Kreiranje sajta za gledanje filmova i serija?

Započeo SanelPandzic, Januar 16, 2019, 01:31:44 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Zanima me kako napraviti sajt za gledanje filmova i serija pogledajte ova 2 sajta http://gledajseriju.com/ i https://filmovi24h.com/
ovaj sajt gledajseriju i filmovi24h su isti samo sto ima nekolko promjena ovaj sajt filmovi24h.I ja mislim da su negdje otu temu da kazem skinuli zanima me kako napraviti sajt na gledajseriju i filmovi24h nemaju da se uloguju pa kako onda izbacuju filmove i serije moraju nekako izbaciti il su skinuli ovu temu gdje imaju filmovi i serije a ti moras onda ubacivat nove filmove i serije.Ako me neko ne konta nek napise da mu objasnim ponovno.

Ako sam dobro shvatio trazis kao neki "Temple" koji je odradjen na taj fazon ili?
[Springfield Owner][TDe Daddy][Pawno Master][Mapper]

Citat: 𝐕𝐈ð,ð,,ð'𝐎𝐘 ð...ð"ð,ð,𝐁𝐎𝐈 poslato Januar 16, 2019, 01:43:25 PRE PODNE
Ako sam dobro shvatio trazis kao neki "Temple" koji je odradjen na taj fazon ili?
pa da trazim vec koji je odradjen ali zanima me kako ubacit film seriju na sajt i pokrenut i sve to ostalo sto treba

sa znanjem jezika (PHP npr) potrebnog za to mozes sklonit prijavu i to u skriveni direktorij za admine npr nazvan drugacije al skriven pa ubacivat ili ne moras tako mozes uploadat s neceg il skidat na server u tu direktorij npr npr
imas skripte za to
https://codecanyon.net/item/php-watch-movies-script/4687607 npr
il imas free samo nadjes trenutno nezz napamet al mora biti negdje na netu bio sam prije imao
il ako imas vec web & host pogledaj u cpanelu kad instalirivas automatski npr smf vidi mozda ima u vz movies sta predlozeno :D
69

Citat: youngdeal poslato Januar 16, 2019, 02:11:46 PRE PODNE
sa znanjem jezika (PHP npr) potrebnog za to mozes sklonit prijavu i to u skriveni direktorij za admine npr nazvan drugacije al skriven pa ubacivat ili ne moras tako mozes uploadat s neceg il skidat na server u tu direktorij npr npr
imas skripte za to
https://codecanyon.net/item/php-watch-movies-script/4687607 npr
il imas free samo nadjes trenutno nezz napamet al mora biti negdje na netu bio sam prije imao
il ako imas vec web & host pogledaj u cpanelu kad instalirivas automatski npr smf vidi mozda ima u vz movies sta predlozeno :D
@youngdeal
aha dobro a ja kosto znam gledalica preko sajta uploaduje samo se uloguje vlasnik to jest admin i upladuje posto tam ima login a nema register eo vidis https://www.gledalica.com/
ako mozes potrazi oto sto si reko da ima free al ne znas napament ako mozes to pronadji pls?
Jesil imao sajt za gledanje il tu temu kako bi je je nazvo xd
Sad imam 13 godina kad odrastem zelim da napravim tako neki sajt pa sad trenutno nemam blage veze oko PHP oko tog cpanel i sve drugo pa ako mozes reci sta je vec web & host
A kad bi ja npr naso otu temu jel bi ja moro upload filmove i serije il bi odma doslo?
Sry sto volko pitam zanima me to sve.
Poslednja Izmena: Januar 16, 2019, 02:57:10 PRE PODNE od SanelPandzic

Citat: SanelPandzic poslato Januar 16, 2019, 02:53:23 PRE PODNE
@youngdeal
aha dobro a ja kosto znam gledalica preko sajta uploaduje samo se uloguje vlasnik to jest admin i upladuje posto tam ima login a nema register eo vidis https://www.gledalica.com/
ako mozes potrazi oto sto si reko da ima free al ne znas napament ako mozes to pronadji pls?
Jesil imao sajt za gledanje il tu temu kako bi je je nazvo xd
Sad imam 13 godina kad odrastem zelim da napravim tako neki sajt pa sad trenutno nemam blage veze oko PHP oko tog cpanel i sve drugo pa ako mozes reci sta je vec web & host
A kad bi ja npr naso otu temu jel bi ja moro upload filmove i serije il bi odma doslo?
Sry sto volko pitam zanima me to sve.

https://www.gledalica.com/register.html - ima xD samo je hidden il sta vec :D
nisam imo samo sam trazio to bio i bezveze gledao, aha aha, pa web & host  , host je smjestaj/prostor za odredjenu web stranicu, a web  sam znas,to jest moras imat i domen npr www.testam123.com npr, istrazi vise na googleu u vz toga, moro bi da osim ako nije objavio tu skriptu s filmovima / serijama uploadanim mada ne vjerujem haha, cPanel je upravljanje npr nad svojom stranicom najlakse ti objasnjeno,dobijes podatke kad uzmes od hostera i logiras se i imas file-manager itd itd, istrazuj malo na googleu: movies view php script free i tako te fazone naci ces na nesto :D
opusteno
69

Pretpostavljam da ces trebati jako puno memorije za sve to, sto ce biti poprilicno skupo, ali prouci horizontalno skaliranje(dodavanje servera) umjesto vertikalnog (dodavanje memorije na trenutni server) ovo ce biti jeftinije I bolje rjesenje, veliko je to podrucje I to sayl cpanelom ne mozes postici nego direktno preko terminala clustera I nodea (vjv Linux lol), uzmi I o ovome uci, trebati ce ti neko vrijeme ali imas ga, mlad si jos..

