Uloganigrac

Započeo Carera, Avgust 20, 2019, 16:17:44 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Citat: Osamu Dazai poslato Avgust 21, 2019, 13:51:09 POSLE PODNE
Pa? Integrated je u sam y_bit, svakako foreach je YSI funkcija, rekli smo cist SAMP PAWN vs YSI primer :D

i ja izbegavam ysi  :P

Citat: 002 poslato Avgust 21, 2019, 14:01:28 POSLE PODNE
i ja izbegavam ysi  :P
Ma za tebe znam da si nub ali bato developer najveceg balkanskog SAMP servera da ovako prica za YSI, a vecina YSI funkcija je brža nego SA:MP PAWN, jer je PAWN kao jezik jako neoptimizovan a YSI koristi ogroman library koji ceo community gradi evo vec 10 godina :D
Poslednja Izmena: Avgust 21, 2019, 14:06:27 POSLE PODNE od Osamu Dazai
My tutorials: y_inline & y_dialog, Ternary Operator, y_flooding, y_bit, samp-logger, Pawn Plus I Deo ( Dynamic Strings ), Map Zones, TextDraw Buttons, y_iterate, easyDialog, samp-plugin-timerfix
My includes: TextDraw Buttons

Respect: Bunta, Vedran, Ivan Bagarić, Itz.Yansi, Rade Ćurić (ni ja ne verujem)
Biggest respect goes to: ADRFranklin

Citat: Vodka PlayObožavam te "skriptere" koji probleme rešavaju tako što menjaju mod svaka 2 dana, tako će sigurno naučiti.
Neko im nacrta u temi Å¡ta treba uraditi, al' ne vredi nisu svi za skriptanje.

Citat: Osamu Dazai poslato Avgust 21, 2019, 14:05:11 POSLE PODNE
Ma za tebe znam da si nub ali bato developer najveceg balkanskog SAMP servera da ovako prica za YSI, a vecina YSI funkcija je brža nego SA:MP PAWN, jer je PAWN kao jezik jako neoptimizovan a YSI koristi ogroman library koji ceo community gradi evo vec 10 godina :D
Ne moze biti brzi od PAWN native-a nikada, bolje koristit bool jer je brzi od y_bit-a, ali ako nema dosta memorije onda y_bit

Citat: omcho poslato Avgust 21, 2019, 18:02:18 POSLE PODNE
Ne moze biti brzi od PAWN native-a nikada, bolje koristit bool jer je brzi od y_bit-a, ali ako nema dosta memorije onda y_bit
A Å¡ta je onaj test gore pokazao?

http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=130578.msg922239#msg922239
My tutorials: y_inline & y_dialog, Ternary Operator, y_flooding, y_bit, samp-logger, Pawn Plus I Deo ( Dynamic Strings ), Map Zones, TextDraw Buttons, y_iterate, easyDialog, samp-plugin-timerfix

Citat: Vodka PlayObožavam te "skriptere" koji probleme rešavaju tako što menjaju mod svaka 2 dana, tako će sigurno naučiti.

Citat: Osamu Dazai poslato Avgust 21, 2019, 18:05:14 POSLE PODNE
A Å¡ta je onaj test gore pokazao?

http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=130578.msg922239#msg922239

Ja ne znam sta radi ova BitSetAll funkcija ili kako se zove ali ja kolko vidim ovde imas 2 loopa-a a dole jedan ili sam ja slep

[pawn]
for(new k = 0; k < 10000; k++) / / 1. loop
{
for(new i = 0; i < MAX_PLAYERS; i++) // 2. loop
just_a_bool = false;
}
tick_b_end = GetTickCount();

tick_ba_start = GetTickCount();
for(new k = 0; k < 10000; k++)
{
Bit_SetAll(just_a_bit, false); // 1 loop?
}
[/pawn]
A i ako nije tako ne kontam vidim dole i da koristis foreach kolko imas igraca na serveru?
Ako imas jednog naravno da ce biti brzi sa foreach jer ce ovaj loopati 100 puta bzvz ili kolika ti je varijabla max_players

Jel vi stvarno ne znate Å¡ta foreach radi ili mene neko jebe?

Razlog zašto u drugom primeru nema 2 loop-a je taj da je loop unutar same funkcije Bit_SetAll tj da sama funkcija prolazi kroz svaki bit koji je kreiran putem new BitArray:..., prvo nauči šta je foreach, foreach je 0.1% igrači, mogao sam nazav MAX_KURČEVA a ne MAX_PLAYERS i opet bi bilo isto.

EDIT: Ovde sam zaboravio da te pitam Å¡to nisi pomenuo Bit_Vet jer se jasno vidi 2 loopa i sve Å¡to tebi nije jasno i Å¡to si pitao "gde je" za Bit_SetAll

Drugo Bit_Vet je isto kao Bit_SetAll samo se manuelno poziva za svaki bit i zato je sporije od Bit_SetAll jer Bit_SetAll koristi Abstract Machine kod što Bit_Vet mora pozvati više puta :)

for ( za ) each ( svaki ),

znači

za svaki bit gde je  ime bit arraya just_a_bit stavi false, pozvano je 1000 puta jer tolika je veličina iteracije

EDIT 2: Ako i dalje nisi razumeo, ja u foreachu nigde ne pominjem igrače nego veličinu bit array-a
Poslednja Izmena: Avgust 21, 2019, 18:56:32 POSLE PODNE od Osamu Dazai

Ops ja sam za

"foreach(new i : Bits(just_a_bit))" procitao "foreach(new i : Player)" zbog toga sam te pitao koliko igraca ima

https://prnt.sc/ovposf

Znači vidiš, u drugoj funkciji sam ispisao 1023 puta jedan tekst i opet je bila brža nego default

Citat: Dwayne_Hernandez poslato Avgust 21, 2019, 20:38:24 POSLE PODNE
http://prntscr.com/ovquvu

vs

http://prntscr.com/ovqw4x

kao sto rece tamo, "cirkus"
Za tvoju informaciju uopste ne koristim OFFICIAL library nego samp-stdlib i editano mi je na 250 default :)

EDIT: https://prnt.sc/ovqx55
Poslednja Izmena: Avgust 21, 2019, 20:40:27 POSLE PODNE od Osamu Dazai

Citat: Osamu Dazai poslato Avgust 21, 2019, 14:05:11 POSLE PODNE
HAJ CR*NI