[Tutorijal] C# - Hello World [1]

Započeo Fqris, Maj 20, 2018, 20:48:25 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Trazio sam tutove ovdje davno za C# (cSharp) i nisam ih mnogo nasao, pa sad kad sam se barem malo uvjezbao, zelim da napravim desetak tutorijala ovdje pa ako nekome zatreba kao sto je meni bilo nek se posluzi :)

Ovo je osnova za funkcionalan program i naravno pocinjemo sa kodom koji ispisuje "hello world"
Samo da napomenem da je cSharp jako slican pawnu (inace pawno je baziran na C programskom jeziku)

[pawn]
using System; //
using System.Collections.Generic;//
using System.Linq;//                                             using vam sluzi kao u sampu #include
using System.Text;//
using System.Threading.Tasks;//
namespace DemoApplication//
{
class Program // kod sam govori sve...
{
  static void Main(string[] args)
  {
   Console.Write("Hello World");  // Console.write sluzi za ispisivanje teksta u nasoj konzoli, koristi se isto kao print cmd
//                         Svaku naredbu zatvaramo sa tackom-zarezom kao u pawnu inace ce nam izbaciti error i necemo moci pokrenuti nas program
   Console.ReadKey(); // Console.readkey njegova svrha je kada kod ispise sta treba ili uradi neku drugu radnju koju zadamo da prekine program to jest ako unesemo neki broj/slovo sa tastature program se gasi ili nastavlja dalje (to cu u sledecem tutu objasnit)
  }
}
}[/pawn]

TIIIIIRRRRRRUUUUUU RIIIIIIIIIIIIIIIII RUUUUUUUUUUUUU

Fino, samo se potrdi malo lepse da objasnis, usput ako ebi treba neka pomoc oko c# ili c++-a iskoci u poruke  ;D
{ 'HTML, PHP, CSS, JAVASCRIPT, PAWN, C#' }

while(alive) code;

Citat: comi187erz poslato Maj 20, 2018, 21:04:57 POSLE PODNE
Fino, samo se potrdi malo lepse da objasnis, usput ako ebi treba neka pomoc oko c# ili c++-a iskoci u poruke  ;D
Hvala, potrudit cu se ovo mi je prvi tut :D

Ovo je veoma jednostavno i po meni nepotrebno jer ima milion ovakvih tutoriala po netu i youtubeu al ok je..
Moderator: 2018 (( Development ))
Moderator: 2019 (( Forumske igre ))

Idem jedan po jedan
Zasto nekome da objasnjavam varijable a nez ni kako ispisati obican text :)