Oko komande

Započeo Deken, Mart 17, 2018, 10:48:08 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pozz sve komande mi norm rade ali kada ukcuam /ban obori mi server odma zna ko razlog

Problem(error/warning): nema ga
Dio skripte:
  CMD:ban(playerid,params[])
{
 new targetid, name[MAX_PLAYER_NAME], string[200];
 if(PlayerInfo[playerid][Admin]<4) return SendClientMessage(playerid, -1,""CRVENA"[BD:RP]"BELA"Niste ovlasteni da koristite ovu komandu!");
 if(sscanf(params,"u",targetid)) return SendClientMessage(playerid, -1,""CRVENA"[BD:RP]"BELA"Koristi /ban [ID]");
 if(!IsPlayerConnected(targetid)) return SendClientMessage(playerid, -1,""CRVENA"[BD:RP]"BELA"Trazeni igrac nije na serveru!");
 SetPlayerHealth(playerid,0.0);
 GetPlayerName(playerid,name,sizeof(name));
 format(string,sizeof(string), ""CRVENA"[BD:RP]"BELA"Banovali ste igraca %s!",name);
 SendClientMessage(playerid,-1,string);
 format(string,sizeof(string), ""CRVENA"[BD:RP]"BELA"Igrac %s je banovan od strane AT!",name);
 SendClientMessageToAll(playerid,string);
 SendClientMessage(targetid,-1,""CRVENA"[BD:RP]"BELA"Banovani ste od strane Admina "CRVENA"%s!");
 Ban(targetid);
 return 1;
 }

Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [ code]//[ /code ]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): /

https://github.com/Zeex/samp-plugin-crashdetect

skini taj plugin i reci ce ti razlog crasha
Software Developer

sad sam promeno ban na playerid pise mi sve ovo ko je banovan i od koga sam banovan ali me na banuje i obori server

SendClientMessageToAll(playerid,string);

ako saljes poruku svima, ne mozes prosljediti id igraca onda

http://wiki.sa-mp.com/wiki/SendClientMessageToAll
Software Developer

Prvo što mi nije jasno jeste ovo:
CitatSetPlayerHealth(playerid,0.0);
Ne razumijem,čemu?Ali u redu

Drugo:

CitatGetPlayerName(playerid,name,sizeof(name));
Ovo ti uzima ime igrača koji je koristio komandu /ban(playerid),a ne onaj koji je banovan(targetid)

A u ovoj poruci ti treba ime igrača koji je banovan(targetid)

Citatformat(string,sizeof(string), ""CRVENA"[BD:RP]"BELA"Banovali ste igraca %s!",name);

Što znači da bi trebao imati:
GetPlayerName(targetid,name,sizeof(name));

Dalje:

CitatSendClientMessage(targetid,-1,""CRVENA"[BD:RP]"BELA"Banovani ste od strane Admina "CRVENA"%s!");

Što ti misliš da će ovo ispisat? Trebao bi formatirati ovu poruku(kao i prethodne) kako bi ispisalo ime onoga tko je koristio /ban komandu(playerid)

TakoÄ'er umjesto ovoga:
CitatSendClientMessageToAll(playerid,string);

Trebao bi imati ovo,već ti je Ino poslao pa pročitaj i sa Wiki Stranice.

SendClientMessageToAll(-1,string);

Previše nelogičnosti u jednoj tako maloj komandi.

Citat: Paul Castellano poslato Mart 17, 2018, 11:50:53 PRE PODNE
Prvo što mi nije jasno jeste ovo:Ne razumijem,čemu?Ali u redu

Drugo:
Ovo ti uzima ime igrača koji je koristio komandu /ban(playerid),a ne onaj koji je banovan(targetid)

A u ovoj poruci ti treba ime igrača koji je banovan(targetid)

Što znači da bi trebao imati:
GetPlayerName(targetid,name,sizeof(name));

Dalje:

Što ti misliš da će ovo ispisat? Trebao bi formatirati ovu poruku(kao i prethodne) kako bi ispisalo ime onoga tko je koristio /ban komandu(playerid)

TakoÄ'er umjesto ovoga:
Trebao bi imati ovo,već ti je Ino poslao pa pročitaj i sa Wiki Stranice.

