, ne znam sad ko scripta na BE ja ili on,

#PEACE
ZG je odbio a ne BE kolko ja znam