Pitanje

Započeo pajdomen, Avgust 07, 2019, 01:27:19 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Evo ovako,posto je letnji raspust i nemam nikakvih obaveza razmisljao sam da krenem da ucim python,ali opet nekada kad sednem i slusam tog koji drzi taj kurs,upitam se da li mi to treba,koliko mi vremena treba,ja njega razumem sve sto kaze,cak i kada napise kod npr. If funkciju razumem,cak i posle pravim kako zelim jer kapiram.Ali opet kad udjem na neki yt klip projekat primer discord bot,zacudim se kako sve to napise covek,dok ja to gledam kao da ucim sasvim suprotan jezik od python-a..Razmisljao sam da krenem HTML/CSS/JavaScript(valjda tako ide za web stranice,forume nisam nesto obratio paznju zato sto nisam izabrao izabrane jezike iznad).Neki tip,ako je neko ucio python,koliko mu je vremena trebalo da nauci osnovu neku pa da posle krene sam?

p.s ne znam da li sam promasio temu,gledao sam do sada u developmentu i nema nigde pitanja,vec sami projekti pa rekoh bolje ovde da postavim.

Ucio sam osnove Pythona cca mjesec dana svaki dan po malo da mi ostane u glavi, dok ucim obavezno naknadno pisem sve sto cujem u Notepad.

Osnove Kotlina sam naucio u cca 15-20 dana, Android stduio sam ucio oko cca mjesec dana i nakon toga uradio neke osnovne aplikacije.

Dakle sve ovisi na koji nacin, koliko i kako ces uciti.

Ja ti predlzem da ucis ono sto mislis da ti najbolje lezi.

Ako ces visit po cjeli dan za pcom i uciti konstantno onda ces nauciti vrlo brzo ali bolje po malo kako bi se reklo “da bolje legne”

Citat: Esc0bar poslato Avgust 07, 2019, 10:51:21 PRE PODNE
Ucio sam osnove Pythona cca mjesec dana svaki dan po malo da mi ostane u glavi, dok ucim obavezno naknadno pisem sve sto cujem u Notepad.

Osnove Kotlina sam naucio u cca 15-20 dana, Android stduio sam ucio oko cca mjesec dana i nakon toga uradio neke osnovne aplikacije.

Dakle sve ovisi na koji nacin, koliko i kako ces uciti.

Ja ti predlzem da ucis ono sto mislis da ti najbolje lezi.

Ako ces visit po cjeli dan za pcom i uciti konstantno onda ces nauciti vrlo brzo ali bolje po malo kako bi se reklo “da bolje legne”

A odakle si ucio osnovu Pythona?Do sada sam gledao u free code camp academy

Citat: pajdomen poslato Avgust 07, 2019, 12:35:01 POSLE PODNE
A odakle si ucio osnovu Pythona?Do sada sam gledao u free code camp academy
w3schools ti je najbolje po meni za pocetak
https://www.w3schools.com/python/default.asp

a poslje mozes probati sa real python stranicom, al placa se..

I kad upišeš fakultet niko ti ne garantuje niti znanje niti posao.
Moraš nešto željeti, raditi i to je to. Znanje se stekne najviše radom, ali i učenjem.
Ja sam prvi nedavno isplatio neke pare što sam napravio sajt za rezervaciju stolova za jedan noćni klub na području moje Opštine.
Naravno, imao sam samo znanje o Mysqlu, nikada nisam pravio websajtove profesionalno, niti za novac. Ali uradio sam sajt tačno kako su htjeli, pratiš malo tutoriale, vremenom shvatiš šta i kako ide. Danas se prave programi koji bukvalno olakšavaju programiranje, tipa Unreal Engine razvija igre bez trunka znanja o programiranju odnosno C++u.

Ako stvarno želiš to nešto, moj savjet ti je da se samo na to fokusiraš, ali najbolje učiš ako želiš, nemoj se siliti učiti nešto što te ne zanima, počni od onoga što voliš, ako želiš praviti WebSajtove, uči Javu, PHP, MySql zbog BackEnda, i naravno CSS+Html za frontend.

I nemoj se siliti da učiš nešto što te ne zanima, i probaj se fokusirati na jednu oblast, kao što sam gore naveo, npr WebDizajn, jer jednostavno teško je popratiti sve sfere internet posla ( i web dizajn, i C sa C++om itd ), jer kada dobiješ posao, dobit ćeš ga samo za jednu oblast (npr WebDizajn) i samo ćeš se time baviti, ništa te drugo neće zanimati, ostalo znanje nemoj nikad odbacivati, ali ne možeš usavršiti puno vještina za kratko vrijeme, jer ljudi i dok rade uče.

Sretno u odabiru  8)