Kako da se bilo ko konektuje na Vaš kućni server? ( PortForwarding )

Započeo Pinch.aMx, April 14, 2019, 17:18:58 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

PortForwarding

• Å ta je port forwardovanje?
      • Port Forwardovanje je proces u kom otvarate PORT na VaÅ¡em ruteru.
    • ZaÅ¡to bi ja otvorio PORT na mom ruteru?
      • Vi recimo imate IP adresu 123.456.69.123. Kada otvorite PORT na toj adresi nju činite vidljivom za sve, tj ne samo za korisnike VaÅ¡eg interneta.
    • Nisi razumeo? Evo skraćeno:
      • Na primer, ja iz Srbije mogu da se konektujem na VaÅ¡ kućni server u Hrvatskoj i ako ne delimo isti internet tj nemamo istu IP adresu.
    • Prednosti
      • Ne morate davati pare hostingu sve dok niste sigurni da je MOD gotov i možete ga testirati sa bilo kim u bilo koje vreme.
      • Port Forwardovanje traje maksimalno 3 minuta ukoliko pratite ovaj tutorial do kraja.
      • Potpuno je BESPLATNO!
    • Mane
      • Sa ovim ne možete otvoriti public server, tj možete napraviti tipa test server ali public server nije siguran.
      • Nije sigurno zato Å¡to se server može oboriti free stresserom i čak da ne može DDoS zaÅ¡tita je VEOMA mala...
      • Preporučujem da IP dajete samo ljudima koje poznajete, nikada nemojte dati IP public jer je to VAÅ  IP i lako se može oboriti kao Å¡to sam već rekao.
      • Server je online SAMO dok je VaÅ¡ PC upaljen tj dok je samp-server.exe pokrenut.
    Možda Vam se čini da ima više mana nego prednosti, ali ove mane važe samo ukoliko ne znate osobu kojoj dajete Vaš IP ili je neki nerd poput mene.

Koraci

• Otvorite Command Prompt (WIN+R, upiÅ¡ite cmd i pritisnite enter.)
    • Kada se CMD otvori, upiÅ¡ite ipconfig
    • Iskopirajte Default Gateway tj samo brojeve na kraju te linije.
    • Otvorite VaÅ¡ internet pregledač i u polju gde unosite URL ( znači ne u pretragu nego u URL bar).
    • Ulogujte se, dole imate link sa Å¡iframa svih rutera ili ukoliko ste SRB Telekom username je admin a pw je ztonpk, tzlkisonpk ili admints ( telekom - telekom kombinacija 100% radi ali nije admin pristup ali vama on ne treba za ovo nit će vam verovatno ikada trebati tako da vam preporučujem telekom - telekom kombinaciju jer se lakÅ¡e snaći! )
    • Ovaj korak je poseban za svaki ruter a ja ću vam dati dva primera: NAT tab i tu negde Vam se nalazi port forwarding ili u mom slučaju Internet -> Security -> Port Forwarding -> Create New Item ukoliko već ima kreiranih ili će vam ova opcija automatski biti otvorena.
    • U polje za ime stavite Å¡ta želite, ja ću staviti SA-MP.
    • Za Protocol stavite UDP ( ako stavite samo TCP onda neće raditi, mogu i oba al se TCP neće koristiti svakako ).
    • WAN Connection ( ovo polje ne mora da postoji ): HSI
    • WAN Host IP Range ( ovo polje ne mora da postoji ): to ostavite default tj sve nule
    • Mac Mapping: OFF
    • LAN Host IP: Opet otvorite CMD ( prvi korak ) i copy paste brojeve sa kraja IPv4 Address  linije.
    • Na svakom polju gde piÅ¡e PORT stavljate 7777.
    • Sačuvajte to ( Apply, Save ili tako neÅ¡to ).
    • Idite u server.cfg i stavite port 7777 ili koji ste već postavili u polje ( znači ne mora biti 7777 ).
    • Idite na whatismyip.com i kopirajte Ipv4 ili Ipv6 tj onu IP koja ne počinje sa 192.168.*.*.
    • Startujte samp-server.exe
    • I ovu IP koju ste kopirali sa koraka 16 dajete svima uz port, primer 255.255.255.255:7777
    • Uživajte u ostatku dana 8)
    Koraci - Slikovno
    Ukoliko ne znate admin i pw vašeg rutera, na ovom webu imate za svaki ruter korake i default admin login podatke:
    https://portforward.com/
    .: Kontakt :.
    ( Klikni Text )

