Loading System by #XSCRIPT2k19

Započeo YumikoJR, Januar 20, 2019, 09:47:36 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

â–º INFORMACIJE O TUTORIJALU â—,,

â–º U ovom tutorijalu cu vam pokazati kako da napravite Loading System na vasem SA:MP Serveru. â—,,

âš« POTREBNO âš«
- a_samp Include (Default) -
- Login & Register System -
- progress2 Include -
- YSI Include -

â–º Zapocecemo sa dodavanjem includova na vrhu skripte sto je najosnovnije. â—,,
[pawn]
#include <a_samp>
#include <progress2>
#include <YSI\y_INI> //za register + login system
[/pawn]

â–º Kada smo to dodali, mozemo poceti da radimo loading system (progress bar). â—,,
â–º Krenucemo sa definisanjem potrebni stvari â—,,

[pawn]
new PlayerBar:LoadingBar[ MAX_PLAYERS ] = { INVALID_PLAYER_BAR_ID,... }, BarTimer[MAX_PLAYERS];
forward LoadingSystem( playerid );
[/pawn]

â–º Definisali smo LoadingBar [ PlayerBar:LoadingBar[MAX_PLAYERS]; ], to vam je slicno kao TextDraw kada pravite samo malo drugacije.. â—,,

â–º Bilo gde u skripti, pozeljno je na dnu, dodajte sledeci kod â—,,

[pawn]
public LoadingSystem( playerid ) {
   new Float:Value = GetPlayerProgressBarValue(playerid, LoadingBar[playerid]);
   if(Value != 100) { //ukoliko je valuta progress bara ispod 100% (mozete podesiti koliko hocete % da vam se puni), otpocinje da puni bar.
       SetPlayerProgressBarValue(playerid, LoadingBar[playerid], Value+5); //dodaje valutu progress baru svake sekunde za 5% (Value+5)
       BarTimer[playerid] = SetTimerEx("LoadingSystem", 1000, false, "d", playerid); //svake sekunde vrsi da se bar poveca za 5%
   }
   else if(Value == 100) { //ukoliko je valuta bara na 100% (zavisi koliko ste definisali maximalno) desice se sledece
       KillTimer(BarTimer[playerid]); //unistava timer bara
      HidePlayerProgressBar(playerid, BLiteBar[playerid]); //ova funkcija ce uciniti da progress bar nestane
      DestroyPlayerProgressBar(playerid, BLiteBar[playerid]); //ova funkcija ce uciniti da se progress bar unisti skroz.
      LoadingBar[playerid] = PlayerBar: INVALID_PLAYER_BAR_ID;
      SetTimerEx("Login", 1000, false, "d", playerid); //ovaj timer izmenite kako je kod vas kada pocinje login igraca..
   }
   return true; //ne dirati ovo
}
[/pawn]

â–º Sada, rekao sam da ce vam trebati register & login system, pronadjite u vasoj skripti â—,,
if(fexist(Korisnici(playerid))) //zavisi sve kako ste definisali folder gde vam se spremaju accounti od igraca.

â–º Ispod tog koda dodacemo sledeci kod â—,,

[pawn]
LoadingBar[playerid] = CreatePlayerProgressBar(playerid, 0.00, 179.00, 640.00, 23.50, 8965375, 100.0); //kreiranje progress bara
SetPlayerProgressBarValue(playerid, LoadingBar[playerid], 0.0); //podesavanje progress bara na 0%
ShowPlayerProgressBar(playerid, LoadingBar[playerid]); //prikazuje progress bar
BarTimer[ playerid ] = SetTimerEx("LoadingSystem", 1000, false, "d", playerid); //podesava timer da otpocne progress bar (punjenje %)
[/pawn]

DOWNLOADS: progress2.inc | YSI includes | Register & Login System

â–º To bi uglavnom bilo to, u odgovor napisite ako sam nesto izostavio ili sta vam nije jasno, pojasnicu â—,,
â–º Credits to: Toribio, Don Marquez, Y_Less â—,,
Poslednja Izmena: Januar 20, 2019, 09:49:43 PRE PODNE od Ксалази.

