Launcher?

Započeo Unkovic, Januar 20, 2018, 12:29:24 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Cao, cao, eo pitanje?

Isplati li se uopste launcher i je l' ga moguce povezati sa serverom? Odnosno, da se zna kad ulazis preko launchera a kad preko ip, ako je moguce, na koju foru, ima li tutorijal negde i tako to?
Unkovic.
- Ex. BlackStorm Founder, Owner & Developer
- Ex. Underground Developer.

Ovo sam i ja davno pitao

a vidi ako ne zelis citove on je savrsen, tipa kao ono na noobot
treba ga nekako povezat preko mysql baze tako da treba ti netko s tom razinom znanja jer nije bas jednostavno

a sad ako ces pravit da se moze uci i preko SAMP aplikacije i preko launchera onda to mozes sam napraviti u visual basic i za to imas par tut-ova

a za ovo prvo tu ti vec treba majstor

Citat: Esc0bar poslato Januar 20, 2018, 12:35:13 POSLE PODNE
Ovo sam i ja davno pitao

a vidi ako ne zelis citove on je savrsen, tipa kao ono na noobot
treba ga nekako povezat preko mysql baze tako da treba ti netko s tom razinom znanja jer nije bas jednostavno

a sad ako ces pravit da se moze uci i preko SAMP aplikacije i preko launchera onda to mozes sam napraviti u visual basic i za to imas par tut-ova

a za ovo prvo tu ti vec treba majstor

Pazi, ja u VBu znam postaviti da proveri kad je samp ukljucen, da proveri foldere itd...
Ali me bas zanima to, kakovda se proveri kada udje sa launchera a kada sa IPa. Tipa ako je blacklistovan (kao na BU) da ne moze da udje preko IPa vec samo preko launchera
Unkovic.

treba ti server sa mysql-om onda napravis provjeru kao loglauncher i ako pritisnes tipku u launcheru stavlja se ta varijabla na 1 a ako udjes na srw putem SA:MP klijenta izbaciva je ako je varijabla 0

tako nekako treba bit

Ne isplati se da se razumijemo. Niko nece da igra na novootvorenim serverima, pogotovo ne sa launcherom.

bilo je lijepo dok je trajalo.

Citat: Bašovski poslato Januar 20, 2018, 12:44:11 POSLE PODNE
Ne isplati se da se razumijemo. Niko nece da igra na novootvorenim serverima, pogotovo ne sa launcherom.

Pa nece kad igraju djeca od 6 do 14 godina

Lik

*

Citat: Esc0bar poslato Januar 20, 2018, 12:44:55 POSLE PODNE
Pa nece kad igraju djeca od 6 do 14 godina

Pa ne mozes ti laucher da zahtevas da imaju igraci odmah na openu moras prvo otvoriti server,pa sacekati jedno 20-30 dana da vidis kako ide ako ide dobro pitas na forumu igrace jel hoce launcher i ako ti bude i 60% da oce stavi da moraju imati jer jebes server ako imas citere

Najbolji nacin bi bio odraditi to sa socketima, nebitno kakvo spremanje imas mysql ili ini, a za pisanje samog launchera bilo bi dobro koristiti nesto od sljedeceg

C++
C#
GoLang

Visual basic? Ako si na to mislio radije nemoj to koristiti
Software Developer

Daj nesto sa socketima tutorial neki, nesto
Unkovic.

Citat: Unkovic2405 poslato Januar 20, 2018, 14:59:14 POSLE PODNE

Ovisno za koji ti jezik treba impementacija, ali prije toga moras znati sto je to socket i za sto ce ti trebati tocno, onda ces ga lako implementirati u bilo kojem jeziku

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Network_socket

Tu imas i primjere, trazi socket tcp protokol to ce ti trebati
Software Developer

Lik

*

Citat: Unkovic2405 poslato Januar 20, 2018, 14:59:14 POSLE PODNE
Pitaj za laucher Gigija Cadilaba ili Dragona oni ti mogu pomoci,a inace nisam sigiuran ali mislim da je BU 1 server sa lauch dok Je Gigi bio tu pa onda NB kod Dragona.Takodje ako si nerazumljiv najbolje je platiti nekom za launch