1.C++ | Hello World

Započeo <sel1m>, Jun 30, 2018, 13:39:30 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ovako , nisam bas imao neku ispiraciju za naslov ali koga briga za to xd , eto odlucio sam da pocnem sa tutorijalima o c++ na ovom forumu jer nemam druge stvari raditi u kuci ... Pa da krenemo.

[pawn]#include <iostream> // include ( biblioteka kratko ispricano ovako, otvaram biblioteku i uzimam knjigu 'iostream'
using namespace std; // iskljucivo da vas ne bi smaralo da tipa pisete std::cout , ako nekome treba objasnjenje zasto bas tako nek mi // pise pm

int main() // funkcija main je ulazna tacka svakog c++ programa tako da ako tipa kreirate neki drugi namespace, preko maina ga pozivate
{
   cout << " Hello World " << endl; // Ovako cout(output) napisali smo kod da nam konzola ispise cim je pokrenemo 'Hello World'
        // endl; zavrsetak reda prelazak na drugi.
   return 1; // vraca vrednost
}[/pawn]

To bi bilo to :D ako zelite mogu aktivirati ovaj podforum vidim da je neaktivan.
Poslednja Izmena: Jun 30, 2018, 13:40:42 POSLE PODNE od <sel1m>
/\

Jednostavno objasnjeno . Pinovana tema
Moderator: 2018 (( Development ))
Moderator: 2019 (( Forumske igre ))

LoL ala je objasnjeno ovo sve vec ima u defoult kad startas...
Es ist nicht alles Gold, was glänzt

nezz zasto je pinovana tema kada ne koristi baš nikome, ja sam napravio puno bolji tut tako da nije potreban pin

http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=103306.0

i ima jos jedna tema s tutom

"They have computers, and they may have other weapons of mass destruction."

Citat: Moren0 poslato Jun 30, 2018, 14:43:02 POSLE PODNE
LoL ala je objasnjeno ovo sve vec ima u defoult kad startas...
Kontam ja da imas na default , ali pola njih ne zna sta je sta, tut je napravljen radi toga.
/\