Opet mi se pojavljuje problem kod UlogovanProvera

Započeo SanelPandzic, Mart 03, 2019, 14:47:52 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning):Bio sam vec otvorio temu i popravio sam problem ali opet se pojavio kad udjem na srw il npr ukucam /rent il neku drugu komandu radi sve kako treba ne izbacuje mi u cetu da nisam ulogovan ali cim ukucam /stats radi sve kako treba poslije statsa sam ukuco /rent e onda mi pocinje izbacivat u cetu da nisam ulogovan.Dol imate skriptu od statsa i od ulogovanprovera
Dio skripte:
U onPlayerSPawn sam stavio ulogovan provera isto tako i u OnPlayerConnect i u OnPlayerDisconnect i kad se igrac spawnuje stavio sam da se dobija ulogovanprovera a u onplayerdisconect vraca na 0.
Stats
[pawn]YCMD:stats(playerid,params[],help)
{

new statsstring[1100],pol[20],drzava[50];

if(PlayerInfo[playerid][pPol] == 1 ) pol = "Musko";
   else if(PlayerInfo[playerid][pPol] == 2 ) pol = "Zensko";

if(PlayerInfo[playerid][pDrzava] == 1 ) drzava = "Srbija";
      else if(PlayerInfo[playerid][pDrzava] == 2 ) drzava = "Bosna i Hercegovina";
      else if(PlayerInfo[playerid][pDrzava] == 3 ) drzava = "Republika Srpska";
      else if(PlayerInfo[playerid][pDrzava] == 4 ) drzava = "Crna Gora";
      else if(PlayerInfo[playerid][pDrzava] == 5 ) drzava = "Hrvatska";
      else if(PlayerInfo[playerid][pDrzava] == 6 ) drzava = "Makedonija";
      else if(PlayerInfo[playerid][pDrzava] == 7 ) drzava = "Slovenija";
      else if(PlayerInfo[playerid][pDrzava] == 8 ) drzava = "Ostalo";

strdel(DialogStrgEx, 0, sizeof(DialogStrgEx));
   strcat(DialogStrgEx, "________________________________________________\n\n");
   format(statsstring, sizeof(statsstring),"{F81414}*** {FFFFFF}Statistika igraca %s {F81414}***\n", ImeIgraca(playerid));
   strcat(DialogStrgEx, statsstring);
   format(statsstring, sizeof(statsstring),"*****NALOG*****\n", ImeIgraca(playerid));
   format(statsstring, sizeof(statsstring),"Level: {FFFFFF}%d\n{F81414}Godine: {FFFFFF}%d\n{F81414}Drzava: {FFFFFF}%s\n{F81414}Pol: {FFFFFF}%s\n\n", PlayerInfo[playerid][pLevel], PlayerInfo[playerid][pGodine],drzava,pol);
   strcat(DialogStrgEx, "________________________________________________");
   ShowPlayerDialog(playerid,DIALOG_STATS, DIALOG_STYLE_MSGBOX, DIALOG_NASLOV, DialogStrgEx, "U redu", "");
   return 1;
}[/pawn]
Evo sve gdje ima ulogovanprovera
evo chat
[pawn]public OnPlayerText(playerid, text[])
{
    if (UlogovanProvera[playerid] == 0)
   {
      SCM(playerid,-1,""CRVENA"[BS:HRP] "ZUTA"Moras biti ulogovan da bi pisao!");
      return 0;
   }
   if(realchat)
   {
      new tekst1 = strlen(text),string[256];
      for(new i = 0; i<tekst1; i++) { if(IsNumeric(text)) text = '*' ; }
      format(string, sizeof(string), ""SPLAVA"%s kaze: {FFFFFF}%s", ImeIgraca(playerid), text);
      SetPlayerChatBubble(playerid, text, 0x3499CCFF, 100.0, 10000);
      ProxDetector(20.0, playerid, string,BELA2,BELA2,BELA2,BELA2,BELA2);
      return 0;
   }
   return 1;
}[/pawn]
[pawn]public OnPlayerRequestSpawn(playerid)
{
   if(UlogovanProvera[playerid] == 0)
   {
       StatusKonekta(playerid, 3);
      return 0;
   }
   else
   {
      SpawnIgraca(playerid);
      return 1;
   }
}[/pawn]
Evo kad ukucam npr neku komandu i izbaci mi da nisam ulogovan ili da ne postoji komanda
[pawn]public OnPlayerCommandPerformed(playerid,cmdtext[ ],success)
{
    if(!success) return SCM(playerid,-1,"[BS:HRP] "ZUTA"Upisali ste pogresnu komandu | Kucajte /help za listu komandi!");
    if(UlogovanProvera[playerid] == 0)
    {
    SCM(playerid,-1,"BS:HRP | "CRVENA"Moras se ulogovati da bi koristio ovu komandu!");
    return 1;
    }
   return 1;
}[/pawn]
Evo da se spreme korisnici
[pawn]public SpremiKorisnike()
{
   foreach(Player, i)
   {
       if(IsPlayerConnected(i) && UlogovanProvera == 1)
       {
         SavePlayer(i);
      }
   }
   print("Svim online korisnicima racuni uspesno sacuvani...");
   return 1;
}[/pawn]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [ code ]vaš odgovor[ /code ]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): https://imgur.com/a/0yCHiGM

