Staffstats

Započeo F!N4LShare, Jun 02, 2019, 11:20:57 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning):Ako neko ima volje da mi pomogne nek pomogne, uglavnom nije mi jasno kako se pravi staffstats, mislim znam sloziti komandu u chatu, al ne znam u dialogu, ne cuva mi kolko je puta nekog zatvorio,mutirao,kikovao a sto se tice sati igre i koliko je puta odgovorio to sam pokusao da namjestim izbacuje errore, znaci da ne znam, pa ako mi neko moze sve detaljno objasniti bio bi mu zahvalan, hvala unaprijed
Deo skripte:
Nista posebno

Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): Nije u pitanju crashanje servera
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): Mislim da nije potrebno

Vasic

*

Usus est magister optimus.

napravis enumator i u njega stavis
xPutaJailo
xPutaBanovao
xPutaMutovao
primer:
enum xStaffStats {
xPutaJailo
xPutaBanovao
xPutaMutovao
};
new StaffStats[ MAX_PLAYERS ][ xStaffStats ];

i sad nadjes komandu /jail (primer) i na kraju komande dodas
StaffStats[ playerid ][ xPutaJailo ] ++;

tako i za ostale.
Onda napravis komandu /staffstats da taj admin pogleda koliko je puta jailo/banovao/mutovao itd..
Primer:
CMD:staffstats( playerid, params[ ] ) {
new string[ 80 ];
format( string, sizeof( string ), "Jailovao Puta: %d | Banovao Puta: %d | Mutovao Puta: %d", StaffStats[ playerid ][ xPutaJailo ],StaffStats[ playerid ][ xPutaBanovao ],StaffStats[ playerid ][ xPutaMutovao ] ); 
SendClientMessage( playerid, -1, string); return 1;
}

Napravis cuvanje, valjda bar to znas da ne pravim sad ja ovde, i ucitavanje.
Poslednja Izmena: Jun 02, 2019, 14:14:43 POSLE PODNE od Vasic
• Website: www.vasic.dev
Web Development & Cyber Security

Uradio sam sve kako si reko, medjutim ne ostaje mi to poslije, kako da sacuvam da to uvijek imam, izaso sam sa servera i opet mi sve 0 ?

Vasic

*

Usus est magister optimus.

Citat: Ke$ha poslato Jun 02, 2019, 14:20:51 POSLE PODNE
Uradio sam sve kako si reko, medjutim ne ostaje mi to poslije, kako da sacuvam da to uvijek imam, izaso sam sa servera i opet mi sve 0 ?
Pa normalno da ne ostaje jer nisi uradio cuvanje. Necu ti ja ovde praviti ceo protokol toga, dao sam ti primer kako ti da pravis. Imas sistema u modu valjda, kopiraj od jednog cuvanje i ucitavanje. ::)
• Website: www.vasic.dev
Web Development & Cyber Security

Eto, rijesio sam ja cuvanje i ucitavanje, aj mi samo namjesti ovo sve u dialogu ako ti nije frka, jer ja ne znam to a jako mi je vazno brt @Vasic

"Odgovorio Puta: %d | Jailovao Puta: %d | Banovao Puta: %d | Mutovao Puta: %d | Kikovao Puta : %d"

format(string, sizeof(string), "Odgovorio Puta: %d\nJailovao Puta: %d\nBanovao Puta: %d\nMutovao Puta: %d\nKikovao Puta : %d", StaffStats[ playerid ][ xPutaJailo ], StaffStats[ playerid ][ xPutaBanovao ], StaffStats[ playerid ][ xPutaMutovao ] );
SPD(playerid,'ime dialoga',DIALOG_STYLE_MSGBOX, "Izadji", "");

Eto, na fonu sam pa ne znam jesam li lepo sve, ako ne bude radilo napiši.

Legacy Gaming Since 2017 ©

Scripter and Founder
Scripting 3+ Years
https://www.facebook.com/LegacyGamingOGC/ (FB Stranica)
https://www.facebook.com/nikolaa.jovicic (FB Nalog)

Ovo tvoje sam uzeo, i dobijam 5 errora

C:\Users\Danis\Desktop\San Abbacy x1.5\gamemodes\abbacy.pwn(33732) : error 029: invalid expression, assumed zero
C:\Users\Danis\Desktop\San Abbacy x1.5\gamemodes\abbacy.pwn(33732) : warning 215: expression has no effect
C:\Users\Danis\Desktop\San Abbacy x1.5\gamemodes\abbacy.pwn(33732) : error 001: expected token: ";", but found "`"
C:\Users\Danis\Desktop\San Abbacy x1.5\gamemodes\abbacy.pwn(33732) : error 029: invalid expression, assumed zero
C:\Users\Danis\Desktop\San Abbacy x1.5\gamemodes\abbacy.pwn(33732) : fatal error 107: too many error messages on one line

A linija 33732 je

SPD(playerid,`DIALOG_GADDAFI`,DIALOG_STYLE_MSGBOX, "Izadji", "");

