18+ [ Iskustvo / Savet ] Drive Time

Započeo N_loccos, Januar 21, 2019, 15:40:18 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 21 gostiju pregledaju ovu temu.

Citat: MEDO poslato Januar 21, 2019, 16:53:43 POSLE PODNE
Prijatelju ograničenje na cestama izvan naselja je 70-80, brza cesta = 100 kmh. Pravila postoje s razlogom, ljudi koji su smiÅ¡ljali pravila imali su u vidi bezbijednost svih učesnika saobraćaja, pa čak onih koji ne učestvuju. Ti koliko god mislis da znas put i te stvari ta cesta nije namijenjena za takvu voznju, inače seoski putevi(ako nisu makadam) znaju imati veoma slabo uraÄ'en asfalt(jer većina ljudi pokuÅ¡ava proći sa Å¡to manje ulaganja u to) i dolazi do propadanja asfalta, danas je normalno, uveče padne kiÅ¡a, voda se podvuče pod asfalt zbog slabih radova, proÄ'e teretno vozilo napravi uleknuće ti sutra misliÅ¡ nema niÅ¡ta i gruh ubijes sebe. Haj Å¡to ti sebe ubijeÅ¡, ali bit će insan pored negdje ubijeÅ¡ i njega, a zaÅ¡to? jer pokuÅ¡avaÅ¡ biti rally vozač

Razmisli malo, meni zabave 10 minuta, nekome može značiti cijeli život ili čak tebi.

Nemoj ovo shvatiti kao pametovanje, ja isto volim stisnuti gas, ali na mjestu gdje se to može, naselje, grad, gradske ulice, uska mjesta jednostavno nisu za to.

A to za čuvanje vozila kao porše, svako prijatelju čuva svoje, taj insan je možda jedvo zaradio da sebi to kupi i nema za bolje, ako nebi čuvao ni to onda ga nebi bilo nigdje

gl hf

Razumem i postujem to razmisljanje , no vecina puta se vozi 80 zato sto ima na par mesta zakrpljenih delova , na vecini puta nema zive duse , cak ni sporednih puteva , asfalt je uradjen sigurno pre 2000 ali je kvalitetan , iza sebe imam preko 80h voznje na stazama Navak / U sloveniji ( zab sam kako se zove centar ) , bio sam par puta na rally utrkama i bio suvozac jednom na takozvanoj "upoznavanju staze ".

Nikog ne forsiram da vozi brze nego sto zeli , ali sam istom tom blicao preko 32puta , svirao i nije odreagovao , takodje i na otvorenom putu gde je vozio 60 (mindfuck) a ogranicenje 80 , pa dok sam stao ba pumpu ja sam ga sustigao , ali ako je neko brzi , red je pomeriti se u stranu da taj neko prodje.

Hvala na savetima , sve to znam i sam , sigurnost na cesti je najbitnija stvar i to postujem.

#DriveSafe
NLoccos

L3o

*

Citat: Chuffy poslato Januar 21, 2019, 16:02:19 POSLE PODNE
I ja koji sam motorist odvalim jednostavno šakom o retrovizor onome tko ugrožava mene na motoru ili bilo koga u prometu, pa neka se nauči.
Kad tad čeÅ¡ zbog toga dobit bumerang nazad i zavrÅ¡it gore nego taj lik koji če na novi retrovizor bacit 100kn a ti ako proÄ'eÅ¡ sa lakÅ¡im ozljedama bit čeÅ¡ bogu zahvalan. A vjeruj mi desit če ti se.

Citat: N_loccos poslato Januar 21, 2019, 15:40:18 POSLE PODNE
Ja slusam muziku na slusalice i vozim , sobzirom da znam napamet taj put .
Znaš ili ne znaš napamet put uvijek se može desiti "nešto", još kada imaš slušalice teško da češ biti 100% koncentriran. Tako da nadam se da se šališ sa time. Budi oprezan, MEDO ti je objasnio i zašto.

~ one false move could be my last.

retired

Citat: L3o poslato Januar 21, 2019, 18:44:17 POSLE PODNE
Kad tad čeÅ¡ zbog toga dobit bumerang nazad i zavrÅ¡it gore nego taj lik koji če na novi retrovizor bacit 100kn a ti ako proÄ'eÅ¡ sa lakÅ¡im ozljedama bit čeÅ¡ bogu zahvalan. A vjeruj mi desit če ti se.
Znaš ili ne znaš napamet put uvijek se može desiti "nešto", još kada imaš slušalice teško da češ biti 100% koncentriran. Tako da nadam se da se šališ sa time. Budi oprezan, MEDO ti je objasnio i zašto.

~ one false move could be my last.

