Novi sam pa imam par pitanja!

Započeo Maksim0vic, Februar 16, 2018, 15:02:47 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pozdrav ja sam novi na ovom forumu i imam par pitanja u vezi skriptanja jer sam novi.
Uglavnom ovako skriptanje je pocelo da me zanima pre nekih nedelju dana i gledao sam tutoriale i ono naucio sam da menjam ime srw i tako te stvari
trenutno ucim tdove da pravim i ubacujem samo sto nmg da skontam par stvari a to su.

Kada zelim da editujem neku komandu npr /ga da mi bude /h uradim sve lepo promenim YCMD:ga u YCMD:h i sve lepo promenim i kada kompilujem dobijem error zanima me da li treba jos nesto da se uradi.

Ako mi bude bilo potrebno jos pomoci javicu vam :)

Prvo pitanje: Ako si tek poceo da skriptas, zasto imas u imenu 'Script'?
Drugo pitanje: Zasto ne citas pravila i ne postavljas po formularu?
Trece pitanje: Zasto nam nisi dao neki kod?
Oduvek sam se pitao:
"Zbog cega se ljudi toliko brinu jedni za druge?",
"Zasto ljudi daju sve od sebe da usrece neku osobu?"

Najjednostavnije receno brinu se jer vole tu osobu celim svojim srcem,
daju sve od sebe da je usrece zbog toga sto ne zele da je ikada vide tuznom ili rasplakanom.
#xsarnaaparatima..

Dobrodosao na forum, postavi temu i navedi probleme, errore, dio skripte, ostalo sto se trazi... ubrzo ce ti neko odgovoriti :)

bilo je lijepo dok je trajalo.

Pozdrav i dobrodosao na Balkan SA:MP

nadam se da ti ovo moze pomoci

KLIKNI ME

Citat: Raptorâ,,¢ poslato Februar 16, 2018, 15:06:16 POSLE PODNE
Prvo pitanje: Ako si tek poceo da skriptas, zasto imas u imenu 'Script'?
Drugo pitanje: Zasto ne citas pravila i ne postavljas po formularu?
Trece pitanje: Zasto nam nisi dao neki kod?

Prvo izvinjavam se sto te je uvredilo moje ime gledao sam malo po forumu i video sam da dosta ljudi imaju Script u imenu i rekoh ajde i ja to da stavim :) ,
Kao sto sam rekao novi sam :)
I evo kod.
YCMD:h(playerid, params[],help)
{
    #pragma unused help
    if(UlogovanProvera[playerid] == 0) return SCM(playerid,-1,"[BS]"CRVENA"Moras se ulogovati da bi koristio ovu komandu!");
    if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] >= 1 || PlayerInfo[playerid][pGM] >= 1)
	{
		if(PlayerInfo[playerid][pZatvor] != 0) return SCM(playerid,-1,"[BS]"SRWBOJA"Ne mozete koristiti ovu komandu jer ste zatvoreni!");
		if(PlayerInfo[playerid][pMuteg] == 1) return SCM(playerid,-1,"[BS]"SRWBOJA"Ne mozete koristiti ovu komandu zato sto ste mutirani na /g chat!");
		new text[256], string[128], sendername[MAX_PLAYER_NAME];
		GetPlayerName(playerid, sendername, sizeof(sendername));
		if(sscanf(params, "s[1024]", text)) return SCM(playerid, -1, ""ORANGE"Balkan Supreme Pomoc | "SIVA" /h [tekst]");
		new arank[124];
		if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] == 1) { arank = "Admin Level 1"; }
		else if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] == 2) { arank = "Admin Level 2"; }
		else if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] == 3) { arank = "Admin Level 3"; }
		else if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] == 4) { arank = "Admin Level 4"; }
		else if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] == 5) { arank = "Admin Level 5 "; }
		else if(PlayerInfo[playerid][pSkripter] == 2) { arank = "Skripter"; }
		else if(PlayerInfo[playerid][pVlasnik] == 1) { arank = "Vlasnik"; }
		else if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] == 6) { arank = "Admin Level 6 "; }
		else if(PlayerInfo[playerid][pGM] == 1) { arank = "GameMaster Level 1"; }
		else if(PlayerInfo[playerid][pGM] == 2) { arank = "GameMaster Level 2"; }
		format(string, sizeof(string), "{157DEC}GA | "BELA"%s {157DEC}%s"BELA": %s",arank,sendername,text);
		AdminGameMaster(-1,string);
	}
	return 1;
}