A citav kod je

new string[ 80 ];
 format(string, sizeof(string), "Odgovorio Puta: %d\nJailovao Puta: %d\nBanovao Puta: %d\nMutovao Puta: %d\nKikovao Puta : %d", StaffStats[ playerid ][ pPutaKikovao ],StaffStats[ playerid ][ pPutaOdgovorio ],StaffStats[ playerid ][ pPutaJailo ], StaffStats[ playerid ][ pPutaBanovao ], StaffStats[ playerid ][ pPutaMutovao ] );
}

// error  -- `DIALOG_GADDAFI`

// fix

SPD(playerid,DIALOG_GADDAFI,DIALOG_STYLE_MSGBOX, "Izadji", "");

Nije kraj, sad mi uopste nece komanda, ne pokazuje mi nista, nikakav dialog nista, jednostavno nista.. ne znam dal na to uticu ovi warninzi sto ih imam, @omcho

C:\Users\Danis\Desktop\San Abbacy x1.5\gamemodes\abbacy.pwn(25901) : warning 217: loose indentation
C:\Users\Danis\Desktop\San Abbacy x1.5\gamemodes\abbacy.pwn(25913) : warning 217: loose indentation
C:\Users\Danis\Desktop\San Abbacy x1.5\gamemodes\abbacy.pwn(33731) : warning 217: loose indentation
C:\Users\Danis\Desktop\San Abbacy x1.5\gamemodes\abbacy.pwn(33732) : warning 202: number of arguments does not match definition
C:\Users\Danis\Desktop\San Abbacy x1.5\gamemodes\abbacy.pwn(33732) : warning 202: number of arguments does not match definition
C:\Users\Danis\Desktop\San Abbacy x1.5\gamemodes\abbacy.pwn(33733) : warning 209: function "@_yCstaffstats" should return a value
C:\Users\Danis\Desktop\San Abbacy x1.5\gamemodes\abbacy.pwn(52305) : warning 213: tag mismatch
C:\Users\Danis\Desktop\San Abbacy x1.5\gamemodes\abbacy.pwn(52306) : warning 213: tag mismatch
C:\Users\Danis\Desktop\San Abbacy x1.5\gamemodes\abbacy.pwn(52307) : warning 213: tag mismatch
C:\Users\Danis\Desktop\San Abbacy x1.5\gamemodes\abbacy.pwn(52308) : warning 213: tag mismatch
C:\Users\Danis\Desktop\San Abbacy x1.5\gamemodes\abbacy.pwn(52309) : warning 213: tag mismatch
C:\Users\Danis\Desktop\San Abbacy x1.5\gamemodes\abbacy.pwn(52439) : warning 213: tag mismatch
C:\Users\Danis\Desktop\San Abbacy x1.5\gamemodes\abbacy.pwn(52440) : warning 213: tag mismatch
C:\Users\Danis\Desktop\San Abbacy x1.5\gamemodes\abbacy.pwn(52441) : warning 213: tag mismatch
C:\Users\Danis\Desktop\San Abbacy x1.5\gamemodes\abbacy.pwn(52442) : warning 213: tag mismatch
C:\Users\Danis\Desktop\San Abbacy x1.5\gamemodes\abbacy.pwn(52443) : warning 213: tag mismatch
C:\Users\Danis\Desktop\San Abbacy x1.5\gamemodes\abbacy.pwn(31551) : warning 204: symbol is assigned a value that is never used: "pdrampaotvorena"

Linija 33733 je

}
Poslednja Izmena: Jun 02, 2019, 16:23:29 POSLE PODNE od Ke$ha

Citat: omcho poslato Jun 02, 2019, 16:02:58 POSLE PODNE

// error  -- `DIALOG_GADDAFI`

// fix

Namerno sam stavio apostrofe gore da mu označim šta zameniti al vidim da sam trebao bez njih pošto nije shvatio :/
Poslednja Izmena: Jun 02, 2019, 16:24:52 POSLE PODNE od .патофна

Scripter and Founder
Scripting 3+ Years

Imam problem sa ovim gore warninzima, ne znam sta je problem.. nece mi komanda uopste

Citat: Ke$ha poslato Jun 02, 2019, 16:24:33 POSLE PODNE
Imam problem sa ovim gore warninzima, ne znam sta je problem.. nece mi komanda uopste
Stavi
return 1;
na kraj tj. iznad } .
Poslednja Izmena: Jun 02, 2019, 16:26:57 POSLE PODNE od .патофна

Scripter and Founder
Scripting 3+ Years

Izvoli

new string[ 80 ];
 format(string, sizeof(string), "Odgovorio Puta: %d\nJailovao Puta: %d\nBanovao Puta: %d\nMutovao Puta: %d\nKikovao Puta : %d", StaffStats[ playerid ][ pPutaKikovao ],StaffStats[ playerid ][ pPutaOdgovorio ],StaffStats[ playerid ][ pPutaJailo ], StaffStats[ playerid ][ pPutaBanovao ], StaffStats[ playerid ][ pPutaMutovao ] );
}

Citat: Ke$ha poslato Jun 02, 2019, 16:27:02 POSLE PODNE
Izvoli

new string[ 80 ];
}

Editovao ssm poruku, nisam video da sj već poslao ðŸ˜,

Scripter and Founder
Scripting 3+ Years