Nek proba da stigne motor xD

Procitaj komentare , vec sam objasnio za slusalice xD

Objasnio sam u na MEDO v komentar xD
NLoccos

Citat: N_loccos poslato Januar 21, 2019, 16:56:04 POSLE PODNE
Prodajem ovaj auto , bice na oglasima za nedelju eventualno dve , planiram uzeti Golf 4 vr5 (2.3) ili vr6 (2.8 / 3.2)
Ja ti preporucujem GTI, sa 1.8t motorom, i manje trosi, mozes radit modofikacije na njemu i vec ima 150ks, to je i pre dobro za golf 4 koji ima 1200-1300kg
(ima i verzija sa 180ks)

Citat: andro [RIP] poslato Januar 21, 2019, 19:36:56 POSLE PODNE
Ja ti preporucujem GTI, sa 1.8t motorom, i manje trosi, mozes radit modofikacije na njemu i vec ima 150ks, to je i pre dobro za golf 4 koji ima 1200-1300kg
(ima i verzija sa 180ks)

4x4 ?
Samo 4x4 uzimam u obzir , hteo sam Subaru STI al brt ono model il 99 kosta 6k xD
NLoccos

Citat: N_loccos poslato Januar 21, 2019, 19:47:54 POSLE PODNE
4x4 ?
Samo 4x4 uzimam u obzir , hteo sam Subaru STI al brt ono model il 99 kosta 6k xD
Imamo isti ukus subaru i golfovi :D
evo jedan u bih, sarajevo sad ne znam gdje ti zivis al ovo ti je 2000e
https://www.olx.ba/artikal/32446080/golf-4-gti-4x4-1-8-turbo/

Citat: andro [RIP] poslato Januar 21, 2019, 19:53:13 POSLE PODNE
Imamo isti ukus subaru i golfovi :D
evo jedan u bih, sarajevo sad ne znam gdje ti zivis al ovo ti je 2000e
https://www.olx.ba/artikal/32446080/golf-4-gti-4x4-1-8-turbo/

Uvescu iz nemacke , dal bih mogao da ga navucem na 220ks  , mislim znam sta treba samo nisam siguran da ne optereti motor mnogo

#RallyPower i esi video novog 2k18 Subaru WRX STI Final Edition 2.5 305ks
NLoccos

Citat: N_loccos poslato Januar 21, 2019, 21:19:28 POSLE PODNE
Uvescu iz nemacke , dal bih mogao da ga navucem na 220ks  , mislim znam sta treba samo nisam siguran da ne optereti motor mnogo

#RallyPower i esi video novog 2k18 Subaru WRX STI Final Edition 2.5 305ks
Ne znam tacno, vjerovatno bi se moglo sredit barem na 200ks sa chipom i mozda izduvom..
Slabo pratim ove novije najvise volim ove dvije impreze

impreza wrx sti 2006

wrx 1999

Poslednja Izmena: Januar 21, 2019, 21:40:32 POSLE PODNE od andro [RIP]

Citat: MEDO poslato Januar 21, 2019, 16:53:43 POSLE PODNE
Prijatelju ograničenje na cestama izvan naselja je 70-80, brza cesta = 100 kmh. Pravila postoje s razlogom, ljudi koji su smiÅ¡ljali pravila imali su u vidi bezbijednost svih učesnika saobraćaja, pa čak onih koji ne učestvuju. Ti koliko god mislis da znas put i te stvari ta cesta nije namijenjena za takvu voznju, inače seoski putevi(ako nisu makadam) znaju imati veoma slabo uraÄ'en asfalt(jer većina ljudi pokuÅ¡ava proći sa Å¡to manje ulaganja u to) i dolazi do propadanja asfalta, danas je normalno, uveče padne kiÅ¡a, voda se podvuče pod asfalt zbog slabih radova, proÄ'e teretno vozilo napravi uleknuće ti sutra misliÅ¡ nema niÅ¡ta i gruh ubijes sebe. Haj Å¡to ti sebe ubijeÅ¡, ali bit će insan pored negdje ubijeÅ¡ i njega, a zaÅ¡to? jer pokuÅ¡avaÅ¡ biti rally vozač

Razmisli malo, meni zabave 10 minuta, nekome može značiti cijeli život ili čak tebi.

Nemoj ovo shvatiti kao pametovanje, ja isto volim stisnuti gas, ali na mjestu gdje se to može, naselje, grad, gradske ulice, uska mjesta jednostavno nisu za to.