Dobijem ovaj error

C:\Users\maksimovic\Desktop\prviputskripta\gamemodes\SGRPG.pwn(34859) : error 021: symbol already defined: "@yC_h"
C:\Users\lukam\Desktop\Silver Gaming v1.9\gamemodes\SGRPG.pwn(34859) : error 021: symbol already defined: "@yC_h"
C:\Users\lukam\Desktop\Silver Gaming v1.9\gamemodes\SGRPG.pwn(34859) : error 021: symbol already defined: "@_yCh"
C:\Users\lukam\Desktop\Silver Gaming v1.9\gamemodes\SGRPG.pwn(34859) : fatal error 107: too many error messages on one line

Compilation aborted.Pawn compiler 3.2.3664	 	 	Copyright (c) 1997-2006, ITB CompuPhase

4 Errors.

I Milism da sam skontao postoji vec /h komanda
Poslednja Izmena: Februar 16, 2018, 15:30:08 POSLE PODNE od MaksimovicScript

Citat: Bašovski poslato Februar 16, 2018, 15:09:26 POSLE PODNE
Dobrodosao na forum, postavi temu i navedi probleme, errore, dio skripte, ostalo sto se trazi... ubrzo ce ti neko odgovoriti :)

Hvala ti sto se tice ovog imena sto imam Script da li postoji mogucnost da se promeni jer vidim da se nekim ljudima ne svidja  :)

Pozdrav, DobroDosao na forum moguce je da neka komanda  je vec takva ista tipa za spustanje slusalice dok pricaju 2 igraca preko telefona  mislim da su iste cmd i da zato se prave erori ??? ne smeju biti iste komande
Poslednja Izmena: Februar 16, 2018, 15:33:12 POSLE PODNE od ☢Stefan Cvetanovic☢

Imaš više puta istu komandu u skripti /h. Samo jedna, više ne može. Samo da te napomenem da umjesto da praviš više postova, možeš sve napisati u jednom, da ne spamaš, jer će ti moderator pobrisat postove i eventualno kazniti.

bilo je lijepo dok je trajalo.

Hvala svima resio sam problem,vidim da svi zelite pomoci sto se tice mog imena probacu kontaktirati moderatore da sredim jer sam pogresio u odabiru :) Hvala vam vidim da zelite pomoci

Citat: MaksimovicScript poslato Februar 16, 2018, 15:33:56 POSLE PODNE
Hvala svima resio sam problem,vidim da svi zelite pomoci sto se tice mog imena probacu kontaktirati moderatore da sredim jer sam pogresio u odabiru :) Hvala vam vidim da zelite pomoci
Sto se tice imena, mozes ga lako promeniti. Sve sto je potrebno jeste da udjes na ovaj link http://balkan-samp.com/forum/index.php?action=profile;area=account
Stisnes na ovo 'Ime', napises novo ime i posle upises lozinku u ovom polju gde pise 'Trenutna lozinka:'.
Nakon toga stisnes na 'Izmeni profil' i resio si problem.
Oduvek sam se pitao:
"Zbog cega se ljudi toliko brinu jedni za druge?",
"Zasto ljudi daju sve od sebe da usrece neku osobu?"

Najjednostavnije receno brinu se jer vole tu osobu celim svojim srcem,
daju sve od sebe da je usrece zbog toga sto ne zele da je ikada vide tuznom ili rasplakanom.
#xsarnaaparatima..