[Leo Dev] Dealership System (mysql/zcmd)

Započeo L3o, Mart 22, 2018, 13:20:02 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

L3o

*

Citat
Procesor Komandi: zCMD - Spremanje: mySQL
[!] System/Skripta nije na prodaju.
[!] Created by: Leo Dev [facebook contact]
[!] System je u 'BETA' verziji, te cu ga vjerovatno dok uhvatim vremena update-ovati.





CitatPreko komande /dealership kontrolirate sve u vezi dealershipa. Možete kreirati maximum 5 dealership-a(to možete promijeniti u modulu), obrisati, provijeriti, te dodavati modele vozila i sve što se modela tice. System je full dinamican tako da možete sve in-game kontrolirati. Što se modela vozila tice, i dodavanje istih, možete u jedan salon dodati maximum 50 modela(takoder to možete u skripti promijeniti), maknuti model iz dealership-a, provijeriti sve modele u dealership-u, promijeniti koliko modela tog vozila dealership posjeduje, promijeniti cijenu, promijeniti boju modela koja ce se prikazivati igracu kada pregledava vozilo te i ostale stvari. Takoder možete postaviti i lokaciju gdje igrac mora doci kako bi kupio vozilo - to jest, na kojoj lokaciji ce moci da pregledava katalog(/vehicle buy) - te takoder možete i promijeniti 'buypoint' poziciju. Dalje, kada igrac kupi vozilo, vozilo ce se spawnovati na poziciji gdje vi odredite, a poziciju možete odrediti komandom /dealership boughtcarspawn - a takoder ukoliko želite da svaki dealership ima drugaciji interijer možete postaviti lokaciju gdje ce se spawnovati modeli kada ce igrac htjeti pregledavati vozila -> /dealership catalogcarspawn.


[more informations]
Ispod možete viditi slike o kreiranju dealership-a, te i obrazloženje nekih komandi.


[picture #1] <- Klikni za sliku - Na slici možete vidjeti kako ce izgledati kada kreirate jedan od dealership-a. Možete postaviti izgled pickup-a, mapIcon-a te i kako ce se zvati Dealership. Naravno kasnije možete sve to promijeniti -> (/dealership  editname/editpickup/editmapicon). A takoder možete i obrisati dealership (dealership delete [id dealership-a]. Kako bi saznali ID dealership-a, morate biti u blizini jednog od dealership-a(/dealership near) ili preko komande /dealership info [id dealership-a] možete provijeriti sve informacije o dealershipu.


[picture #2] <- Klikni za sliku - Na slici možete vidijeti kako se kreira 'buy-point' pozicija u dealershipu. Šta je to buy-point? Buypoint je mjesto gdje ce igrac moci pregledavati katalog - to jest zapocet kupovinu vozila. Prilikom kreiranja 'buypoint' mjesta - morate unesti za koji dealership kreirate buypoint i koji ce biti id pickup-a od buypoint-a.


[picture #3] <- Klikni za sliku - Sada smo došli do najzanimljivijeg dijela u dealership systemu - dodavanja vozila/modela. Prilikom dodavanja vozila u dealership morate unesti u koji dealership ga želite dodati(id dealershipa), id vozila kojeg želite dodati u dealership, cijena modela jednog vozila, te ime i koliko ce postojati modela tog jednog vozila. ( ja sam za test uzeo infernusa, koji košta 500$, te sam ga dodao u 5 modela ). 'Model Sold' znaci da li su svi modeli vozila rasprodani, te ukoliko jesu administrator može dodati još modela tog vozila u Dealership.


[picture #4] + [picture #5] <- Klikni za sliku - Sada smo došli do dijela gdje morate kreirati mjesto gdje ce se spawnovati vozila kada ce igrac pregledavati modele u dealershipu, te i morate namjestiti kameru koja ce gledati na vozilo prilikom igracevog listanja kataloga. (x) Kada postavljate kameru za pregled vozila stavlja vas u 'FlyMode' kako bi perfektno odredili poziciju za kameru. Kako bi bolje shvatili stisnite na '[picture #4]' & '[picture #5]'


[picture #6] <- Klikni za sliku - Prije nego što krenemo sa kupovinom vozila, ukoliko želite možete promijeniti boju modela na nekom vozilu - (primjer: ukoliko mislite da infernusu najjbolje paše boja roza te da ce privuci kupce da ga kupe - stavite model infernusa u rozu boju). Te kada ce igraci pregledavati katalog sa vozilima vidijeti ce infernusa u rozoj boji.


[picture #7] <- Klikni za sliku - Te zadnje i prije nego Å¡to krenemo sa kupovinom vozila moramo odrediti spawn na kojem ce se spawnovat vozilo koje kupimo. (ukoliko ne odredite spawn vozila za dealership, kada kupite vozilo - vozilo ce se spawnovati na random 5 mjesta u Red County-u).
Citat






CitatSada smo došli do kupovine našeg vozila. Trenutno je postavljeno da možete posjedovati maximalno 2 vozila(radi testa), no u skripti je moguce to promijeniti. Prilikom kupovine vozila izbacuje vam mali textdraw dole desno u kutu gdje se nalaze neke korisne informacije o vozilu koju upravo pregledavate. Cijena vozila, koliko trenutno model-a dealership ima tog vozila, te i sama cijena vozila. Te takoder 'button' za kupnju vozila i dvije strelice sa kojima možete ici u nazad ili u napred.


