Help

Započeo M!chaeL, Mart 03, 2019, 00:16:22 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Novi sam u htmlu i cssu, i treba mi pomoc, ovako, pravim neki bzvz site i sad mi treba pomoc kako da namestim da naprimer ja pravim da mi tekst i neke slike stoje po mom ekranu ali ako je nekom naprimer google 150% zumiran ili odzumiram 90% a mn je 100% njemu to nece biti sve po sredini, ako me razumete sta ocu da kazem ono kad idete ctr + mouse scrol, i jos nesto, nap sam neku sliku za background ali isto to kad odzumiram slika se pretvara u 15 manjih slika koje pokrivaju ceo ekran
ps. znam da imam opciju da nesto postavim na centru, ali necu sve na centar da postavljam nego da mogu kako ja hocu

Kreiraj wrapper i pozicioniraj ga po sredini, odredi mu neku sirinu u procentima ili u pikselima i unutar njega kreiraj ostale div-ove.
Sto se slike tice:

background-size: cover;
  background-repeat: no-repeat;
Poslednja Izmena: Mart 03, 2019, 02:05:25 PRE PODNE od Pawno

Citat: Pawno poslato Mart 03, 2019, 02:00:25 PRE PODNE
Kreiraj wrapper i pozicioniraj ga po sredini, odredi mu neku sirinu u procentima ili u pikselima i unutar njega kreiraj ostale div-ove.
Sto se slike tice:

background-size: cover;
  background-repeat: no-repeat;

Nisam te bas razumeo, ovo sto se tice slike ja kad ubacim to mn idalje kada npr zumiram mn se slika uvecuje ili kad odzumiram smanjuje, a a ovo za text te isto nisam razumeo, pocetnik sam pa ne kontam bas sve ako mozes malo detaljnije da mi objasnis