nadji DIALOG_LOGIN ili kako ti je vec i dole pred kraj dialoga dodas[pawn]UlogovanProvera[playerid] = 1;[/pawn]
i radice. A sta ce ti pod OnPlayerConnect UlogovanProvera?
• Website: www.vasic.dev
Web Development & Cyber Security

Citat: --Lood-- poslato Mart 03, 2019, 15:31:11 POSLE PODNE
sta ti je StatusKonekta ?
To je ovo
[pawn]stock StatusKonekta(playerid, tip)
{
   if(tip == 1)
   {
      new string[512];
       SCM(playerid,-1,""CRVENA"[BS:HRP] "SIVA"Kikovani ste zbog ne prihvatljivog Imena_Prezimena!");
      format(string, sizeof(string), ""CRVENA"%s vase Ime_Prezime nije prihvatljivo\n\n"BELA"Vase ime nije u validnom formatu Ime_Prezime\nVase Ime_Prezime ne sme sadrzavati uvredljive reci\nVase Ime_Prezime ne sme sadrzavati znakove/brojeve\nVase Ime_Prezime ne sme biti vezano za nacionalnost\nVase ime obavezno mora sadrzavati donju crtu\nVase ime ne sme bit ime poznate licnosti\n\nPrimer RP Imena: "ZUTA"Marko_Markovic",ImeIgraca(playerid));
      ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_RPIME, DIALOG_STYLE_MSGBOX, ""CRVENA"Provera Imena", string, "Ok", "Izlaz");
      SetTimerEx("KonektKick", 500, 0, "d", playerid);
   }
   else if(tip == 2)
   {
       SCM(playerid,-1,""ZUTA"[BS:HRP] | "CRVENA"Prije spawna se morate ulogovati (kikovani ste)!");
   }
   else if(tip == 3)
   {
      SCMF(playerid,-1,"[BS:HRP] "CRVENA"%s pogresili ste lozinku '4/4' puta pa ste banovani | Unban zatrazite na forumu (www.uskoro.info)!",ImeIgraca(playerid));
   }
   return 1;
}[/pawn]
Citat: Vasic poslato Mart 03, 2019, 16:21:20 POSLE PODNE
nadji DIALOG_LOGIN ili kako ti je vec i dole pred kraj dialoga dodas[pawn]UlogovanProvera[playerid] = 1;[/pawn]
i radice. A sta ce ti pod OnPlayerConnect UlogovanProvera?
Hvala ako bude radilo javit cu

@Vasic  Mislio sam da je to problem na kraj dialog_login mi nije davalo ulogovanprovera na 1 pa sam stavio ali opet isti problem.
Evo vidi,ukuco sam komandu /rent i nije izbacivalo da nisam ulogovan 2 put da ukucam pise da nisam ulogovan.Komanda radi al samo to izbacuje da nisam ulogovan. https://imgur.com/a/xYGvoy1

Daj komandu i sve od nje

Give Honor To The One Who Deserve It

Imas problem kada kucas /stats ,pa onda /rent, pa daj nam onda te komande...

