MySQL + Dialog

Započeo Paul Castellano, Februar 08, 2018, 09:59:46 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Detaljan opis problema:
Pozdrav svima,

Želim napraviti da igrač može sa komandom provjeriti sve kuće koje su na prodaju na serveru i locirati ih klikom na nju.Ispis dialoga sam odradio i sve ja kako i treba,no ne znam kako ću napraviti da locira tu kuću,odnosno kako ću znati koju kuću želi locirati( U dialogu,jasno)
Dio skripte:
mysql_tquery( MySQL, "SELECT Level, Cijena, Vrsta , ID FROM `kuce` WHERE ProveraVlasnika = '0' ORDER BY `Cijena` DESC LIMIT 10", "LoadFreeHouse", "i", playerid );

forward LoadFreeHouse( playerid );
public LoadFreeHouse( playerid )
{
	new
		name[25], level, price, str[ 512 ],id;

format(str, sizeof(str), "{FFC50A}ID\t{FFC50A}Vrsta kuce\t{FFC50A}Cijena\t{FFC50A}Level\n");
    for(new i =0; i < cache_num_rows(); i++)
    {
		cache_get_field_content(i, "Vrsta", name, MySQL, 24);
        price = cache_get_field_content_int(i,"Cijena");
        level = cache_get_field_content_int(i,"Level");
        id = cache_get_field_content_int(i,"ID");
  		format(str, sizeof(str), "%s%d\t{2ECC71}%s\t%d\t%d\n", str,id , name, price , level);

}
	AC_ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_FREEHOUSE, DIALOG_STYLE_TABLIST_HEADERS, "{FFC50A}Kuce: {FFFFFF}na prodaju", str, "Lociraj", "");
}

Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):
Ispis:

Sada kada kliknem na kuću ID 168(Odnosno druga opcija) kako bi trebao napraviti lociranje?
Nisam nikad takve stvari pokušavao pa nemam baš iskustva i nemam nikakvu ideju kako bi se to moglo odraditi

Od tod id kuce (to id 277 pretpostavljam da je id kuce, samo primjer inc), uzmes i kreiras 3 float varijable i getas poziciju od te kuce u te 3 varijable, i stavis checkpoint ako me kontas, valjda sam ja dobro skontao sta zelis
heroin rap - Moskri u kuci, od sledece lajne glava ce mi puci

Citat: Łukmember=1996][/member] link=topic=119484.msg817708#msg817708 date=1518082394]
Od tod id kuce (to id 277 pretpostavljam da je id kuce, samo primjer inc), uzmes i kreiras 3 float varijable i getas poziciju od te kuce u te 3 varijable, i stavis checkpoint ako me kontas, valjda sam ja dobro skontao sta zelis

Ne znam jesi li gledao kod uopće.Lista se učitava iz baze i uzima Kuće koje su na prodaju(Odnosno ProveraVlasnika = 0) što znači da ako netko kupi tu kuću ,ta kuća neće biti na listi.(Logično).Što znači da redoslijed nikad neće biti isti i IDovi su ovdje kao primjer.

On uzima id onoga sto si kliknuo a ne uvijek 277, tako da nema veze sto se lista mijenja

Citat: Łukmember=1996][/member] link=topic=119484.msg817721#msg817721 date=1518082725]
On uzima id onoga sto si kliknuo a ne uvijek 277, tako da nema veze sto se lista mijenja

Ne znam što točno misliš,možeš li dati neki primjer koda kako si ti zamislio?Ja nemam ideje kako ću iskoristiti taj ID (kada klikne na njega)

Dakle float ti odlično obavlja posao, ali ne znaš rasporedit dinamiku listitema? Je li to u pitanju?

Citat: Slade poslato Februar 08, 2018, 10:45:00 PRE PODNE
Dakle float ti odlično obavlja posao, ali ne znaš rasporedit dinamiku listitema? Je li to u pitanju?

