Problem pregrijavanja ili samo pretjerana briga?

Započeo Salesman, Avgust 30, 2019, 12:52:04 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Eh ovako, imao sam prije ove teme jos jednu koja se zvala "Beep na grijanu racunara" nakon čega sam odlučio da objavim opširno sve svoje configuracije slike računara i tegobe. Ovako računar je kupljen prije 3-4 mjeseca, nakon čega nije mnogo korišten do sada kada sam uočio ogromnu temperaturu na pokretanju neke zahtjevnije igre poput GTA V ili The Witcher 3.

Konfiguracija:

Intel I7 CPU 950 3.07GHz | Arctic cooler + 2x fena sa obe strane procesora
16gb RAM HyperX
NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
1gb VRAM-a

Računar na Idle ili dok se ne koristi ima najnizu temperaturu od 45C procesora i 30C graficke što je meni malo abnormalno i to me jako buni, takodjer i beep iz racunara nakon 80C procesora ili 50C na GPU.

Setup:

Želim samo da saznam da li je to u redu ili pretjerujem ili šta već u svakom slučaju hvala i oprostite na smetnji smaram.
Third-party Pawn Developer

To je normalna temparatura sta vise odlicna, previse brines

https://www.wepc.com/tips/optimal-cpu-gpu-temperature-gaming/

Isto tako, nemoj imati kuciste skroz zatvoreno i otvori jedan "čep", neka zrak prolazi.
Poslednja Izmena: Avgust 30, 2019, 13:41:38 POSLE PODNE od M0nster
You'll be always in my heart, the end and thanks for amazing times. #WeAreLords

Slab usis zraka , dozvoli PCu da dise  8)

Give Honor To The One Who Deserve It

pogledaj kako su ti cooleri okrenuti (mislim na ove koji nisu na procesoru vec na kucistu)
napravi da ti jedan vuce iz kucista, a drugi vuce u njega..

TIIIIIRRRRRRUUUUUU RIIIIIIIIIIIIIIIII RUUUUUUUUUUUUU

Citat: Fqris poslato Avgust 30, 2019, 14:01:01 POSLE PODNE
pogledaj kako su ti cooleri okrenuti (mislim na ove koji nisu na procesoru vec na kucistu)
napravi da ti jedan vuce iz kucista, a drugi vuce u njega..

tako je napravljeno 2 vuku iz kucista topli zrak dok jedan vuce cist zrak unutar njega.

da napomenem temperatura ambijenta je 25-26 stepeni sama po sebi.

Imao sam isti problem , komp mi je na idle isao preko 60 stepeni (CPU) .. Rijesio sam tako sto sam odnijeo poslodavcu i promijenio termalnu pastu , ocistio računar i otvorio malo stranicu kućiÅ¡ta , uradio novi sistem i sada je normalno  ;D Nisam siguran da li bi ovo pomoglo tvom računaru ali svakako probaj  ;D
[ мαтяүx ]
- Pusti našu pjesmu , tebi čuvam zadnji ples -

cek jesi promijenio pastu, kao sto sam ti govorio na proslom postu?

TIIIIIRRRRRRUUUUUU RIIIIIIIIIIIIIIIII RUUUUUUUUUUUUU

ni nema pas
edit: ali eto sumnjam da je do toga jer ja pastu nikada menjao nisam i pc uvek fino radi
Poslednja Izmena: Avgust 30, 2019, 20:05:53 POSLE PODNE od Osamu Dazai
My tutorials: y_inline & y_dialog, Ternary Operator, y_flooding, y_bit, samp-logger, Pawn Plus I Deo ( Dynamic Strings ), Map Zones, TextDraw Buttons, y_iterate, easyDialog, samp-plugin-timerfix
My includes: TextDraw Buttons

Respect: Bunta, Vedran, Ivan Bagarić, Itz.Yansi, Rade Ćurić (ni ja ne verujem)
Biggest respect goes to: ADRFranklin

Citat: Vodka PlayObožavam te "skriptere" koji probleme rešavaju tako što menjaju mod svaka 2 dana, tako će sigurno naučiti.
Neko im nacrta u temi Å¡ta treba uraditi, al' ne vredi nisu svi za skriptanje.

Citat: Fqris poslato Avgust 30, 2019, 19:57:30 POSLE PODNE
cek jesi promijenio pastu, kao sto sam ti govorio na proslom postu?

promjenio sam lokaciju kucista i otvorio sam jedan od poklopaca sa strane sada ne prelazi toliko temperaturu, u ponedjeljak svakako saljem na servis da vide da li je pregrijavanje, ali svakako promjena paste.

Makenzi normalno da fino radi kada je fino postavljena kvalitetna pasta.

Citat: Osamu Dazai poslato Avgust 30, 2019, 20:02:29 POSLE PODNE
ni nema pas
edit: ali eto sumnjam da je do toga jer ja pastu nikada menjao nisam i pc uvek fino radi
Ti nemas i7 prve gen kao on, koji je poznat po tome da greje ko termo elektrana nikola tesla

Mnogo imaš ti još da jedeš kačamak.
skrr
Moj tutorijali: Bazilion indent warninga
WORK? : Smart Project 1.2 , Leskovacki Detmec, Rodjendanski  server

Penzionisani balkanski samp kripter

hahahahahahahahhahahahah 
My tutorials: y_inline & y_dialog, Ternary Operator, y_flooding, y_bit, samp-logger, Pawn Plus I Deo ( Dynamic Strings ), Map Zones, TextDraw Buttons, y_iterate, easyDialog, samp-plugin-timerfix

Citat: Vodka PlayObožavam te "skriptere" koji probleme rešavaju tako što menjaju mod svaka 2 dana, tako će sigurno naučiti.

Od 5 sam budan, tata mi je vetetinar i doÅ¡ao neki cigan da ga viče jer kao nema broj najebem mu se cele familije  :D