[Pomoc] oko linux i konektovanja na ftp podatke

Započeo Nure, Oktobar 22, 2018, 17:20:24 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ovako,imam problem koji ne znam kako da resim.Nedavno sam uzeo vps na e-trailu i sad na swift panelu podignem srw i kad ocu na njegove ftp podatke da se ulogujem preko winscp-a pise mi ovo

No connection could be made because the target machine actively refused it.

Na root mi se konektuje sve normalno,sve dobro radi samo nmg da se konektujem na ftp

Pre svega jesi li poslao tiket e-trailu?
Oduvek sam se pitao:
"Zbog cega se ljudi toliko brinu jedni za druge?",
"Zasto ljudi daju sve od sebe da usrece neku osobu?"

Najjednostavnije receno brinu se jer vole tu osobu celim svojim srcem,
daju sve od sebe da je usrece zbog toga sto ne zele da je ikada vide tuznom ili rasplakanom.
#xsarnaaparatima..

Citat: Sejnur337_ poslato Oktobar 22, 2018, 17:49:00 POSLE PODNE
Pre svega jesi li poslao tiket e-trailu?
Nisam,pitao sam saleta na fejsu kaze da mu ne izbacuje nista i da ne zna problem

može biti do firewalla da blokira konekciju ili jednostavno nemas ftp server instaliran na masini pa nemas tog porta (21 ) da se konektujeÅ¡ na njega, ili možda čak ti server ima drugi port za ftp, standardni je 21, ali si možda ti mijenjao neÅ¡to ili doÄ'e tako po customu da je port drugi

"They have computers, and they may have other weapons of mass destruction."

Citat: MEDO poslato Oktobar 22, 2018, 20:21:32 POSLE PODNE
može biti do firewalla da blokira konekciju ili jednostavno nemas ftp server instaliran na masini pa nemas tog porta (21 ) da se konektujeÅ¡ na njega, ili možda čak ti server ima drugi port za ftp, standardni je 21, ali si možda ti mijenjao neÅ¡to ili doÄ'e tako po customu da je port drugi
A kako da proverim ovaj port 21 sto kazes? Gde to da proverim dali je 21 ili neki drugi?

ee @MEDO  jeste stavio sam port 22 i radi konektovalo mi se,sta sad da radim?Jel da ostavljam 22 da li je to dobro?

22 je ssh port, ako hoces da koristis ftp onda ga moraš instalirati na mašinu jer po tvojoj priči ne razumiješ se u mašine pa vjv ga i nemaš instaliranog

@MEDO  Jel ima neki tutorial kako da instaliram FTP na masini?

ksunder ti je rekao sve, 95% ljudi i ja što znamo smo naučili putem googla, pa tako možeš i ti

isti sam bio kao ti, nisam imao pojma, a htio sam raditi s mašinom pa lijepo sjedem dnevno po 7-8 sati i riješavam obične sitnice za koje mi sad treba 10 minuta

tako da prijatelju moj sjedi, googlaj, nemoj da čekaš da ti neko namjesti i kaže sve korake, probaj nešto zaključiti sam