Countyside Roleplay | f e e l t h e c o u n t y!

Započeo ActivistCSRP, Maj 03, 2018, 00:03:07 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Citat
Farmer, šerif, liječnik, ili pak sitni lopov?
Sve je moguće u Countyu. Otkupite svoje zemljiÅ¡te i održavajte ga, zatim osnujte vlastitu tvrtku, zaposlite radnike i postanite seoski imućnik. Ili ste ipak na drugoj strani zakona? Vandalizam, izazivanje požara, kraÄ'a imovine, uniÅ¡tavanje zemljiÅ¡ta možda baÅ¡ vas dovedu na glas najopasnijega u Countyu. Na vama je da budete kreativni i pridružite nam se, a mi ćemo se pobrinuti da imate sve ono Å¡to vam treba za savrÅ¡en roleplay.

feel the county - www.countyside-roleplay.com

Kako započeti na Countyside Roleplay

CitatPrvo što morate uraditi je postati član našeg službenog foruma - www.countyside-roleplay.com
Topla preporuka administracije je da zatim otvorite temu u predstavljanjima, da bi ostatak ekipe primjetio vaš dolazak i samim time, lakše ćete se uklopiti u društvo. Naravno, uz predstavljanje, dobrodošli ste da prolistate i ostale offtopic teme našeg foruma, i uključite se u neke od zanimljivih rasprava koje se svakodnevno pokreću na našem forumu, u glavnom chatu zajednice i tako dalje.

Što se tiče početka vaše igre, predlažemo vam da prvo pogledate organizacije koje trenutno imamo na našoj zajednici, te pokušate pronaći nešto za sebe. Nakon što ste to uradili, predstavite nam svoga karaktera u Character Developmentu, i tada imate zeleno svijetlo da krenete na kreiranje svog UCP računa. Nakon što ste ispunili sve potrebne podatke na svojoj prijavi za UCP, na vama je samo da pričekate odobrenje nekoga od naših UCP testera. Ukoliko vaša prijava nije zadovoljila, osobe odgovorne za UCP će vam ukazati na vaše greške, te ste dobrodošli da nakon što ste greške ispravili, pokušate ponovo. Nakon što je vaša UCP prijavnica prihvaćena, slobodni ste prema započeti igru na našem serveru sa vašim likom.

Osnovne informacije o zajednici

CitatZajednica se bazira na GTA SA:MPu, ali na našem forumu ima mjesta i za osobe sa drugačijim interesima, u poljima umjetnosti, gejminga, modficiranja igrica, sporta i tako dalje.
Tip naÅ¡eg trenutno jedinoga servera je ROLEPLAY, Å¡to znači da svaka osoba koja planira igrati na naÅ¡em serveru mora igrati prema odreÄ'enim pravilima. Administracija smatra da je ovaj tip seoskog roleplaya doista potreban Balkan SA:MP sceni, te da će ovaj server poslužiti kao pravo osvježenje.

Zajednica pokriva područje Balkana, a naši timovi su sastavljeni od osoba koje su razbacane diljem čitavog Balkana. Naša zajednica ne ostavlja prostora politici, nacionalizmu, rasizmu i ostalim oblicima širenja mržnje, jer prije svega, ovo je igrica, a mi smo svi jednaki. Cilj same zajednice je okupljanje i zbližavanje igrača sa prostora cjele regije, te u tome vidimo ključ uspjeha naše zajednice.

Naš forum trenutno broji 450+ registriranih korisnika, te se trudimo održati neki konstantan rast pokretanjem novih i zanimljivih rasprava na forumu. Naš server još nije otvoren, ali svakako da ćemo istim ritmom rasti i u igri.

Vlasnici i administracija

Citat
Trenutačno zajednicu vode, te njenu administraciju čine 2 osobe. Zajednica je pokrenuta u svrhu zabave, te se administratori obvezuju da bez vlastitog interesa istu vode. Dakle, kao što smo rekli, vlasnici zajednice su Levat i Activist

Levat je dvadesetdvogodišnji web developer iz BiH, sa trenutnom adresom u Njemačkoj. Svojim developerskim sposobnostima je kreirao trenutnu temu CSRPa, ali i mnoge druge teme u SA:MP svijetu na serverima koji su pretbhodili CSRPu. Dovoljno o njemu govori i činjenica da je u tijeku izrada i druge forum teme koja se kreira kroz mišljenje igrača, odnosno upravo vaše kritike mogu postati zaslužne za neku od preformansi naše iduće forum teme.

