Login Selectable TextDraw

Započeo lolisha, Maj 27, 2019, 21:52:44 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Mogu da kazem samo, ne znam kako da napravim selectable login, ja sam textdraw napravio i ubacio sve na loginu se pojavi textdraw i to nije nikakav problem ali je napravljen textdraw koji je selectable i moze se kliknuti na njega ali taj textdraw ne vrsi nikakvu funkciju jer je login napravljen preko timera (underpoint mod), ja sam krenuo editovati i pokusao sam samo ovo napraviti da bi kasnije znao i za register ali nikako nije islo uvek su isli neki errori ili uopste textdraw nije vrsio funkciju pa ukoliko bi mi neko mogao obijasniti kako napraviti to ili ostaviti bilo kakav tutorial u opisu bio bi zahvalan previse!
Deo skripte: [ pawn ] / / / [ /pawn ]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [ code ]/ / /[ /code ]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): /

RESPECT SVIMA!
https://www.facebook.com/MladenKing

Ste sigurni da nisam ja?

Citat: lolisha poslato Maj 27, 2019, 21:52:44 POSLE PODNE
Problem(error/warning): Mogu da kazem samo, ne znam kako da napravim selectable login, ja sam textdraw napravio i ubacio sve na loginu se pojavi textdraw i to nije nikakav problem ali je napravljen textdraw koji je selectable i moze se kliknuti na njega ali taj textdraw ne vrsi nikakvu funkciju jer je login napravljen preko timera (underpoint mod), ja sam krenuo editovati i pokusao sam samo ovo napraviti da bi kasnije znao i za register ali nikako nije islo uvek su isli neki errori ili uopste textdraw nije vrsio funkciju pa ukoliko bi mi neko mogao obijasniti kako napraviti to ili ostaviti bilo kakav tutorial u opisu bio bi zahvalan previse!
Deo skripte: [ pawn ] / / / [ /pawn ]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [ code ]/ / /[ /code ]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): /

RESPECT SVIMA!

Zaboravio sam reci, da kada kliknem na textdraw za login koji je selectable da zelim da me prebaci na login, a ne da se otvara preko timera

Ste sigurni da nisam ja?

Jednostavno izbrises liniju na kojoj se pokrece timer i dio skripte koji pokrece timer prebacis u OnPlayerClickTextDraw

Sad sam resio timer ali idalje ne selektuje ni jedan textdraw,
public OnPlayerKeyStateChange(playerid, newkeys, oldkeys)
{
	////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
	if(newkeys == KEY_SUBMISSION)
    {
        TextDrawShowForPlayer(playerid, LoginTextdraw[5]);
        SelectTextDraw(playerid, 0xFF4040AA);
    }

/////////////////////

public OnPlayerClickTextDraw(playerid, Text:clickedid)
{
   	new loginstring[512];
    if(clickedid ==	LoginTextdraw[5])
    {
  		 ShowPlayerDialog(playerid,DIALOG_LOGIN,DIALOG_STYLE_PASSWORD,"Login",loginstring,"Login","Izlaz");
         CancelSelectTextDraw(playerid);
         return 1;
    }
    return 0;
}

LoginTextdraw[5] = TextDrawCreate(272.238342, 204.066726, "LD_SPAC:white");
	TextDrawTextSize(LoginTextdraw[5], 105.000000, 25.000000);
	TextDrawAlignment(LoginTextdraw[5], 1);
	TextDrawColor(LoginTextdraw[5], 843814655);
	TextDrawSetShadow(LoginTextdraw[5], 0);
	TextDrawBackgroundColor(LoginTextdraw[5], 255);
	TextDrawFont(LoginTextdraw[5], 4);
	TextDrawSetProportional(LoginTextdraw[5], 0);
	TextDrawSetSelectable(LoginTextdraw[5], 1);

LoginTextdraw[6] = TextDrawCreate(291.719177, 208.773315, "LOGINUJ SE");
	TextDrawLetterSize(LoginTextdraw[6], 0.400000, 1.600000);
	TextDrawTextSize(LoginTextdraw[6], 622.000000, 0.000000);
	TextDrawAlignment(LoginTextdraw[6], 1);
	TextDrawColor(LoginTextdraw[6], -1);
	TextDrawSetShadow(LoginTextdraw[6], 0);
	TextDrawBackgroundColor(LoginTextdraw[6], 255);
	TextDrawFont(LoginTextdraw[6], 3);
	TextDrawSetProportional(LoginTextdraw[6], 1);
	TextDrawSetSelectable(LoginTextdraw[6], 1);

Ste sigurni da nisam ja?

Mislim da ne bi trebalo biti problema sa selektovanjem td-a 5 a td 6 ti ne selktuje zato sto TextDrawTextSize vrijedonst Y je nula to moras promijeniti i povecavati onoliko koliko ti odgovara. Pretrazi po samp forumima vezano za TextDrawTextSize pa ce ti biti jasnije

Citat: Suttix poslato Maj 28, 2019, 16:22:35 POSLE PODNE
Mislim da ne bi trebalo biti problema sa selektovanjem td-a 5 a td 6 ti ne selktuje zato sto TextDrawTextSize vrijedonst Y je nula to moras promijeniti i povecavati onoliko koliko ti odgovara. Pretrazi po samp forumima vezano za TextDrawTextSize pa ce ti biti jasnije

povecao sam brate ali isto ne selektuje se textdraw i to je ne znam sta mu je

Ste sigurni da nisam ja?