[more informations]
Ispod možete viditi slike o kupovini vozila, te i obrazloženje nekih komandi.


[picture #8] <- Klikni za sliku - Kako bi zapoceli kupovinu vozila morate otici do dealership-ovog buypoint-a, te kucati komandu /vehicle buy. Takoder preko komande /vehicle vidite sve komande u vezi vašeg vozila(u vezi komande /vehicle te i oko samih podkomandi u toj komandi drugom prilikom). Zatim kada zapocnete sa kupovinom vozila prikazati ce vam se sva vozila koja trenutno taj dealership posjeduje, takoder postaviti ce vam kameru koju ste odredili prilikom kreiranja dealership-a.


[picture #9] <- Klikni za sliku - Kada ste se odlucili za vozilo koje želite kupiti, predite mišem preko 'buy' button-a, te ukoliko je button zelen znaci da možete kupiti vozilo i da ima dostupnih model-a, no ukoliko button pocrveni znaci da nema trenutno dostupnih modela tog vozila.


[picture #10]<- Klikni za sliku - Ukoliko ima dostupnih modela, i odlucite se za kupovinu vozila, izbaciti ce vam dialog([picture #10]) u kojem vas pita da li ste sigurni da želite kupiti to vozilo. Zatim kada se odlucite kupiti za to vozilo prikazati ce vam dialog u kojem morate odabrati na koji slot želite staviti/kupiti to vozilo. Kao što sam rekao, radi testa je trenutno postavljeno na samo dva vozila da možete posjedovati. Takoder ukoliko vam je slot vec iskorišten pisati ce da je slot zauzet, a ukoliko nemate vozilo na tom slotu pisati ce da je slot slobodan.


[picture #11]<- Klikni za sliku - Zatim kada ste kupili vaše novo vozilo, izbaciti ce vam text u kojem ce pisati u kojem ste salonu kupili vozilo, te i za koliko dolara ste ga kupili. Takoder kako bi preuzeli vaše vozilo morate otici na mjesto koje vam je oznaceno na mapi(ukoliko niste postavili spawn za dealership kupljena vozila - vozilo ce se spawnovati na 5 random mjesta u Red County-u).
Citat






CitatŠto se tice komandi za vozilo, trenutno je odradeno samo par komandi zbog testiranja. Kao što sam gore naveo system je u BETA verziji. Takoder vjerujem da znate šta svaka od ovih komandi radi tako da vam necu puno objašnjavati.

/vehicle info - Prikazuje vam u dialogu sve informacije o vašem vozilu(morate biti u vašem vozilu).
/vehicle buy - Kupovina vozila u dealershipu.
/vehicle lock/unlock - Zakljucavate/Otkljucavate vaše vozilo
/vehicle park - Parkirate vaše vozilo te se vozilo destroy-a(nestane)
/vehicle get - Stvarate vaše vozilo(vozilo se stvara na lokaciji gdje ste ga parkirali) + (možete samo jedno vozilo imati spawnovano odjednom)
Citat
retired

L3o

*

Siguran sam da ima greÅ¡aka u tekstu, ovo sam sastavljao 1h a usput mi se dva puta kompjuter ugasio tako da sam morao ponavljati. Bacite neku ocjenu/miÅ¡ljenje - takoÄ'er ukoliko uhvatim vremena napraviti ću update gdje ću se pozabaviti sa komandama vozila/tune-om/car-furniture. U planu mi je bilo da cijeli system bude dinamičan, da se sve može in-game kontrolirati(dealership).
retired



Mnogo korisno

TIIIIIRRRRRRUUUUUU RIIIIIIIIIIIIIIIII RUUUUUUUUUUUUU



L3o

*





#A.J.

Odlično braca, stvarno, ne mogu da vjerujem!  ??? ???

L3o

*

Hvala vam momci, uskoro kada uhvatim vremena cu update-ovati system.
retired

L3o

*

(sry za DP - ako može moderator da mi se javi kako bi editirao prvi post)

Uzeo sam malo vremena jer sam dobio bolju ideju za /vehicle get komandu:

Citat: New design for /vehicle get/vehicle get - Izbacuje igracu textdraw [ slika textdraw-a ] , ukoliko igrac nema vozilo na jednom od slotova izbaciti ce mu X(na slici možete vidijeti pod slotom 3 i 4) te ce mu pisati da je slot prazan(slot empty). Ili ukoliko posjeduje vozilo na jednom od slotova prikazati ce mu ime vozila te i mali preview vozila.

spawn vehicle - kako bi igrac spawnao vozilo mora da stisne na sliku vozila te ce mu izbaciti dialog [ slika dialoga ] gdje ga upita da li zeli spawnati vozilo pod slotom(1/2/3/4). Ukoliko igrac stisne 'spawn' - vozilo ce mu se spawnovati na mjesto gdje je parkirao vozilo.

vehicle spawned -  Zatim kada spawnate vozilo i ukoliko ponovo kucate /vehicle get, vozilo koje je spawnovano ce pocrvenit(kako bi bolje znali koje ste vozilo spawnovali i da li vec imate spawnovano vozilo) [slika /vehicle get nakon Å¡to ste spawnovali vec jedno vozilo]
retired