◄ Glavni razgovor #40 ►

Započeo SlavicBeast, Jun 11, 2019, 10:34:09 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

@androo skida mi se gta v zauzima 36gb? Ja mislio 60gb

Citat: SanelPandzic poslato Avgust 06, 2019, 00:47:02 PRE PODNE
@androo skida mi se gta v zauzima 36gb? Ja mislio 60gb
zato što je to repack kao što imaš gta sa od 4gb i 600mb

Nekome jutro, nekome spavanje ceo dan :D
• Website: www.vasic.dev
Web Development & Cyber Security

Citat: Eldorado Eldoradovic poslato Avgust 06, 2019, 00:15:00 PRE PODNE
ima stranica Pubg lite tkao nest na fb search brate
Pročitao sam na official stranici, vidim sad :)
CitatElectric Power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world's machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels!

Sinoć sam sanjao G klasu, nov k'o novi dan
ja neću da se slikam pored nego želim vozit' ga <3
Pozzzzzzzzzzzzzzzzzz :)

Sta mislite o novim I3-I5-I7 Procesorima... Kupio sam I3 9th Gen i radi sasvim dobro  8)

Give Honor To The One Who Deserve It

Pozz ljudi, Å¡ta se radi nema me dosta na forumu? ;)

Citat: imnaithan poslato Avgust 06, 2019, 18:53:06 POSLE PODNE
Sta mislite o novim I3-I5-I7 Procesorima... Kupio sam I3 9th Gen i radi sasvim dobro  8)
https://youtu.be/3A6A4JSTtfM?t=5
CitatElectric Power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world's machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels!

Citat: Vodka Play poslato Januar 30, 2018, 03:37:32 PRE PODNE
Pre 5 godina (2013.) objavljenja je 0.3x verzija, koja je trebala da bude poslednja u 0.3 branši. Nakon toga smo trebali da dobijemo neki pristojan, veći update, naravno to se nije desilo.
0.3x je nekoliko puta dobijao zakrpe da bi godinu dana kasnije bio izbačen 0.3z (2014.) kao security update, koji je takoÄ'e imao nekoliko zakrpa i na kraju smo pre 3 godine dobili joÅ¡ jedan pokuÅ¡aj od update-a 0.3.7 (2015.).
Uz sve te sigurnosne nadogradnje, dobijali smo tek po neku novu stvar. Razvoj 0.3.7 verzije je trajao izmeÄ'u 4 i 5 meseci, jako je malo odraÄ'eno za toliki period. NajviÅ¡e se čekalo da Matite odradi nove objekte i stvarno je uradio odličan posao. U prethodnim update-ima za taj poseo je uglavnom bio zadužen cessil, koji je takoÄ'e fenomenalan radio taj posao. Ponovo su usledile zakrpe...

ProÅ¡lo je 3 godine od objavljivanja 0.3.7 verzije, umesto 0.4 verzije, najavljena je 0.3.8 verzija. Većina zajednice je bila uzbuÄ'ena zbog nadolazećeg update-a, ponovo je krenuo da se budi svet SA-MP-a, osećala se euforija, cela zajednica je ulazila u novi svet modelovanja objekata.
Radost nije dugo traja, na verziji je aktivno raÄ'eno mesec dana, da bi nakon dva meseca od početka rada verzija bila otkazana. Ono Å¡to je do tad odraÄ'eno, objavljeno je u skrnavoj 0.3.DL (2018.) verziji.

Zajednica je bez ikakvog razloga podeljena na dve branÅ¡e, 0.3.DL i 0.3.7. Serveri nemaju razlog da ne preÄ'u na novu verziju, jer samo jednim podeÅ¡avanjem u server.cfg-u mogu isključiti sve nove funkcije (useartwork=0, default), ova podela najveći uticaj ima na igrače i kod igrača će izazivati glavobolju jer će morati da menjaju verziju SA-MP-a u zavisnoti od toga na kom serveru žele da igraju.