Activist je dvadesetjednogodiÅ¡nji student Novinarstva i Engleskog jezika i književnosti u Bosni i Hercegovini. Activist je zadužen za voÄ'enje marketinÅ¡kih ali i administrativnih poslova zajednice, te svojim PR vjeÅ¡tinama uvelike olakÅ¡ava rad zajednice. Ponekada djela govore viÅ¡e od riječi, pa vas tako pozivamo da posjetite i naÅ¡u Facebook stranicu Countyside Roleplay, gdje ćete se svakako moći uvijeriti u kvalitetu Activistovog rada, ali i kvalitetu svih timova naÅ¡e zajednice.

U odluke administracije unose se joÅ¡ neka imena koja su na svoju želju anonimna, imena priznata meÄ'u igračima na CSRPu i smatraju se vrlo bitnim figurama za sam opstanak zajednice.

Mape i mapping team
CitatZa izradu službenih mapa zajednice oformljen je tim koji predvodi PAZZi, osoba od velikog povjerenja kod administracije, u kratkom periodu je bio i admin zajednice. Prije PAZZija na čelu tima je bio Zen, koji potpisuje nekolicinu mapa koje ćete moći pronaći na naÅ¡oj zajednici. Uz odličan mapping tim, neke od mapa koje imamo, prvenstveno interijera, preuzeti su od najvećih Red County servera na svijetu, čisto da bismo olakÅ¡ali rad naÅ¡im maperima, kad su takve mape već dostupne na legitiman način na internetu. Ponekada slike govore viÅ¡e od riječi, pa ćete tako, na kraju ove  prezentacije moći pogledati neke od naÅ¡ih mapa preko slika.

Skripta i skripting team

CitatOsnova, odnosno kostur skripte CSRPa počiva na sada već proÅ¡lom serveru, Downtown Roleplay. Kako je CSRP nastao iz puke potrebe Balkan SA:MPa za kvalitetnim County serverom, odlučeno je da DRP prebaci radnju u County. MeÄ'utim, CSRP je na kraju ispao projekat puno veći od DRPa, prema sistemima, mapama, kvaliteti i tako dalje. Za neke od sistema zaslužan je Dictator, odnosno vlasnik Downtown Roleplaya, koji je na kraju krajeva odustao od SA:MPa i skriptu prepustio Activistu i Levatu. U najmanju ruku jednako kvalitetno nastavljen je rad na skripti, a glavni odgovorni za istu je Nedac. Nedac je dobro poznat starijim generacijama svojim sevrerom "Summer Life" (2011). Sistemi su raÄ'eni prema željama igrača, pa ćemo tako na CSRPu imati priliku vidjeti kako masu novih i neviÄ'enih sistema koje su "zamislili" upravo igrači. TakoÄ'er, kroz ovu prezentaciju, biti će vam predstavljeno podosta sistema sa naÅ¡e zajednice.

Popis timova i članova istih

Citat
ADMINISTRACIJA Levat, Activist
FORUM MANAGEMENTWesley1987, Rile, Brane
SERVER MANAGEMENT Wesley1987, Rile, Brane, Jox, Pajser, Rocky96
WEB DEVELOPERLevat, Wesley1987
MAPPING TEAM PAZZi, Damjan /prijave u tijeku/
MARKETING TEAMActivist, bLadE /prijave u tijeku/
SUPERVISOR TEAM Jake, Ice, Nephillim, rajcan

Popis organizacija
Citat
- San Andreas Sheriffs Department
- Emergency Medical Service RC
- RC Goverment


- Podgorički klan
- Underground Street Racing Crew
- San Fierro Crime Family
- White Republican Rednecks


-RC Civilians

Slike servera od početka do završnog stadija



NeureÄ'ene slike

Zbog prevelikih dimenzija slike se postavljaju u linku
https://imgur.com/a/K98JAf8


ÄŒEKAMO VAS
f e e l t h e c o u n t y - www.countyside-roleplay.com

Sretno, nadam se da necete zavrsiti kao drp.


bilo je lijepo dok je trajalo.




Koliko moras biti pametan da reklamiras server i ne stavis IP ...

Citat: Mr.Valdez poslato Maj 04, 2018, 17:20:59 POSLE PODNE
Koliko moras biti pametan da reklamiras server i ne stavis IP ...
Ne reklamira "server" nego pokazuje svoj projekat  :D




Sretno dalje. Doćiću na server. Da vidim kako je.
Ne daj Bože da zavrÅ¡ite kao DRP.   ;)  ;D