18+ [ Iskustvo / Savet ] Drive Time

Započeo N_loccos, Januar 21, 2019, 15:40:18 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 11 gostiju pregledaju ovu temu.

ISKUSTVO

Automobili , voznja istih , u krvi skoro svakog muskarca / momka . Skoro svi uzivamo u voznji automobila , no u saobracaju nas moze zadesiti mnogo toga. Mnogo je neodgovornih vozaca , koji preticu rizicno , da vi morate da kocite ili ulete naglo ispred vas. Ja imam svake nedelje ritual zvani " Drive Time ". Ruta u jednom pravcu 32 Kilometra . Cisti put , prvih 15-20km , dovoljno da se zagreje automobil na radnu temperaturu , zatim imam skretanje desno i odatle pocinje merenje vremena i prava voznja . Posto ne znam tacan broj kilometara do tog skretanja , zanemaricemo kilometrazu . Odatle krece prava voznja , put je seoski ali dovoljno sirok da se mimoidju dva auta , zatim se vozi od 80 do 100 kmh , uz kontrol auta kroz krivine i obilazenje vozila . Danas dok sam isao zelim da pozelim jednom debilu sve najbolje , koji pazi GOLFA 2 kao da je porse , nedao bog da se pomeri 20cm levo koje ima slobodno da ga preteknem , jer sa leve strane ja mogu da preteknem ali je mali kanal sa strane , pa ne bih voleo da skliznem u njega. U povratku sam oborio rekord za 2sekunde. Svako ko ce reci da je to "Nasilna voznja" uzmite u obzir to da znam put potpuno , svi znaju moj automobil i moj stil voznje , jer cesto vozim tuda i pomere se u stranu sa indikatorom skretanja . Ovakva voznja je dobra , ako imate iskustva , znate sta zelite i imate sigurnost za takvu voznju.

SAVETI

Morate poznavati svoj auto , ja naprimer znam tacno kako se ponasa automobil , koliko snage imam na raspolaganju i sta mogu sa istim . Kad pocinjete tako da vozite , obavezno par puta prodjite taj put laganom voznjom i upamtite sve . Ja slusam muziku na slusalice i vozim , sobzirom da znam napamet taj put . Mozete steci sigurnost i sve sto vam je potrebno na putu , da dobro odreagujete i ne napravite pogresku.

Pisite u komentare svoja iskustva !
Poslednja Izmena: Januar 21, 2019, 15:44:01 POSLE PODNE od N_loccos
NLoccos

Iskreno sam iznenaÄ'en sa ovom anketom, ali nema veze  :D

Ono što mi je upalo u tijekom čitanja je ovo:
CitatJa slusam muziku na slusalice i vozim , sobzirom da znam napamet taj put .
Pa zar je toliko to bitno što znaš put da slusas muziku I sa time nisi 100% 'unutar vožnje' I time riskiraš pontencijalne prijetnje za druge vozače. A što se ostaloga tiće, ima budala na cesti, I ja koji sam motorist odvalim jednostavno šakom o retrovizor onome tko ugrožava mene na motoru ili bilo koga u prometu, pa neka se nauči.
You'll be always in my heart, the end and thanks for amazing times. #WeAreLords

Citat: Chuffy poslato Januar 21, 2019, 16:02:19 POSLE PODNE
Iskreno sam iznenaÄ'en sa ovom anketom, ali nema veze  :D

Ono Å¡to mi je upalo u tijekom čitanja je ovo:  Pa zar je toliko to bitno Å¡to znaÅ¡ put da slusas muziku I sa time nisi 100% 'unutar vožnje' I time riskiraÅ¡ pontencijalne prijetnje za druge vozače. A Å¡to se ostaloga tiće, ima budala na cesti, I ja koji sam motorist odvalim jednostavno Å¡akom o retrovizor onome tko ugrožava mene na motoru ili bilo koga u prometu, pa neka se nauči.

I ja vozim motor , isto to uradim xD

Slusam inspirativnu muziku , samo jednu slusalicu imam ( bubica takozvana ) koja je povezana na fon bezicno tkd nema brige za to , jer drzim iskljucen radio da mogu cuti auto i uvek spusten malo prozor da cujem vani i da udje malo vazduha xD  :D 8)
NLoccos

Moras bit koncentriran na voznju dzaba sto znas put ako izleti neka budala koja ne gleda, i to kako vozis treba samo po normalnom putu, ako imas dobar ovjes i kocnice ne moras da brines..

Citat: N_loccos poslato Januar 21, 2019, 16:05:42 POSLE PODNE
I ja vozim motor , isto to uradim xD

Slusam inspirativnu muziku , samo jednu slusalicu imam ( bubica takozvana ) koja je povezana na fon bezicno tkd nema brige za to , jer drzim iskljucen radio da mogu cuti auto i uvek spusten malo prozor da cujem vani i da udje malo vazduha xD  :D 8)

Ako je tako onda super. Ali ipak pripazi, zna biti pametnih policajaca koji svaku stvar kažnjavaju kao meni naprimjer. Imam držak za mobitel malo ispod volana motora I kako me je policajac zaustavio sa strane za kontrolu video je da mi je na fonu uključen FB I mislio da radim nešto tokom vožnje I udario 150 kuna kazne.
You'll be always in my heart, the end and thanks for amazing times. #WeAreLords

Citat: andro [RIP] poslato Januar 21, 2019, 16:07:45 POSLE PODNE
Moras bit koncentriran na voznju dzaba sto znas put ako izleti neka budala koja ne gleda, i to kako vozis treba samo po normalnom putu, ako imas dobar ovjes i kocnice ne moras da brines..