[Tool] Balkanski PAWN Compiler

<3 <3

Ovo bi dobrodoslo novajlijama. Lepo si objasnio.
    • Website: www.vasic.dev
    Web Development & Cyber Security

Citat: Vasic poslato April 14, 2019, 20:28:41 POSLE PODNE
    Ovo bi dobrodoslo novajlijama. Lepo si objasnio.

Slazem se , korisno je !  8)

Give Honor To The One Who Deserve It

https://imgur.com/dnWB2kJ
    mi smrtnici koji imamo mikrotik smo osudjeni na propas'?

Mnogo imaš ti još da jedeš kačamak.
    skrr
    Moj tutorijali: Bazilion indent warninga
    WORK? : Smart Project 1.2 , Leskovacki Detmec, Rodjendanski  server

Penzionisani balkanski samp kripter

Neće, probao sam.

Mnogo imaš ti još da jedeš kačamak.
    skrr
    Moj tutorijali: Bazilion indent warninga
    WORK? : Smart Project 1.2 , Leskovacki Detmec, Rodjendanski  server

Penzionisani balkanski samp kripter

Iskreno meni ovo nije sigurno (ko zna kome dajte vi vasu ip adresu...), ako hocete da otvorite server svakako morate da date pare za host, a i sad ima jeftinih hostinga...
    Al et, pohvala :)

credits: Xunder, Ino420, Muma

Citat: Pottus;3903994SetPlayerPos("dreni1998", 666.666, 666.666, 666.666, 666.666);    ///// GO IN HELL MOTHERFUCKER

https://i.imgur.com/XHLx9oj.gif
    https://i.ibb.co/ZJqQKWT/NXRX.gif

Citat: á—ªå,ä¹, poslato April 17, 2019, 13:36:37 POSLE PODNE
    Iskreno meni ovo nije sigurno (ko zna kome dajte vi vasu ip adresu...), ako hocete da otvorite server svakako morate da date pare za host, a i sad ima jeftinih hostinga...
    Al et, pohvala :)
    Ne kenjaj mi tu, da fe neće hakedovati?
    Fino sam rekao da ne kacite public i uvek se dns moze uraditi
    ( Klikni Text )

<3 <3

Ovo je nemoguce za one koji koriste SBB kablovske mreze. ali svakako korisna stvarcica  ;D
    Pasting code from the Internet into production code is like chewing gum found in the street.

Also known as:Marshall Bleach Newton

Citat: É´á´¡É´ poslato April 19, 2019, 02:42:19 PRE PODNE
    Ovo je nemoguce za one koji koriste SBB kablovske mreze. ali svakako korisna stvarcica  ;D
    Testirano na SBB Cisco ruteru i sve radi, mozes mi kasnije ustupiti racunar da uradim tut na njemu tj slike ili samo da ti uradim to?
    ( Klikni Text )

<3 <3

Citat: Pinch.aMx poslato April 19, 2019, 06:13:07 PRE PODNE
    Testirano na SBB Cisco ruteru i sve radi, mozes mi kasnije ustupiti racunar da uradim tut na njemu tj slike ili samo da ti uradim to?
    Mouzee, no problemoo :D
    Pasting code from the Internet into production code is like chewing gum found in the street.

Also known as:Marshall Bleach Newton