CPU Problem | Preopterecenje

Započeo Vasic, Maj 02, 2018, 17:41:49 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Pozdrav ljudi, ne znam da li ste i vi imali ovaj problem, ali verujem da koje imao verovatno je se dosta namucio...
Pre svega, aplikacija ili .exe fajl je SVCHOST.EXE ! Pretrazivao sam po netu, gledao wikipediu, isao na dosta foruma, citao, ali sve uzalud...
Skenirao sam ceo Sistem (Full Scan) preko 2 antivirusa, ali nije pronasao nikakve viruse itd... Kada udjem u TM (task manager) (Koristim WIN7) i kada idem u Procese, uvek mi je prvi " svchost.exe " po CPU Memoriji. Disable-ovao sam sve service, ali isto uzalud. Kada ga probam da zatvorim pojavi mi se Blue Screen, i koliko sam citao na netu, kaze da preko njega idu mnogobrojni servisi... Ako neko zna da resi ovaj problem nek napise u komentar, bio bi vam veoma zahvalan.
Evo neke slike, da ne bude posle da sam samo postavio obican post...

Inace ovo je samo sada 41% svchost.exe ali skoro uvek je 99% ili 98%
• Website: www.vasic.dev
Web Development & Cyber Security

Imam isti problem i nisam našao riješenje.

Dali se i tebi dogaÄ'a da ti PC laguje i ne mozes nista kada CPU doÄ'e na 100% ? Meni je tako, a ponekad mi se i ugasi racunalo.

Citat: Vantage poslato Maj 02, 2018, 18:29:05 POSLE PODNE
Imam isti problem i nisam našao riješenje.

Dali se i tebi dogaÄ'a da ti PC laguje i ne mozes nista kada CPU doÄ'e na 100% ? Meni je tako, a ponekad mi se i ugasi racunalo.
Naravno, ja sam igrao SAMP na high settings-ima a sada jedva na low sa 30fps...

otvoris kuciste,ispuses kompresorom sve ventilatore i kuciste opcenito,ocisti malo to i to bi bilo to logicno

pregrijava se processor vjerovatno jer ne moze da se hladi od prasine

desni klik na svchost --> go to services, i pogledaj koji sve procesi imaju,pogledaj koji "jede" cpu,ako je neki čudan proces prekini ga,ali pazi nemoj da prekidaš svašta (Ovo je u slučaju virusa)
CitatElectric Power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world's machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels!

Citat: LoOdaK poslato Maj 02, 2018, 19:54:14 POSLE PODNE
desni klik na svchost --> go to services, i pogledaj koji sve procesi imaju,pogledaj koji "jede" cpu,ako je neki čudan proces prekini ga,ali pazi nemoj da prekidaš svašta (Ovo je u slučaju virusa)
Kao sto sam rekao, sve je u zalud, ulazim u Safe Mod, sve stopiram, a i u Normall stopiram tako da isto je uvek... Ne znam zasto, a probacu tu solocuju sto mi je Stifler rekao... pa ako radi radi

Citat: Vasić poslato Maj 02, 2018, 19:56:57 POSLE PODNE
Kao sto sam rekao, sve je u zalud, ulazim u Safe Mod, sve stopiram, a i u Normall stopiram tako da isto je uvek... Ne znam zasto, a probacu tu solocuju sto mi je Stifler rekao... pa ako radi radi

Jesi probao reinstall sistema?

Kakav procesor imaš? Jel neki stariji ili?
CitatElectric Power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world's machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels!

svchost.exe .... to ti je znak da imas trojanca (virus) al nez tacno kojeg
Imao sam isti problem, jedino ti preostaje da podignes novi sistem

TIIIIIRRRRRRUUUUUU RIIIIIIIIIIIIIIIII RUUUUUUUUUUUUU

Citat: LoOdaK poslato Maj 02, 2018, 19:57:51 POSLE PODNE
Jesi probao reinstall sistema?

Kakav procesor imaš? Jel neki stariji ili?
Ma AMD Sempron ... Stara prica, sistem nisam re install...

Citat: á–´á—©á–‡Iá"• poslato Maj 02, 2018, 21:07:01 POSLE PODNE
svchost.exe .... to ti je znak da imas trojanca (virus) al nez tacno kojeg
Imao sam isti problem, jedino ti preostaje da podignes novi sistem
Koliko sam ja citao po wikipediama i  forumima to je .exe fajl koji veze brojne servise na racunaru.

Jbg procesor je star, probaj reinstall sistema,vjerovatno će to riješiti problem

Citat: LoOdaK poslato Maj 02, 2018, 21:38:39 POSLE PODNE
Jbg procesor je star, probaj reinstall sistema,vjerovatno će to riješiti problem
Kada sam prvi put install Win7 bilo je u redu, ali imalo je dosta trojana koji nisu mogli da se fix a i bilo je i na tom uvek 100% cpu, pa sam onda presao na ovaj trenutni, pa se na ovom pojavio taj CPU USage... tako da ne zznam cemu ponovo reinstall kada ce sve isto biti.... @LoOdaK

Citat: Vasić poslato Maj 02, 2018, 21:41:12 POSLE PODNE
Kada sam prvi put install Win7 bilo je u redu, ali imalo je dosta trojana koji nisu mogli da se fix a i bilo je i na tom uvek 100% cpu, pa sam onda presao na ovaj trenutni, pa se na ovom pojavio taj CPU USage... tako da ne zznam cemu ponovo reinstall kada ce sve isto biti.... @LoOdaK
Ne moze se odjednom stvoriti trojanac,vjerovatno sistem nevalja u instalaciji sistema je ubacen virus

Citat: LoOdaK poslato Maj 02, 2018, 21:42:30 POSLE PODNE
Ne moze se odjednom stvoriti trojanac,vjerovatno sistem nevalja u instalaciji sistema je ubacen virus
@LoOdaK nije se od jednom stvorio, no posle 2-3 meseca...

Citat: Vasić poslato Maj 02, 2018, 21:43:10 POSLE PODNE
@LoOdaK nije se od jednom stvorio, no posle 2-3 meseca...
Ah jbg ideš gdje ne treba,sajtovi,piratebay i te stvari i nakupi se,pazi šta skidaš

Citat: LoOdaK poslato Maj 02, 2018, 21:43:57 POSLE PODNE
Ah jbg ideš gdje ne treba,sajtovi,piratebay i te stvari i nakupi se,pazi šta skidaš
jbg.. I Opet ce se to desiti i sve tako u krug.. I Sta da radim? Da se jebem....