[POMOC] Motel

Započeo [CM] BrunoHP, Avgust 29, 2010, 12:03:48 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Dakle, ja radim motel koji nema veze sa interiorom. Dakle, taj motel u jednom gradicu ima 12 vrata i ispred tih vrata sam savea pozicije za spawn. Mene zanima kako sada da kad na ulazu motela na recepciji iznajmi sobu i da moze tamo ostati pravih 24 sata pa onda mu se sutradan odbije taj novac. Te, kako da napravim da se svaki igrac spawna na vratima sobe koja nije zauzeta. Hvala unaprijed!

Pa možeš dodati novi "parametar" u pInfo (ako koristiš GF/njegov edit). Napr staviš da se zove pSoba, i kada igrač rentira, pSoba dobija vrednost 24 koja se smanjuje svakog paydaya za 1.

A ovo da ga spawna u svojoj sobi.. možeš napraviti novi fajl (isto kao šta ima property.cfg, bizz.cfg itd) i nazoveš ga napr: motel.cfg i u njemu ima dvanaest brojki naprimer:
1,1,1,1,0,0,1,0,1,0,0,0

Ovi brojevi označavaju da li je soba dostupna ili nije (1 - nije, 0 - jeste, u mom primeru, ali nebitno je).

I sada kada rentira, proverava se da li ima broj 0 u motel.cfg (da je soba slobodna), ako nema, ispisuje se poruka igraču da nema slobodnih soba, u suprotnom, završava se ciklus, ta 0 prelazi u 1.

Onda kada se igrač spawna, proveravaš da li igrač uopšte ima sobu (pSoba različito od 0), ako ima, i ako je napr index 1, spawnuje se u toj sobi, ako je index 2, spawnuje se u toj, ako je index 3 spawnuje se tamo, ako je index 4 spawnuje se u sledećoj itd itd. ;)



Evo ti ideja, ti je realizuj. ;)

Cek u fajlu npr soba.cfg samo trebam staviti sljedece:
0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0