Loopovanje kroz enumatore - QUICK Tutorial

Započeo 6YuKiMuRo9, Jul 11, 2018, 07:17:54 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Loopovanje kroz enumatore - QUICK Tutorial
Dosta danasnjih balkanskih modova (a nagledao sam se svega i svacega, cag ni u engleskim modovima se ne koristi loopovanje kroz enumatore...)
Na primer, imate [pawn]enum[/pawn] za igraceve info... I sada vi hocete sve da stavite na [pawn]-1[/pawn] kada se igrac loguje, Vi bi ste to uradili ovako (ne mora da znaci, ne lozi se):
[pawn]enum Player
{
   xPass[29],
   xEmail[60],
   xPol,
   xDrzava,
   xAdmin,
   xHelper,
   xVip,
   xPromoter
   //I jos milion njih...
}
new PI[MAX_PLAYERS][Player];

public OnPlayerConnect(playerid)
{
   xPass[playerid] = -1; xEmail[playerid] = -1; xPol[playerid] = -1; xDrzava[playerid] = -1; xAdmin[playerid] = -1; xHelper[playerid] = -1; xVip[playerid] = -1; xPromoter[playerid] = -1;
   //Zasto uopste vracati sve na -1? Pa prosto je druze, vidis kako na SA il' nekom drugom modu ne ulgovani igraci vide admin chat iako nisu admini :D ?
   return 1;
}[/pawn]
Sada, ovo i nije problem raditi ako imate 2-3 stvari u enumu, ali zasto je ovo olaksavajuce (konkretno):

• Kada dodajete nesto u enum, cesto zaboravite da stavite kada se igrac konektuje to na -1 da ne bi pokupilo random stvar iz memorije, dok je ovako to vec na -1
  • Mnogo je brze
Evo kako bi to izgledalo:
[pawn]enum Player
{
   xPass[29],
   xEmail[60],
   xPol,
   xDrzava,
   xAdmin,
   xHelper,
   xVip,
   xPromoter
   //I jos milion njih...
}

public OnPlayerConnect(playerid)
{
   for(new i; Player:i < Player; i++) { PI[playerid][Player:i] = -1; }
   // Objasnjenje:
   // Umesto "Player:i" stavljate "EnumIme:i" dok umesto "PI[playerid][EnumIme:i]" stavljate npr PlayerInfo, xPlayer ili kako je vec kod Vas :)
   return 1;
}[/pawn]
- Enjoy the rest of your day! -
MAJ SKVEL BOGOTAC JA SAM MAJ SKVEL MAKAVELI MAJSTOR OH NE JA SAM BOGOTAC JA ZNAM MAJ SKVEL TI KORISTIS .INI OH NE TI SI BOTARA I KANCER SI JER NE KORISTIS MAJ SKVEL MAKAVELI OH NE...

ili
Y_INI ne odredjuje tvoje sposobnosti :D
(Ono gore Joey)

Veoma korisno za modove kao LK i ti takvi, da ne pise admin chat i ta sranja  :D :D
Velika pohvala  8) 8)
Ver Mont Skripter

Fon sam pa nmg quote... Hvala svima ðŸ˜,❤
MAJ SKVEL BOGOTAC JA SAM MAJ SKVEL MAKAVELI MAJSTOR OH NE JA SAM BOGOTAC JA ZNAM MAJ SKVEL TI KORISTIS .INI OH NE TI SI BOTARA I KANCER SI JER NE KORISTIS MAJ SKVEL MAKAVELI OH NE...

ili
(Ono gore Joey)

Fino posluzit ce mnogima ;D

Profesija: Scripter
Expension Community USKORO

Hvalaaa

ili
(Ono gore Joey)

Ni pohvalu za trud neces dobiti, veoma lose objasnjeno, takodje i veoma lose
Znaju par njih o cemu pricam.
@tut 1/10 !

Citat: Timur Script poslato Jul 11, 2018, 23:38:12 POSLE PODNE
@tut 1/10 !
Ma ti si oboleo, ti imas Script u imenu a pojma nemas ... I jos prekopiras cmd iz moda il neki tutorial kao napravis...
Ne jedi govna ovde je sve objasnjeno, sta ima loopovanje da objasnjavam toliko ? :)

ili
(Ono gore Joey)

ili
(Ono gore Joey)

Citat: Timur Script poslato Jul 11, 2018, 23:38:12 POSLE PODNE
@tut 1/10 !
Ovdje ako nema neko pravo da komentariše tutorijale onda si to ti, pogledaj svoje pa komentariši nekog da je loše objasnio... :)

Fino, samo neka paze jer ne idu sve na -1, mislim da skin ako postavi slučajno na -1 da će crashati i slično, pohvale. :D

Citat: X ♫ poslato Jul 13, 2018, 15:14:18 POSLE PODNE
Ovdje ako nema neko pravo da komentariše tutorijale onda si to ti, pogledaj svoje pa komentariši nekog da je loše objasnio... :)

Fino, samo neka paze jer ne idu sve na -1, mislim da skin ako postavi slučajno na -1 da će crashati i slično, pohvale. :D

Hvala, ali ne verujem da ce iko stavljati igracu skin kada se konektuje?
Valjda ce prvo ucitati podatke iz db?
Svakako ako je neko toliko l00d da stavlja igracu skin na konektu, neka pazi :3

ili
(Ono gore Joey)

Citat: 6YuKiMuRo9 poslato Jul 14, 2018, 08:14:31 PRE PODNE
Hvala, ali ne verujem da ce iko stavljati igracu skin kada se konektuje?
Valjda ce prvo ucitati podatke iz db?
Svakako ako je neko toliko l00d da stavlja igracu skin na konektu, neka pazi :3
Ne mislim ja na ove ozbiljnije servere već ove što je ZmajkoScript naveo u postu tako da se može tu svašta očekivati. :D

Citat: X ♫ poslato Jul 14, 2018, 13:24:45 POSLE PODNE
Ne mislim ja na ove ozbiljnije servere već ove što je ZmajkoScript naveo u postu tako da se može tu svašta očekivati. :D
Deco, pazite na skin!
:-*

ili
(Ono gore Joey)