Automobil je potpuno ispravan i sredjen , uvek mora da bude top xD
Ja sam tad i koncentrisan na voznju i put , muzika je tu samo da me na neki nacin relaxira dok vozim , ako me neko zove da mogu klikom odbiti poziv , potpuno uvek koncentrisan i fokusiran na voznju , pazim na svaki deo puta dok vozim tako da nema brige xD
NLoccos

Citat: Chuffy poslato Januar 21, 2019, 16:10:26 POSLE PODNE
Ako je tako onda super. Ali ipak pripazi, zna biti pametnih policajaca koji svaku stvar kažnjavaju kao meni naprimjer. Imam držak za mobitel malo ispod volana motora I kako me je policajac zaustavio sa strane za kontrolu video je da mi je na fonu uključen FB I mislio da radim nešto tokom vožnje I udario 150 kuna kazne.

Jebiga , ovde je sve u mojoj opstini i znam gde i kad stoji policija tako da sam bezbedan. GoPro kamerica zakon za to , trust me imam jednu xD  :D  8)
NLoccos

Citat: MirsoN poslato Januar 21, 2019, 16:30:25 POSLE PODNE
Koji automobil je u pitanju?

Fiat Grande Punto 2008 , 1.4 Benzin , sredjen u fullu sto se tice mehanike i promenjeno par stvari kako bih dobio malo vise snage xD
NLoccos

Citat: N_loccos poslato Januar 21, 2019, 16:34:19 POSLE PODNE
Fiat Grande Punto 2008 , 1.4 Benzin , sredjen u fullu sto se tice mehanike i promenjeno par stvari kako bih dobio malo vise snage xD
koliko kw/ks?

Citat: N_loccos poslato Januar 21, 2019, 16:34:19 POSLE PODNE
Passat 5+ 2004g 96kw/135ks 6+R

Turbina nova, hidropodizači, bregasta, kočnice  full sreÄ'en volim malo pritisnut i ja ali ne pretjerano jer nemam želje za pretjerivanjem

Prijatelju ograničenje na cestama izvan naselja je 70-80, brza cesta = 100 kmh. Pravila postoje s razlogom, ljudi koji su smiÅ¡ljali pravila imali su u vidi bezbijednost svih učesnika saobraćaja, pa čak onih koji ne učestvuju. Ti koliko god mislis da znas put i te stvari ta cesta nije namijenjena za takvu voznju, inače seoski putevi(ako nisu makadam) znaju imati veoma slabo uraÄ'en asfalt(jer većina ljudi pokuÅ¡ava proći sa Å¡to manje ulaganja u to) i dolazi do propadanja asfalta, danas je normalno, uveče padne kiÅ¡a, voda se podvuče pod asfalt zbog slabih radova, proÄ'e teretno vozilo napravi uleknuće ti sutra misliÅ¡ nema niÅ¡ta i gruh ubijes sebe. Haj Å¡to ti sebe ubijeÅ¡, ali bit će insan pored negdje ubijeÅ¡ i njega, a zaÅ¡to? jer pokuÅ¡avaÅ¡ biti rally vozač

Razmisli malo, meni zabave 10 minuta, nekome može značiti cijeli život ili čak tebi.

Nemoj ovo shvatiti kao pametovanje, ja isto volim stisnuti gas, ali na mjestu gdje se to može, naselje, grad, gradske ulice, uska mjesta jednostavno nisu za to.

A to za čuvanje vozila kao porše, svako prijatelju čuva svoje, taj insan je možda jedvo zaradio da sebi to kupi i nema za bolje, ako nebi čuvao ni to onda ga nebi bilo nigdje

gl hf

"They have computers, and they may have other weapons of mass destruction."

Citat: MirsoN poslato Januar 21, 2019, 16:51:36 POSLE PODNE
Passat 5+ 2004g 96kw/135ks 6+R

Turbina nova, hidropodizači, bregasta, kočnice  full sreÄ'en volim malo pritisnut i ja ali ne pretjerano jer nemam želje za pretjerivanjem

Poenta je imati potpunu kontrolu auta , znati prepoznati rizicnu u ne rizicnu situaciju , kada smes a kada ne preticati , kako potpuno imati kontrolu u krivini  i ne forsirati druge vozace da voze brze , sporije , jer mozda neko nije siguran u sebe za volanom koliko i ti xD

Prodajem ovaj auto , bice na oglasima za nedelju eventualno dve , planiram uzeti Golf 4 vr5 (2.3) ili vr6 (2.8 / 3.2)
NLoccos

Citat: N_loccos poslato Januar 21, 2019, 16:56:04 POSLE PODNE
Poenta je imati potpunu kontrolu auta , znati prepoznati rizicnu u ne rizicnu situaciju , kada smes a kada ne preticati , kako potpuno imati kontrolu u krivini  i ne forsirati druge vozace da voze brze , sporije , jer mozda neko nije siguran u sebe za volanom koliko i ti xD

Prodajem ovaj auto , bice na oglasima za nedelju eventualno dve , planiram uzeti Golf 4 vr5 (2.3) ili vr6 (2.8 / 3.2)

Na ljeto audi a4 b7 pff