SendClientMessageToAll(-1,string);

Previše nelogičnosti u jednoj tako maloj komandi.
Ici ces na hladjenje ako Luka bude video ovo
]

A zbog čega to? Å to sam korisniku objasnio nelogičnosti koje radi kako bi ih mogao popraviti? Odlično  ;)

Citat: Paul Castellano poslato Mart 17, 2018, 12:25:58 POSLE PODNE
A zbog čega to? Å to sam korisniku objasnio nelogičnosti koje radi kako bi ih mogao popraviti? Odlično  ;)
Ti si glup treba ukratko da mu objasnisa ne sta je pogresio sta mu treba i da tu pises roma.Treba samo direktno da odgovoris na pitanje kako da resim...?I samo treba da mu kazes u cemu je problem a ne da pises roman ili knjigu
Mada i ja cu ici na hladjenej sto ti objasnjavam,tkd aj z
]

Kako ću mu ukratko objasniti kad mu niti jedna jedina linija u ovoj komandi nije kako treba.Ni jedna jedina.Daj mi jednu stvar koju je uradio kako treba?Nije ni jednu.Jednostavno ova komanda neće funkcionirati kako treba(Odnosno kako on želi) .Poruku ni jednu ovdje neće ispisati kako treba,za igrača koji je banovan ispisuje onog tko je koristio komandu itd,itd.ObjaÅ¡njeno mu je sve linije koje treba izmjeniti,da sam htio pametovati mogao sam mu i za string pametovati jer je stavio string 200 Å¡to je takoÄ'er nepotrebno.Ne koristi viÅ¡e od 85 ali mislim da nebi shvatio pa ga nisam htio zbunjivati,napisao sam mu samo one stvari koje bi trebao rijeÅ¡iti za normalno funkcioniranje komande.

Ti da si skripter kako ti piÅ¡e u imenu sve ove stvari bi vidio  ;) Nije mi cilj da pametujem nego sam mu citirao pogreÅ¡ne linije,i to nije roman.Ali hvala za uvredu,nadam se da te nećemo viÄ'ati narednih par dana.
Poslednja Izmena: Mart 17, 2018, 13:21:17 POSLE PODNE od Paul Castellano

Citat: Paul Castellano poslato Mart 17, 2018, 13:19:18 POSLE PODNE
Kako ću mu ukratko objasniti kad mu niti jedna jedina linija u ovoj komandi nije kako treba.Ni jedna jedina.Daj mi jednu stvar koju je uradio kako treba?Nije ni jednu.Jednostavno ova komanda neće funkcionirati kako treba(Odnosno kako on želi) .Poruku ni jednu ovdje neće ispisati kako treba,za igrača koji je banovan ispisuje onog tko je koristio komandu itd,itd.ObjaÅ¡njeno mu je sve linije koje treba izmjeniti,da sam htio pametovati mogao sam mu i za string pametovati jer je stavio string 200 Å¡to je takoÄ'er nepotrebno.Ne koristi viÅ¡e od 85 ali mislim da nebi shvatio pa ga nisam htio zbunjivati,napisao sam mu samo one stvari koje bi trebao rijeÅ¡iti za normalno funkcioniranje komande.

Ti da si skripter kako ti piÅ¡e u imenu sve ove stvari bi vidio  ;) Nije mi cilj da pametujem nego sam mu citirao pogreÅ¡ne linije,i to nije roman.Ali hvala za uvredu,nadam se da te nećemo viÄ'ati narednih par dana.
Ti bas ne znas sta znaci ukratko.Evo ja skriptam 2-3 meseca i nisam neki pro bog zna sta.I nisam ni pogledao problem.Ali mogo si malo krace msl ono znam de je fullio sve ali nov je i mi kad smo bili novi nismo znali sta je pawno tkd ehehheh
btw sori za uvredu
]

Citat: Paul Castellano poslato Mart 17, 2018, 13:19:18 POSLE PODNE

sve sam prepravio ..
sad mi oce sve banuje ga ali za poruke cu testat da vidim sta pise tacno
Poslednja Izmena: Mart 17, 2018, 20:35:41 POSLE PODNE od Deken

Citat: Scripter|LuKKaKu poslato Mart 17, 2018, 12:23:29 POSLE PODNE
Ici ces na hladjenje ako Luka bude video ovo
Bukvalno isto bi mu i ja napisao mozda i jos neke stvari dodao koje sam uvidio ali opet ne vidim problem posta od Paula?
heroin rap - Moskri u kuci, od sledece lajne glava ce mi puci

CMD:ban(playerid,params[])
{
	new name[MAX_PLAYER_NAME], string[128];
	if(PlayerInfo[playerid][Admin] < 4) return SendClientMessage(playerid, -1,"Niste ovlasteni da koristite ovu komandu!");
	if(sscanf(params,"u",params[0])) return SendClientMessage(playerid, -1,"Koristi /ban (id/user_name)");
	if(!IsPlayerConnected(params[0])) return SendClientMessage(playerid, -1,"Trazeni igrac nije na serveru!");
	GetPlayerName(params[0],name,sizeof(name));
	format(string,sizeof(string), "Banovali ste igraca %s.",name), SendClientMessage(playerid, -1, string);
	format(string,sizeof(string), "Igrac %s je banovan od strane AT.", name), SendClientMessageToAll(-1, string);
    SendClientMessage(params[0], -1, "Banovani ste od strane admina %s."), Ban(params[0]);
	return 1;
}
btw evo sredjena komanda, trebalo bi raditi
heroin rap - Moskri u kuci, od sledece lajne glava ce mi puci