Kriminalistika

Započeo Deken, Februar 17, 2019, 09:25:06 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Sta vi mislite o kriminalisticko policijskoj akademiji smer kriminalistika 4 godine jel isao ko i kakva su iskustva?

Ja sam cuo da se spaja policijska akademija sa vojnom akademijom 4 god isto
Es ist nicht alles Gold, was glänzt

Citat: Agent 47 poslato Februar 17, 2019, 10:42:45 PRE PODNE
Ja sam cuo da se spaja policijska akademija sa vojnom akademijom 4 god isto
pa gledao sam ali 90% ljudi koje sam pitao kazu da je bolja kriminalisticka kao vece zvanje nego vojske pa ne znam sad

Citat: Deken poslato Februar 17, 2019, 11:28:29 PRE PODNE
pa gledao sam ali 90% ljudi koje sam pitao kazu da je bolja kriminalisticka kao vece zvanje nego vojske pa ne znam sad

Pa to je sad tvoja odluka, ja posle srednje cu na policijsku u BG ako tu ne prodjem onda u Sremsku Kamenicu

Citat: Agent 47 poslato Februar 17, 2019, 11:42:38 PRE PODNE
Pa to je sad tvoja odluka, ja posle srednje cu na policijsku u BG ako tu ne prodjem onda u Sremsku Kamenicu
i moj je drug takodje mislio taj smer od 6 meseci kao svejedno mi je a ja bi posle faksa da odem na upis za saj i zandarmeriju pa ne znam

Citat: Deken poslato Februar 17, 2019, 13:03:55 POSLE PODNE
i moj je drug takodje mislio taj smer od 6 meseci kao svejedno mi je a ja bi posle faksa da odem na upis za saj i zandarmeriju pa ne znam

Ehh, sad to ne znam kako funkcionise za SAJ i to, ali obuka u Sremskoj Kamenici traje oko 9 meseci...Pre par dana je bilo za Beograd da su primali 400 kandidata, psihofizicka spremnost i Srpski jezik polazes...Ako ti nesto vise treba javi mi se PM da ne spamujemo ovde :D

KPA je težak faks, prva godina ima neke jednostavnije predmete i onda iz godine u godinu dolaze novi predmeti. To spajanje sa VA mislim da je samo pusta priča, KPA je nezavisna Å¡kola. ImaÅ¡ samo 1 upisni rok svake godine pa ko proÄ'e-proÄ'e, polaže se srpski jezik i književnost, prihofizička sprema (zgibovi, trbuÅ¡njaci, sklekovi, trčanje...).

U SAJ ne može da se zaposli NIKO ko pre toga nema 2 godine radnog staža u nekoj od običnih policijskih stanica, nakon Å¡to navrÅ¡i 2 godine rada u policji mora da dobije preporuku za SAJ od svog nadreÄ'enog, i ako ga pozovu tek tada može da ide na testove za zapoÅ¡ljavanje u SAJ. Ne može svako da se zaposli tamo jer primaju samo one sa odličnim ocenama, preporukama, biografijama, VEZAMA. Pre neke godine bilo je prijavljeno skoro 100 kandidata a zaposleno je manje od 20.

"I choose to have faith, because without that, I have nothing."

Citat: Ogıl. poslato Februar 18, 2019, 01:18:13 PRE PODNE
KPA je težak faks, prva godina ima neke jednostavnije predmete i onda iz godine u godinu dolaze novi predmeti. To spajanje sa VA mislim da je samo pusta priča, KPA je nezavisna Å¡kola. ImaÅ¡ samo 1 upisni rok svake godine pa ko proÄ'e-proÄ'e, polaže se srpski jezik i književnost, prihofizička sprema (zgibovi, trbuÅ¡njaci, sklekovi, trčanje...).

U SAJ ne može da se zaposli NIKO ko pre toga nema 2 godine radnog staža u nekoj od običnih policijskih stanica, nakon Å¡to navrÅ¡i 2 godine rada u policji mora da dobije preporuku za SAJ od svog nadreÄ'enog, i ako ga pozovu tek tada može da ide na testove za zapoÅ¡ljavanje u SAJ. Ne može svako da se zaposli tamo jer primaju samo one sa odličnim ocenama, preporukama, biografijama, VEZAMA. Pre neke godine bilo je prijavljeno skoro 100 kandidata a zaposleno je manje od 20.
pa dobro ipak nije skola problem manje vise znam sad za to e sad me zanima samo koliko se cega  treba odraditi i to a veza je vec druga stvar to uvek mora za sve

Citat: Ogıl. poslato Februar 18, 2019, 01:18:13 PRE PODNE

Za to je si u pravu,ali za obicnog policajca ne treba nega velika mudrost.Nacelnik policije u Bg Mrdalj kaze da trenutno u Sremskoj Kamenici ima 1200 kandidata i da je mali broj ko od njih ne prodje

Citat: Agent 47 poslato Februar 18, 2019, 10:44:10 PRE PODNE
Za to je si u pravu,ali za obicnog policajca ne treba nega velika mudrost.Nacelnik policije u Bg Mrdalj kaze da trenutno u Sremskoj Kamenici ima 1200 kandidata i da je mali broj ko od njih ne prodje
nece biti mnogo mozda zadnja generacija sa puno kandidata je ova i ona sledeca jer ne verujem da ipak ko to svi bi hteli u kancelarije tako da ne znam ipak