Pomoc oko pocetka skriptanja.

Započeo svab0, Mart 31, 2019, 14:09:05 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Sto se tice Balkan-SAMP-a, i uopste skriptanja, pocetnik sam i imam bas minimalno znanje oko toga. Zanima me koji je najbolji nacin da pocnem sa skriptanjem, shvatam da to nije nesto sto se nauci kroz period od mjesec dana, i u biti me zanima, koji je najbolji nacin da pocnem ?.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ukoliko neko ima nekih savjeta za mene, a ne bi htio da pise po ovom topicu, moze mi se javiti na fejsu

https://www.facebook.com/malisvabo666

SAMPWiki , prelistaj , pratis forum i modove , gledas skripte i shvacas sta kako funkcionise , pocnes praviti i polako naucis sve.  8)

Give Honor To The One Who Deserve It

wiki.sa-mp.com

Ubuduće postavljaj teme po formularu, pošto je prvi put nema problema :)

bilo je lijepo dok je trajalo.

Ja kada sam počinjao najviše sam se fokusirao na varijable.
Kao što ti ovi iznad rekoše samo gledaj kako je neko već prije tebe uradio u nekom modu i gledaj kako to funkcioniše.
Ja prvo sto sam savladao bile su varijable pa i tebi preporučujem da počneš od toga jer bez tog ne možeš ništa. Svaki sistem ti se sastoji iz varijabli. Bit će teško u početku al' posle ćeš sve skontati.
lp!
Map Gallery
-House Interior- (click) - For Sale-

Citat: Jack1337 poslato April 01, 2019, 01:48:06 PRE PODNE
Kao što ti ovi iznad rekoše samo gledaj kako je neko već prije tebe uradio u nekom modu i gledaj kako to funkcioniše.
Ja prvo sto sam savladao bile su varijable pa i tebi preporučujem da počneš od toga jer bez tog ne možeš ništa. Svaki sistem ti se sastoji iz varijabli. Bit će teško u početku al' posle ćeš sve skontati.
lp!

I nemas .pawno u imenu sto znaci da nisi ni glup ni debil xD Dokaz da normalni ljudi mogu postati skripteri  8)

@Tema Preporucio bih ti UP mod da skines , ipak je to savo radio i taj mod je odlican za pocetne skriptere.

Buraz mrsko mi sada na FB ulaziti :)
Najbolji način ti je, skini neki simple odnosno mod za početnike i polako brt uz pomoć wiki.sa-mp.com radi i sve će biti uredu!
Ukoliko nešto ne bude išlo,uvijek imaš nas na forumu ;)

Ja sam poceo uciti skriptanje na ovom forumu. Vremenom ces se uklopiti. Skini Underpoint (od greedy-a) on ti je najbolji i najlaksi za pocetnike. Jeste star mod, ali jako pazljivo odradjen. Prvo uci cemu sluze varijable/callbackovi itd.. Pratis forum kao sto su ti i naveli gore.
• Website: www.vasic.dev
Web Development & Cyber Security

https://www.youtube.com/channel/UC2t9G0HWGr0JodNmH3aYe7w
Redom, klip po klip.
i vremenom sam skapiras.
Sve sto ti je nejasno okacis na forum ovde.
Nije sramota pitat8i ako ne znaš.

Mnogo imaš ti još da jedeš kačamak.
skrr
Moj tutorijali: Bazilion indent warninga
WORK? : Smart Project 1.2 , Leskovacki Detmec, Rodjendanski  server

Penzionisani balkanski samp kripter

Youtube, samp-wiki da se ne ponavljam, ako znas engleski lako ce ti ici skriptanje!

Citat: Jack1337 poslato April 01, 2019, 01:48:06 PRE PODNE
lp!
Ne preporucujem to, zbog takvih likova ja učim PAWN LANG ISPOČETKA jer nema ni jedan balkanski GM da je normalan i kvalitetan osim LI:RPa koji naravno nije objavljen i nadam se da će tako ostati, ovo:
https://y-less.com/uploads/pawn-lang-3.0.3367.pdf
Respect: Bašovski, Captain Foux, Purda (sladak) and Harexe!