1. Korisno manje vise, sve si ovo mogao kod soutclawsa vidit.
2. Nauci engleski, neces daleko dogurati sa ovakvim engleskim, brzo ces quit skriptanje.
Pohvale za trud svakako! ::)
Respect: Bašovski, Captain Foux, Purda (sladak) and Harexe!

Citat: Develjoper poslato Januar 20, 2019, 09:51:06 PRE PODNE
1. Korisno manje vise, sve si ovo mogao kod soutclawsa vidit.
2. Nauci engleski, neces daleko dogurati sa ovakvim engleskim, brzo ces quit skriptanje.
Pohvale za trud svakako! ::)
Gde sam omanuo sa engleskim ? Mislim da sam sve lepo napisao, hvala svakako

Citat: Ксалази. poslato Januar 20, 2019, 09:51:53 PRE PODNE
Gde sam omanuo sa engleskim ? Mislim da sam sve lepo napisao, hvala svakako

Pa mislis da svaka budala koja je zavrsila bar 4 razreda osnovne skole zna da je value sve samo ne valuta hahahaha
Valuta ti je za kursnu listu da mozes npr convert evre u dinare hah xD

Value = Vrednost :)

Citat: Develjoper poslato Januar 20, 2019, 09:53:04 PRE PODNE
Pa mislis da svaka budala koja je zavrsila bar 4 razreda osnovne skole zna da je value sve samo ne valuta hahahaha
Valuta ti je za kursnu listu da mozes npr convert evre u dinare hah xD

Value = Vrednost :)
A jbg, sad sam ustao bukvalno tkd ne znam nista sta znaci, hvala, izmenicu, jos da mogu  ::)

Citat: Ксалази. poslato Januar 20, 2019, 09:54:01 PRE PODNE
A jbg, sad sam ustao bukvalno tkd ne znam nista sta znaci, hvala, izmenicu  ::)
Jesi ovo ti pisao?
Jer vidim da ti je tajmer na false a napisao si da svake sekunde puni sto bi znacilo da mora repeating na true :D
Ne znam, ispravi me ako gresim, nemam pristup SA:MP forumu upravo dobio ban ni sam nzm zasto lmfao

Citat: Zahvali se :) poslato Januar 20, 2019, 09:54:57 PRE PODNE
Jesi ovo ti pisao?
Jer vidim da ti je tajmer na false a napisao si da svake sekunde puni sto bi znacilo da more repeating na true :D
Ne znam, ispravi me ako gresim, nemam pristup SA:MP forumu upravo dobio ban ni sam nzm zasto lmfao
Fino sve radi da ne radi ne bi bilo u mom modu :D, izvadio sam iz moda mog sto sam radio jedan, ja sam pisao..

Citat: Ксалази. poslato Januar 20, 2019, 09:56:03 PRE PODNE
Fino sve radi da ne radi ne bi bilo u mom modu :D, izvadio sam iz moda mog sto sam radio jedan, ja sam pisao..
Ma vidim, ok je sve, i ja sam tek ustao, mislio sam da si ovaj kod stavio pod OnPlayerConnect, ovo ce repeat tajmer ako je vrednost ispod 100 ok je sve, moja pogreska hahaha

Citat: Zahvali se :) poslato Januar 20, 2019, 09:57:02 PRE PODNE
Ma vidim, ok je sve, i ja sam tek ustao, mislio sam da si ovaj kod stavio pod OnPlayerConnect, ovo ce repeat tajmer ako je vrednost ispod 100 ok je sve, moja pogreska hahaha
Opusteno, hvala jos jednom

Citat: Deken poslato Januar 20, 2019, 10:47:19 PRE PODNE
Sta sad ovo radi
Pre registera/logina (zavisi kako podesis), pokaze ti kao td slicno, i ucitava se , samo ime kaze Loading System, i kad se ucita nastavis dalje pokaze ti se reg td, log td i tako sta zelis..

(y) btw mogao si i preko td-a samog napravit to bez bara tog :D
69

Citat: youngdeal poslato Januar 21, 2019, 01:08:15 PRE PODNE
(y) btw mogao si i preko td-a samog napravit to bez bara tog :D
Bice i taj tutorial aBd, ps radio sam oba :D