Verovatno se pitate zašto je sve tako, zašto redovno ne dobijamo nove funkcije? Odgovor je više nego jednostavan, Kalcor je lenjo govedo koje se davi u parama i nema razlog da pomera svoje dupe.
Većini je poznat sajt http://game-mp.com/ čiji je Kalcor vlasnik, do nedavno se plaćalo $15 mesečno da bi bili na toj listi, to su serveri koji se nalaze na hosted tab listi na SA-MP launcheru.
Zbog nedovoljne popularnosti liste, a pod izgovorom da je internet lista više puta napadana, deaktivirao je internet listu i hosted tab je bio prikazan na obe liste, tako da je interesovanje za tom listom poraslo.
Kompletan SA-MP je više puta bio pod DDoS napadima, svima je poznat taj period u svetu SA-MP-a, ne postoji server koji se nije suočio sa tim problemima, to nikako nije bio razlog da nam se uskrati internet lista i da svi serveri koji ne plaćaju reklamu padnu u senku.
Nakon 2 godine je odlučio da nam u 0.3.7 R2 verziji vrati internet listu, a cena za hosted listu je podignuta na $30 za mesec dana pod izgovorom "podizanje kvaliteta hosted liste".
Na toj listi trenutno ima nešto manje od 400 servera, nepunih $12000 mesečno, uz minimalne troškove. Kompletan SA-MP forum, launcher, liste i sve ostalo što je vezano za SA-MP se do pre godinu-dve hostovalo na jednoj host mašini ($100-$200), ne znam da li je nešto promenjeno po tom pitanju.

Od SA-MP-a ne možemo očekivati more novih funkcija i update-a, kao što je to slučaj sa MTA modifikacijom koja je OpenSource i na kojoj radi čitava zajednica. Kalcor sam radi na SA-MP modifikaciji, beta testeri su to da testiraju i da eventualno nešto sitno pomognu. Sa novcem koji uzima bi mogao da plati nekog i da dalje razvija SA-MP, ali zašto bi, to mu neće doneti nove pare, SA-MP zajednica je došla do zasićenja. Mi smo nebitni, tu smo i nećemo otići, prelazak na manje popularniji MTA nije opcija.
U SA-MP svetu postoji more iskusnih programera koji bi ovu modifikaciju učinili daleko interesantnijom u slučaju da SA-MP postane OpenSource, ali to njemu ne ide u prilog, jer postoji šansa da bi neko sa tim kodom osnovao svoju zajednicu i napravio novu modifikaciju, jer ko bi trpeo Kalcora, ko bi trpeo da on uzima novac, a da drugi gledaju?

Evo, započeo sam diskusiju, u ovom tekstu ima dosta zanimljivih tema o kojima bi moglo da se raspravlja.

@Vodka Play Izvini na tagu , imam pitanje jedno  8)

SA:MP postoji jako jako dugo , stim da SAMP treba ozbiljan Recode ili Novi Launcher koji bi omogucio niz novih funkcija. Izbacen je posle duzeg vremena 0.3DL koi po meni nema poente nikakve... Citao sam o OpenMP/samp verzija , ima li nade tu uopce... Sta je pamteno uraditi , preci na 0.3DL ili pak ostati na 0.3.7 i cekati nesto novo ? Postoji li mogucnost pravljenja neceg novog za Online Igru GTA:SA , pored MTA , SA:MPa , OpenMP/samp-a ? Da li ima nade za GTA:SA Online , ili pak treba uraditi nesto sasvim novo , kao tipa GTA:SA Remastered koji ce biti Izmenjen u neku ruku i dozvoliti da se vise manipulise njime nego sto je sada dozvoljeno ? Sto bi omogucillo novu vrstu koda ili nesto slicno. Zanima me tvoje misljenje jer mislim da si ti jedini Ispratio to sve pored @6cadilab9

Hvala na odgovoru  8)
Poslednja Izmena: Avgust 07, 2019, 00:41:09 PRE PODNE od imnaithan

Give Honor To The One Who Deserve It

Ko izmisli ovaj uvjet od 300 postova za moderatora?