Citat: ##Wajtt## poslato April 04, 2019, 20:25:35 POSLE PODNE
Ne preporucujem to, zbog takvih likova ja učim PAWN LANG ISPOČETKA jer nema ni jedan balkanski GM da je normalan i kvalitetan osim LI:RPa koji naravno nije objavljen i nadam se da će tako ostati, ovo:
https://y-less.com/uploads/pawn-lang-3.0.3367.pdf
Lik je pitao kako da započne sa skriptanjem, dao sam mu primjer sta mu je skoro pa najbitnije jer bez varijabli ne moze ništa skoro uraditi. Za sve treba varijable (provere u anticitu, poslovi, checkpointi itd..)
Ne znam gdje je frka, nemas ti sta ucit zbog ovakvih kao mene, na kraju krajeva učiš sam za sebe tako da ne bi trebalo da te dotiče nečije mišljenje.
Svakako odakle god da krene ako se uputi dosta u pawn vode skontat će i sve ostalo, sad nije bitno odakle da krene svakako neće odma otvarati server nego se momak samo uči.
Map Gallery
-House Interior- (click) - For Sale-

Citat: Jack1337 poslato April 04, 2019, 20:32:24 POSLE PODNE
Lik je pitao kako da započne sa skriptanjem, dao sam mu primjer sta mu je skoro pa najbitnije jer bez varijabli ne moze ništa skoro uraditi. Za sve treba varijable (provere u anticitu, poslovi, checkpointi itd..)
Ne znam gdje je frka, nemas ti sta ucit zbog ovakvih kao mene, na kraju krajeva učiš sam za sebe tako da ne bi trebalo da te dotiče nečije mišljenje.
Svakako odakle god da krene ako se uputi dosta u pawn vode skontat će i sve ostalo, sad nije bitno odakle da krene svakako neće odma otvarati server nego se momak samo uči.

Objasnio covek. Respect  8)

Citat: Jack1337 poslato April 04, 2019, 20:32:24 POSLE PODNE
Ne kuzis, balkanski skripteri rade 99% stvari pogresno, to sam skuzio posle intezivnog razgovora sa najboljim skripterima na svetu bez kojih danas samp ne bi bio ovo sto jeste i tacka.
EDIT: Ev ovo je ti treba crtat
nije:
#define MAX_DUZINA_LOZINKE 18
nego
consts MAX_DUZINA_LOZINKE = 18;
i ne treba enum na pola stvari nego
new var1, var2...var30
jer u enumima ne mozes koristis 2D arraye sto moze ovako ustedit bar 35 linija
Poslednja Izmena: April 04, 2019, 21:58:41 POSLE PODNE od ##Wajtt##

Citat: ##Wajtt## poslato April 04, 2019, 21:55:03 POSLE PODNE
Ne kuzis, balkanski skripteri rade 99% stvari pogresno, to sam skuzio posle intezivnog razgovora sa najboljim skripterima na svetu bez kojih danas samp ne bi bio ovo sto jeste i tacka.

Od sampa se ne zivi iskreno , tako da ti ni PAWN lang nista mnogo ne znaco , barem po meni.

Citat: Mister Naithan poslato April 04, 2019, 21:57:58 POSLE PODNE
Od sampa se ne zivi iskreno , tako da ti ni PAWN lang nista mnogo ne znaco , barem po meni.
Ti ljudi putuju po svetu i imaju plate po 3000e samp im je hobi, eo primer:
https://www.southcla.ws/
Baj d vej ti likovi sa kojima sam pricao imaju minimalno jedan plugin/tool/bilo sta sto koristi php, C# i ostala sranja znaci ne zive od PAWN jezika :P