Pomoc

Započeo Qwertz, Septembar 13, 2010, 22:00:54 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Posto sam tek danas poceo skriptati ako moze pomoc da li mi neko moze objasniti kako da filetrskripte ubacim u mod hvala unapred :D
Respect to:
Gagi_Corleone
[A]hidrokrilac
_MosT_WanteD_
Gospodin

Citat: [Qwertz] poslato Septembar 13, 2010, 22:00:54 POSLE PODNE
Posto sam tek danas poceo skriptati ako moze pomoc da li mi neko moze objasniti kako da filetrskripte ubacim u mod hvala unapred :D
Najlakse je ubaciti filterskriptu u mod, prvo sto treba da znas to je osnove Pawn jezika. Sve o osnovnim stvarima mozes naci na: http://wiki.sa-mp.com/
Qwertz brate ljubim te i potrudi se!!!
By: [LG]Plawi :)
Poslednja Izmena: Septembar 13, 2010, 22:09:34 POSLE PODNE od Sam Protiv Svih!!!

Za pocetak procitaj pravila foruma i kako se tema mora zvati... Jel ti zelis spojiti FS i GM, ili ubaciti fs u server?

sry za temu zelim ubaciti fs u gm :D
Respect to:
Gagi_Corleone
[A]hidrokrilac
_MosT_WanteD_
Gospodin

mislim da je mislio kako uabciti FS da radi na serveru

par koraka

1. rapakiraj FS amx i pawn stavi ih u mapu  [root]/filterscripts/ <-- ovdje -->
2. otvoris server.cfg sa notepadom (ili preko cpanela ovisi gdje imas server)
3. u liniji "filterscripts" ostavis razmak poslje zadnje filter scripte i dopises slika -> http://slike.hr/slike/slika_8c83f.jpg.html
4. restartaš server

ps. i kako to da imaš server neznaš skriptat?

EDIT

ovaj ubacivanje FSa u GM nepotrebno a i treba imati skripterskog iskustva onako srednjek... preporućujem ti da poćneÅ¡ s jednosatvnijim stvarima  obicni piskupi vozila itd...
Poslednja Izmena: Septembar 13, 2010, 22:18:23 POSLE PODNE od Virus xD ☞ Weed is ✔

hvala :DD nisam ja skripter ja sam maper :DD
Respect to:
Gagi_Corleone
[A]hidrokrilac
_MosT_WanteD_
Gospodin

Ništa strašno, ono šta imaš pod OnPlayerCommandText u FS, ubaciš u OnPlayerCommandText u GMu, paziš da pri tome ne kopiraš neke definicije koje su već izvršene u modu.. ovo je samo primer.

Naravno, ovo je onako, najopÅ¡tije rečeno. Napr, pazi da ne kopiraÅ¡ napr. neÅ¡to Å¡to će proveriti da li je igrač upisao neki broj dok je na nekom testu skroz na kraj tog "dogaÄ'aja", "funckije" ( ko kako hoće. :) ), verovatno ne shvataÅ¡ Å¡ta sam ovime hteo reći (odnosi se samo na drugi pasus), al shvatićeÅ¡.  ;D

Citat: Virus xD ☞ Weed is âœ" poslato Septembar 13, 2010, 22:17:10 POSLE PODNE
par koraka

1. rapakiraj FS amx i pawn stavi ih u mapu  [root]/filterscripts/ <-- ovdje -->
2. otvoris server.cfg sa notepadom (ili preko cpanela ovisi gdje imas server)
3. u liniji "filterscripts" ostavis razmak poslje zadnje filter scripte i dopises slika -> http://slike.hr/slike/slika_8c83f.jpg.html
4. restartaš server

ps. i kako to da imaš server neznaš skriptat?

Rekao je kako da ubaci FS u GM, a ne FS na server!!!!

Btw, danas ima mnogo ljudi koji imaju server a ne znaju ništa o njemu (čak ni najosnovnije komande koje postoje)
Poslednja Izmena: Septembar 13, 2010, 22:21:34 POSLE PODNE od mikec

Pa sve iz fs "pobacaj" u gm na odgovarajuca mjesta. Sta pise u onplayerconnect u fs to prebaci u onplayerconnect u gm, itd. Sto pise u OnFilterScriptInIt premjesti u gm u OnGameModeInIt, sve ostalo je isto... Nesmijes imat iste defineove jer ces imat warnove, a ak nest smrdas za svaki slucaj napravi backup gm-a i fs-a....

neznma za vas ja sam isto nekad bio poćetnik sjeća mse ti vremena
meni je bilo extrimno teško prebacit FS na server
nisam ga uspio prebacit 1 tjedan ( a da nezaboravim 2 tjedna prcanja sam sa sobon kako kamo ) jako je teško pogotovo kad neki veći u još veći GM :S

hwala swima :D ali meni nece da otwori fs :D
Respect to:
Gagi_Corleone
[A]hidrokrilac
_MosT_WanteD_
Gospodin

hahah eo ti link tu ti doslovno sve ima klikni ovdje.

Posjetite našu Grand Theft Auto IV Multiplayer (IV:MP) zajednicu.

Aj pliz pisite sa v jer ovo nije facebook, ako zelis da ti se pomogne budi razumljiv...           Otvori pawno onda odi gore file -> open -> lociras file (imeskripte.pwn) i eto

ok eo pisacu obicno v :D
Respect to:
Gagi_Corleone
[A]hidrokrilac
_MosT_WanteD_
Gospodin