YINI - MYSQL

Započeo Plen Ki Mun, Januar 17, 2018, 20:30:15 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Detaljan opis problema: Kako da se prebace korisnicki racuni koji su napravljeni u INI u MySQL ?
Dio skripte: //
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): //

Citat: Vantage poslato Januar 17, 2018, 20:30:15 POSLE PODNE
Detaljan opis problema: Kako da se prebace korisnicki racuni koji su napravljeni u INI u MySQL ?
Dio skripte: //
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): //

Trebo si da postavis kao pitanje/savet kako vec

Koliko sam te razumeo ti bi zeleo da yini acc prebacis u mysql bazu?
Hmm, nikad to nisam radio ali mozda bi moglo da se ostavi login u yiniu a register se prebaci u mysql, i onda pri loginu da se (ukoliko vec nije pre toga) insertuje korisnicki acc u bazu sa istim vrednostima iz yinia. Sad ne znam da li bi ovo islo i kako bi islo jer nikad nisam imao iskustva sa prebacivanjem .ini u bazu :)

"I choose to have faith, because without that, I have nothing."

http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=111286.0  - eto koliko sam ja skonto ovaj mysql trebalo bi ici ovako

Prelistaj malo ovo , meni je donekle pomoglo jos neke osnovne stvari ucim ali ide polako :)
/\

Citat: KSHM Nicky poslato Januar 17, 2018, 22:48:41 POSLE PODNE
http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=111286.0  - eto koliko sam ja skonto ovaj mysql trebalo bi ici ovako

Prelistaj malo ovo , meni je donekle pomoglo jos neke osnovne stvari ucim ali ide polako :)

Nije uopće pitao za to kako napraviti registraciju u MySQL nego kako postojeće accounte prebaciti u MySQL(Znači imaju već registirani korisnici).Tako je postavio pitanje,da li je mislio na to.Ne znam.

@σgí :Pa tako bi vjerovatno i trebalo,nisam siguran postoji li drugi način.TakoÄ'er prebacijem u MySQL no korisničke račune sam ostavio za kraj pa ne znam ni sam joÅ¡ kako ću,no u biti sve se svodi na to da ih treba učitati pa onda spremiti u MySQL,baÅ¡ kako si rekao.Nema razloga da ne radi.

Citat: Paul Castellano poslato Januar 18, 2018, 11:18:47 PRE PODNE
Nije uopće pitao za to kako napraviti registraciju u MySQL nego kako postojeće accounte prebaciti u MySQL(Znači imaju već registirani korisnici).Tako je postavio pitanje,da li je mislio na to.Ne znam.

@σgí :Pa tako bi vjerovatno i trebalo,nisam siguran postoji li drugi način.TakoÄ'er prebacijem u MySQL no korisničke račune sam ostavio za kraj pa ne znam ni sam joÅ¡ kako ću,no u biti sve se svodi na to da ih treba učitati pa onda spremiti u MySQL,baÅ¡ kako si rekao.Nema razloga da ne radi.

Da na to mislim kao sto je Paul rekao, ali sam i uradio ovo kako je ogi rekao i da vam kazem, nemojte ni zapocinjati jer NE radi. Zato i trazim neko primjereno rjesenje.

Citat: Vantage poslato Januar 18, 2018, 11:37:11 PRE PODNE
Da na to mislim kao sto je Paul rekao, ali sam i uradio ovo kako je ogi rekao i da vam kazem, nemojte ni zapocinjati jer NE radi. Zato i trazim neko primjereno rjesenje.

Mozes li nam dati kodove ili primjere kako si to uradio,možda si nešto pogriješio..Nema nikakve logike da ne radi ako učitaš account fino i samo ga spremiš u mysql.

Citat: Paul Castellano poslato Januar 18, 2018, 11:49:28 PRE PODNE
Mozes li nam dati kodove ili primjere kako si to uradio,možda si nešto pogriješio..Nema nikakve logike da ne radi ako učitaš account fino i samo ga spremiš u mysql.

Nece ti da radi u oba slucaja, jednostavno ako uradis na taj nacin podatci unutar racuna ce se izbrisati ili nece postojati, tako da svatko mora da uradi acc od pocetka.

Citat: Vantage poslato Januar 18, 2018, 12:07:34 POSLE PODNE
Nece ti da radi u oba slucaja, jednostavno ako uradis na taj nacin podatci unutar racuna ce se izbrisati ili nece postojati, tako da svatko mora da uradi acc od pocetka.

Zašto bi se izbrisali?Ne shvatam?
Učitaš fino account kako je i dosad i samo ga spremiš u mysql..Nema razloga da ne radi,pa sve sam tako prebacio,korisnički računi jesu malo kompliciraniji možda ali nema nikakvog razloga da se ne mogu prebaciti.Odnosno znam da se mogu jer su već neki serveri prebacivali(Zara,Skill Arena) .Tako da nije istina da ne može.

Pa logican potez bi bio da napravis funkciju koja ce citati podatke iz fajlova i spremati ih u neke privremene varijable, nakon toga napraviti upit i te podatke unijeti u bazu

Na loginu učitaš ini i sql, ako nema account prebaciš ga na registraciju i naravno tu nastavlja mysql, ako ima onda mu sačuvaj podatke u mysql, obrišeš acc iz ini i kickaš. :D barem ja to tako zamišljam da može xd

Iam ja skriptu koja konvertuje, moz se javiti za cenu.

Imas onaj convertor .ini files to mysql