Pogledaj kako je definisana varijabla UlogovanProvera.
• Website: www.vasic.dev
Web Development & Cyber Security

Citat: Vasic poslato Mart 04, 2019, 14:05:57 POSLE PODNE
@Vasic
Pogledaj kako je definisana varijabla UlogovanProvera.
@Vasic  Evo ovako je definisana [pawn]new   UlogovanProvera[MAX_PLAYERS];[/pawn]
Citat: just_Purda poslato Mart 04, 2019, 09:40:48 PRE PODNE
Imas problem kada kucas /stats ,pa onda /rent, pa daj nam onda te komande...
@Vasic
Kada ukucam npr kad udjem na srw /rent radi sve kako treba problem je kod /stats kad ukucam i poslije bilo koja komanda da ukucam il sta napisem u cetu pise nisam ulogovan evo stats
{

format(statsstring, sizeof(statsstring),"{F81414}*** {FFFFFF}Statistika igraca %s {F81414}***\n", ImeIgraca(playerid));
   format(statsstring, sizeof(statsstring),"*****NALOG*****\n", ImeIgraca(playerid));
   format(statsstring, sizeof(statsstring),"Level: {FFFFFF}%d\n{F81414}Godine: {FFFFFF}%d\n{F81414}Drzava: {FFFFFF}%s\n{F81414}Pol: {FFFFFF}%s\n\n", PlayerInfo[playerid][pLevel], PlayerInfo[playerid][pGodine],drzava,pol);
   ShowPlayerDialog(playerid,DIALOG_STATS, DIALOG_STYLE_MSGBOX, DIALOG_NASLOV, DialogStrgEx, "U redu", "");
   return 1;
}[/pawn]
[pawn]YCMD:rent(playerid, params[], help)
{
    #pragma unused help
   #pragma unused params
    if(!IsPlayerInAnyVehicle(playerid)) return SCM(playerid,-1, ""SIVA"Morate biti u vozilu!");
   if(GetPlayerState(playerid) != PLAYER_STATE_DRIVER) return SCM(playerid,-1, ""SIVA"Morate biti na mestu vozaca!");
   if(Rentano[playerid] != 299) { SCM(playerid,-1,""SIVA"Vec imas rentano vozilo!"); RemovePlayerFromVehicle(playerid); TogglePlayerControllable(playerid, 1); return 1; }
    foreach(Player, i)
   {
        if(Rentano == GetPlayerVehicleID(playerid))
        {
           SCM(playerid,-1, ""ZELENA"[RENT]: "SIVA"To vozilo je vec rentano!");
           RemovePlayerFromVehicle(playerid); TogglePlayerControllable(playerid, 1);
           return 1;
          }
    }
   if(AutaRent(GetPlayerVehicleID(playerid)))
   {
      if(PlayerInfo[playerid][pNovac] < 50) { SCM(playerid,-1,""SIVA"Nemate dovoljno novca "ZELENA"(50$)"SIVA"!"); RemovePlayerFromVehicle(playerid); TogglePlayerControllable(playerid, 1); return 1; }
      SCM(playerid,-1,""SPLAVA"[INFO]: "BELA"Rentali ste auta za "ZELENA"50$.");
      OduzmiNovac(playerid,50);
   }
   Rentano[playerid] = GetPlayerVehicleID(playerid);  TogglePlayerControllable(playerid, 1);
   return 1;
}[/pawn]
Citat: Mister Naithan poslato Mart 04, 2019, 01:07:13 PRE PODNE
Daj komandu i sve od nje
@Mister Naithan
Evo  stats i rent kad ja udjem na srw i npr bilo sta ukucam sve radi al cim ukucam stats i poslije bilo sta da ukucam il da napisem u cetu pise da nisam ulogovan
{

return 1;
}[/pawn]
Evo rent
[pawn]YCMD:rent(playerid, params[], help)
{
    #pragma unused help
   #pragma unused params
    if(!IsPlayerInAnyVehicle(playerid)) return SCM(playerid,-1, ""SIVA"Morate biti u vozilu!");
   if(GetPlayerState(playerid) != PLAYER_STATE_DRIVER) return SCM(playerid,-1, ""SIVA"Morate biti na mestu vozaca!");
   if(Rentano[playerid] != 299) { SCM(playerid,-1,""SIVA"Vec imas rentano vozilo!"); RemovePlayerFromVehicle(playerid); TogglePlayerControllable(playerid, 1); return 1; }
    foreach(Player, i)
   {
        if(Rentano == GetPlayerVehicleID(playerid))
        {
           SCM(playerid,-1, ""ZELENA"[RENT]: "SIVA"To vozilo je vec rentano!");
           RemovePlayerFromVehicle(playerid); TogglePlayerControllable(playerid, 1);
           return 1;
          }
    }
   if(AutaRent(GetPlayerVehicleID(playerid)))
   {
      if(PlayerInfo[playerid][pNovac] < 50) { SCM(playerid,-1,""SIVA"Nemate dovoljno novca "ZELENA"(50$)"SIVA"!"); RemovePlayerFromVehicle(playerid); TogglePlayerControllable(playerid, 1); return 1; }
      SCM(playerid,-1,""SPLAVA"[INFO]: "BELA"Rentali ste auta za "ZELENA"50$.");
      OduzmiNovac(playerid,50);
   }
   Rentano[playerid] = GetPlayerVehicleID(playerid);  TogglePlayerControllable(playerid, 1);
   return 1;
}[/pawn]
Citat: --Lood-- poslato Mart 04, 2019, 09:25:04 PRE PODNE
Uradi provjeru na ovaj nacin
[pawn]
@--Lood--
if(UlogovanProvera[playerid] != 1)
{
//sta da radi ako igrac nije ulogovan
}
[/pawn]
Probat cu.
Poslednja Izmena: Mart 04, 2019, 15:55:36 POSLE PODNE od SanelPandzic