Da ;)

#define MAX_LISTITEMS 30 // Uredi sebi
new P_ListItem[ MAX_PLAYERS ][ MAX_LISTITEMS ];

stock ClearListItem( playerid ) { //Briše unesene vrijednosti u var
	for(new i = 0; i < MAX_LISTITEMS; i++) P_ListItem[ playerid ][ i ] = -1;
}
stock AddListItem( playerid, number ) { //Unosi ih
	for(new i = 0; i < MAX_LISTITEMS; i++) {
		if(P_ListItem[ playerid ][ i ] == -1) {
            P_ListItem[ playerid ][ i ] = number;
            break;
		}
	}
}

Korištenje:
LociraKucu[ playerid ] = P_ListItem[ playerid ][ listitem ]; // Output: ID Kuće koju si stavio kroz for petlju

Unošenje u var:
ClearListItem( playerid );
for(new i = 1; i < MAX_LISTITEMS; i++) AddListItem( playerid, i );

Dakle ti to prilagodi svojoj for petlji, tačnije, drugi parametar u AddListItem treba biti ID kuće, a pod 'Korištenje', što sam stavio kao LociraKucu[ playerid ] uzima ID kuće sa tog listitema, znači samo uzmeš koordinate te kuće i deri.

Btw ovo odlično radi, nisam tek sad napravio, nego služi dugo vremena na Disaronno modu kod dinamike.

Citat: Slade poslato Februar 08, 2018, 10:50:45 PRE PODNE
#define MAX_LISTITEMS 30 // Uredi sebi
new P_ListItem[ MAX_PLAYERS ][ MAX_LISTITEMS ];

stock ClearListItem( playerid ) { //Briše unesene vrijednosti u var
	for(new i = 0; i < MAX_LISTITEMS; i++) P_ListItem[ playerid ][ i ] = -1;
}
stock AddListItem( playerid, number ) { //Unosi ih
	for(new i = 0; i < MAX_LISTITEMS; i++) {
		if(P_ListItem[ playerid ][ i ] == -1) {
            P_ListItem[ playerid ][ i ] = number;
            break;
		}
	}
}

Korištenje:
LociraKucu[ playerid ] = P_ListItem[ playerid ][ listitem ]; // Output: ID Kuće koju si stavio kroz for petlju

Unošenje u var:
ClearListItem( playerid );
for(new i = 1; i < MAX_LISTITEMS; i++) AddListItem( playerid, i );

Dakle ti to prilagodi svojoj for petlji, tačnije, drugi parametar u AddListItem treba biti ID kuće, a pod 'Korištenje', što sam stavio kao LociraKucu[ playerid ] uzima ID kuće sa tog listitema, znači samo uzmeš koordinate te kuće i deri.

Btw ovo odlično radi, nisam tek sad napravio, nego služi dugo vremena na Disaronno modu kod dinamike.
vise se ne mijesam u teme oko mysqla, ovo je skroz nesto drugo sta sam ja zamislio........ my bad

Nema potrebe da puni memoriju tim glupostima koje imaju jednokratnu upotrebu.
Kada iz dijaloga odabere neku od kuća, ponovo pozovi isti mysql upit i samo očitaj podatke iz keš memorije pod listitem (vrednost koju dobijaš kada odabere nešto iz dijaloga) id-om.

Progress doesn't come from early risers — progress is made by lazy men looking for easier ways to do things. - Robert A. Heinlein

Citat: Vodka Play poslato Februar 08, 2018, 10:57:36 PRE PODNE
Nema potrebe da puni memoriju tim glupostima koje imaju jednokratnu upotrebu.
Kada iz dijaloga odabere neku od kuća, ponovo pozovi isti mysql upit i samo očitaj podatke iz keš memorije pod listitem (vrednost koju dobijaš kada odabere nešto iz dijaloga) id-om.

Mozes li mi samo dati primjer upita? (tj samo kako ću iskoristiti listitem )

U dijalogu, ukoliko je reposnse true (nije izašao iz dijaloga), pozoveš upit
mysql_tquery( MySQL, "SELECT PosX, PosY, PosZ FROM `kuce` WHERE ProveraVlasnika = `0` ORDER BY `Cijena` DESC LIMIT 10", "LocateHouse", "ii", playerid, listitem);

public LocateHouse(playerid, rowid)
{
cache_get_field_content_float(rowid, "PosX");
cache_get_field_content_float(rowid, "PosY");
....
    return 1;
}

Progress doesn't come from early risers — progress is made by lazy men looking for easier ways to do things. - Robert A. Heinlein

To je to :) Zahvaljujem svima na pomoći.