P.s. za sve ovo ces ti morati imati svoje servere, tebi blize tvoj host, neces moci doci na neki web hosting I kupiti toliko memorije, trebas sve VPSove I Dedicated masine koje ces samo koristiti za taj servis.

A sto se programskih jezika tice, to mozes napisati u dosta njih, moja preporuka je NodeJS, zbog jednostavnosti a ako oces brzi servis onda goLang, dok bi i PHP prosao, samo je dosta spor..

To je savjet I odmah da ti kazem sta takvi servisi zahtjevaju.
Poslednja Izmena: Januar 17, 2019, 07:54:02 PRE PODNE od Ino42O
Software Developer

@Ino42O

Slazem se potpuno i dodao bih da trazis strani host , proveren koji moze 100% sve kvalitetnoobezbeditii , a neki i nude uz novcanu naknadu sajt (zavisi za sta ti treba) , moras se spremiti za solidan novcani ulog da bi tako nesto pokrenuo  8)
NLoccos

Jos kao klinac u osnovnoj skoli sam krenuo da pravim tako neki sajt i nisam nikada zavrsio
Onda sam pre 2 godine hteo da ponovo uradim to.
Onda sam procitao ovo.
http://mondo.rs/a993217/Info/Crna-Hronika/Serije.rs-Krivicne-prijave-zbog-omogucavanja-on-lajn-gledanja-serija.html
i ubilo mi je svaku zelju za tim :)

Mnogo imaš ti još da jedeš kačamak.
skrr
Moj tutorijali: Bazilion indent warninga
WORK? : Smart Project 1.2 , Leskovacki Detmec, Rodjendanski  server

Penzionisani balkanski samp kripter

Citat: N_loccos poslato Januar 17, 2019, 09:39:37 PRE PODNE
@Ino42O

Slazem se potpuno i dodao bih da trazis strani host , proveren koji moze 100% sve kvalitetnoobezbeditii , a neki i nude uz novcanu naknadu sajt (zavisi za sta ti treba) , moras se spremiti za solidan novcani ulog da bi tako nesto pokrenuo  8)

Amazon je najbolji po kvaliteti i usluzi, ali najskuplji
OVH je jako dobar po kvaliteti takodjer sa prihvatljivim cijenama
Itd..
Software Developer

@Ino42O
Hvala vam svima!
Ucit cu to pa kad budem velik naravno razmislit cu da to napravim pa imam jos jedno pitanje da li ja smijem objavljivat filmove sa prijevodom na yt? Ako smijem koje mi predlazete prijevode na nas balkanski il na engleski ja mislim da bi trebo na engleski posto ih ima puno koji najvjerovatnije traze da gledaju serije na engleskom?

Citat: SanelPandzic poslato Januar 17, 2019, 15:00:32 POSLE PODNE
@Ino42O
Hvala vam svima!
Ucit cu to pa kad budem velik naravno razmislit cu da to napravim pa imam jos jedno pitanje da li ja smijem objavljivat filmove sa prijevodom na yt? Ako smijem koje mi predlazete prijevode na nas balkanski il na engleski ja mislim da bi trebo na engleski posto ih ima puno koji najvjerovatnije traze da gledaju serije na engleskom?

YouTube kopirajtuje to xD
NLoccos

A zanima meocu li dobiti kopirajt ako stavim seriju s prijevodom nema na yt te serije provjerio sam serija imas 13 sezona poceli su 14 da izbacuju

Citat: SanelPandzic poslato Januar 18, 2019, 22:05:26 POSLE PODNE
A zanima meocu li dobiti kopirajt ako stavim seriju s prijevodom nema na yt te serije provjerio sam serija imas 13 sezona poceli su 14 da izbacuju

YouTube algoritam je sjeban , neki lik je u pesmi koristio Loop koji sam ja iskoristio u DubStep pesmi i dobio sam kopirajt , msm majndfak jos je i kasnije izbacio pesmu (posle mene).

Sve kopirajtuje , trust me

Probaj preko OpenLoada xD
NLoccos

Citat: N_loccos poslato Januar 18, 2019, 22:54:18 POSLE PODNE
YouTube algoritam je sjeban , neki lik je u pesmi koristio Loop koji sam ja iskoristio u DubStep pesmi i dobio sam kopirajt , msm majndfak jos je i kasnije izbacio pesmu (posle mene).

Sve kopirajtuje , trust me

Probaj preko OpenLoada xD
a ja sam reko mozda kad odrastem ovo cu napraviit sajt za filmove i serije al kako mislis preko openload da na yt izbacim ili si nesto drugo mislio?