Zasto ne bi ulogovan provera stavio kod enum PlayerInfo majke ti?

Citat: Deken poslato Mart 04, 2019, 16:08:06 POSLE PODNE
Zasto ne bi ulogovan provera stavio kod enum PlayerInfo majke ti?

Svejedno

@SanelPandzic
Da li si probao da skratis kod [ prazna mesta , poravnas itd ] , preko fona sam i kod mi deluje potpuno uredu ,ako dobro vidim

Give Honor To The One Who Deserve It

ne djeluje uredu, pokusaj onako kako sam ti ja reko
evo da opet objasnim
Tebi kada deklarise varijablu
moze dodjelit vrijednost -agfu890a80g9
moze biti vrijednost 1 moze 1000
a ti si namjestio kada se loguje da postavi na Ulogovan = 1;
e pazi sada ti provjeravas na taj nacin if(Ulogovan = 0)
e pazi sada, sta ako je ostala deklaracija Ulogovan = -154910591
sto znaci da nije 0, znaci provjeravaj po onome po cemu si odradio
Imas dva nacina ili kada se tek konektuje da psotavis Ulogovan=0; znaci prije logina, ili da radis provjeru na nacin if(Ulogovan !=1) jer kada se loguje postavis mu na 1, samo je to moguci razlog treceg nema

Citat: --Lood-- poslato Mart 04, 2019, 18:13:55 POSLE PODNE
ne djeluje uredu, pokusaj onako kako sam ti ja reko
evo da opet objasnim
Tebi kada deklarise varijablu
moze dodjelit vrijednost -agfu890a80g9
moze biti vrijednost 1 moze 1000
a ti si namjestio kada se loguje da postavi na Ulogovan = 1;
e pazi sada ti provjeravas na taj nacin if(Ulogovan = 0)
e pazi sada, sta ako je ostala deklaracija Ulogovan = -154910591
sto znaci da nije 0, znaci provjeravaj po onome po cemu si odradio
Imas dva nacina ili kada se tek konektuje da psotavis Ulogovan=0; znaci prije logina, ili da radis provjeru na nacin if(Ulogovan !=1) jer kada se loguje postavis mu na 1, samo je to moguci razlog treceg nema
@--Lood--  U mene je u onplayerconnect UlogovanProvera[playerid] = 0; Onda sam isao u onplayerspawn stavio sam da mi tu stavi ulogovanprovera na 0 a ovo if(ulogovan !=1) sam stavio i uso sam na srw i bilo koju komandu sam probo i nece nijedna.Onda sam drugi nacin onplayerspawn sam stavio na 1 kao sto je bilo i ovako sam stavio u OnPlayerCommandPerformed.I opet ako npr ukucam bilo koju komandu radi a cim ukucam /stats i odma poslije nje neku npr /pojas /rent /izlaz pise mi da nisam ulogovan.Opet isto mi izbacuje.
Ovako sam stavio.
[pawn]public OnPlayerCommandPerformed(playerid,cmdtext[ ],success)
{
    if(!success) return SCM(playerid,-1,"[BS:HRP] "ZUTA"Upisali ste pogresnu komandu | Kucajte /help za listu komandi!");
    if(UlogovanProvera[playerid] !=1)
    {
    SCM(playerid,-1,"BS:HRP | "CRVENA"Moras se ulogovati da bi koristio ovu komandu!");
    }
   return 1;
}[/pawn]

Citat: Mister Naithan poslato Mart 04, 2019, 16:38:52 POSLE PODNE
Svejedno

@SanelPandzic
Da li si probao da skratis kod [ prazna mesta , poravnas itd ] , preko fona sam i kod mi deluje potpuno uredu ,ako dobro vidim
u neku ruku jeste meni radi fino svaka komanda dok je ulogovanprovera u enumu tako da ono :D