A to za čuvanje vozila kao porše, svako prijatelju čuva svoje, taj insan je možda jedvo zaradio da sebi to kupi i nema za bolje, ako nebi čuvao ni to onda ga nebi bilo nigdje

gl hf
https://www.youtube.com/watch?v=3Ro-NllCmH4
Uzmi na primer autobahn u nemackoj koji bukvalno nema ogranicenje, bukvalno ima najmanje fatalnih povreda na putu.
@Tema
Konkretno ja sam tu negde kao ti, ali ja volim da budem sam na putu kada to radim i da znam da mi sigurno nece doci niko u susret, zivim u planinskom delu gde se skoro svake godine odrzavaju brdske trke, tako da imamo i stazu za iste i eto volim ponekad sa drustvom da izdivljamo tamo, jeste da da imam 22 godine svasta moze da se desi, ali ponovo i dalje je mnogo bolje nego kako rade idioti(bar kod mene u gradu) koji se napiju i voze, pricaju telefonom i voze. 10/10 i aproove

Dok sam pisao ovaj topic neko je postavio slike subaru impreze, ova prva je blobeye ( druga generacija wrx sti) proizvodila se od 2002 do 2007 po meni najlepsa posle prve generacije, ova slika ispod je 22b gc8 koji otprilike kosta oko 80000evra :D srecno u kupovini xD
inace po meni najlepsa impreza :3
ali sam vise lancer evo guy :D

Mnogo imaš ti još da jedeš kačamak.
skrr
Moj tutorijali: Bazilion indent warninga
WORK? : Smart Project 1.2 , Leskovacki Detmec, Rodjendanski  server

Penzionisani balkanski samp kripter

Citat: N_loccos poslato Januar 21, 2019, 21:19:28 POSLE PODNE

Sve je to lepo ali nije lepo kada dodje do pucanja bloka motora ili pak unistenje klipova..

@andro [RIP]

99ta i 04ta , najbolji modeli , ali veruj mi da je i 18ta bombona , neg jesi video sto su novu supru masakrirali , ono ne zelim nazvati suprom...
NLoccos

Citat: milfman poslato Januar 21, 2019, 21:44:02 POSLE PODNE
Sve je to lepo ali nije lepo kada dodje do pucanja bloka motora ili pak unistenje klipova..

Znam zato sam vise za vr5 2.3 xD
Poslednja Izmena: Januar 21, 2019, 21:50:39 POSLE PODNE od N_loccos
NLoccos

Citat: nikisb poslato Januar 21, 2019, 21:43:23 POSLE PODNE
https://www.youtube.com/watch?v=3Ro-NllCmH4
Uzmi na primer autobahn u nemackoj koji bukvalno nema ogranicenje, bukvalno ima najmanje fatalnih povreda na putu.
@Tema
Konkretno ja sam tu negde kao ti, ali ja volim da budem sam na putu kada to radim i da znam da mi sigurno nece doci niko u susret, zivim u planinskom delu gde se skoro svake godine odrzavaju brdske trke, tako da imamo i stazu za iste i eto volim ponekad sa drustvom da izdivljamo tamo, jeste da da imam 22 godine svasta moze da se desi, ali ponovo i dalje je mnogo bolje nego kako rade idioti(bar kod mene u gradu) koji se napiju i voze, pricaju telefonom i voze. 10/10 i aproove

Dok sam pisao ovaj topic neko je postavio slike subaru impreze, ova prva je blobeye ( druga generacija wrx sti) proizvodila se od 2002 do 2007 po meni najlepsa posle prve generacije, ova slika ispod je 22b gc8 koji otprilike kosta oko 80000evra :D srecno u kupovini xD
inace po meni najlepsa impreza :3
ali sam vise lancer evo guy :D

Gde zivis da dodjem hehe , evo 7 je bruka dobar , moze se subaeu naci i jeftiniji u dobrom stanju al bet oko 15k ne tkd :/
NLoccos

Citat: N_loccos poslato Januar 21, 2019, 21:46:59 POSLE PODNE
Gde zivis da dodjem hehe , evo 7 je bruka dobar , moze se subaeu naci i jeftiniji u dobrom stanju al bet oko 15k ne tkd :/
Kod nas tesko da mozes naci dobar subaru, bio je jedan u novom sadu za nekih 10k evra ali ode posle 10 dana
sada ima neki 2007god vuce se po polovnimautomobilima vec godinu dana
Od Evo 6 do Evo 9 su sve marginalne izmene, evo 10 mi je nekako fejk xd pojma nemam, cak su mi i ovi iz devedesetih mnogo bolji od 10ke
inace iz Sokobanje sam :3

Mnogo imaš ti još da jedeš kačamak.
skrr
Moj tutorijali: Bazilion indent warninga
WORK? : Smart Project 1.2 , Leskovacki Detmec, Rodjendanski  server

Penzionisani balkanski samp kripter