Kako da uradim kaza upise /izaci da izace sa vozilom

Započeo Zerde Pawn, Januar 04, 2018, 22:25:58 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Detaljan opis problema:Ovako sada kako da uradim da vozilo kada upise naprimer /izaci i i igrac i vozio da izace iz taj objekat nece da mi radi SetVehiclePos(playerid, 1898.67, -1570.38, 13.61);
Dio skripte: SetVehiclePos(playerid, 1898.67, -1570.38, 13.61);
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): //

VLASNIK SERVERA

Sef

*

Ako hoces da ti izadje iz auta kad kucas /izaci samo stavis ispod
[pawn]RemovePlayerFromVehicle(playerid); //Izbaci igraca iz vozila[/pawn] i eventualno dodas jos [pawn]TogglePlayerControllable(playerid, 1); //Unfreezeuje Igraca[/pawn]
Life Quotes:
"Successful people do what unsuccessful people are not willing to do. Don't wish it were easier; wish you were better."

“To learn something new, you need to try new things and not be afraid to be wrong.”

Ne ne nisi me razbrao ja hocu da izacem iz garaze i komanda e /izaci ali izace samo igrac a ne vozilo

VLASNIK SERVERA

Sef

*

Citat: Zerde Pawn poslato Januar 04, 2018, 22:42:12 POSLE PODNE
Ne ne nisi me razbrao ja hocu da izacem iz garaze i komanda e /izaci ali izace samo igrac a ne vozilo
Tako reeci nisam te razumeo
prvo stavis [pawn]new Float:plx,Float:ply,Float:plz;[/pawn]onda dole kad treba da izadje dodas ovo
[pawn]if (GetPlayerState(playerid) == 2)
{
new tmpcar = GetPlayerVehicleID(playerid);
SetVehiclePos(tmpcar, plx, ply+4, plz);
}
else
{
SetPlayerPos(playerid,plx,ply+2, plz);
}[/pawn]
I to je to trebalo bi da bude reseno
Life Quotes:
"Successful people do what unsuccessful people are not willing to do. Don't wish it were easier; wish you were better."

“To learn something new, you need to try new things and not be afraid to be wrong.”

Ne mogu sada da ti pisem, ali uglavnom treba ti provera  gde je izlaz firme i namestis da seta tu igracu pos, al dok je igrac u autu treba da indexujes array npr vozilo = GetPlayerVehicleID... i onda GetPlayersPos i onda setas da tu seta poziciju vozila i da ubaci igraca u isto!
Vrv nista nisi shvatio ali ovde pisu provere koje treba dodati
:Ovo uradi ako Sef nije pomogao...

Sef

*

Citat: Nobody.aMx poslato Januar 04, 2018, 22:46:42 POSLE PODNE
Ne mogu sada da ti pisem, ali uglavnom treba ti provera  gde je izlaz firme i namestis da seta tu igracu pos, al dok je igrac u autu treba da indexujes array npr vozilo = GetPlayerVehicleID... i onda GetPlayersPos i onda setas da tu seta poziciju vozila i da ubaci igraca u isto!
Vrv nista nisi shvatio ali ovde pisu provere koje treba dodati
:Ovo uradi ako Sef nije pomogao...
Ovo sto sam ja uradio je dobro samo sto bi trebao jos da uradi provjeru dal je u garazi igrac ili nije
EDIT:Jer ovako moce stalno da koriste ovu komandu
Poslednja Izmena: Januar 04, 2018, 22:50:05 POSLE PODNE od Sef
Life Quotes:

Citat: Sef poslato Januar 04, 2018, 22:47:57 POSLE PODNE
Ovo sto sam ja uradio je dobro samo sto bi trebao jos da uradi provjeru dal je u garazi igrac ili nije
EDIT:Jer ovako morace stalno da koriste ovu komandu
Ma njemu vljd treba izmapana garaza, ne mogu obicne one... nego custom int i vw garaza... znaci treba i setvehiclevirtuelworld pre nego sto ga spawna na mesto igraca.. LP
Krenuo sam pisat kod za to, samo IsPlayerInRangeOfPoint.. xD

//------------------------------------------------------------------------------
CMD:salonc(playerid,params[])
{
if (PlayerToPoint(2.0, playerid,1898.77, -1576.75, 13.65))
{
new sg[128];
       SetVehiclePos(playerid, 1898.67, -1570.38, 13.61);
        SetPlayerPos(playerid,1898.67, -1570.38, 13.61);
       SendClientMessage(playerid,COLOR_GRAD1, "{FF4040}SALON:{FFFFFF}{FFFFFF}Uspesno izlegovte od salonot.");
}
else return SendClientMessage(playerid,COLOR_GRAD1, "{FF4040}GRESKA:{FFFFFF}{FFFFFF}Nemozete da ja koristite ovaa komanda.");
return 1;
}

OVO JE CELA KOMANDA

VLASNIK SERVERA

Citat: Nobody.aMx poslato Januar 04, 2018, 22:50:35 POSLE PODNE
Ma njemu vljd treba izmapana garaza, ne mogu obicne one... nego custom int i vw garaza... znaci treba i setvehiclevirtuelworld pre nego sto ga spawna na mesto igraca.. LP
Krenuo sam pisat kod za to, samo IsPlayerInRangeOfPoint.. xD

Ne ne ovo ti je garaza u igirici i nije izapapovana ali ima samo dodadeno onu garazu i kada upise /salonc da izace iz garaze imas celu komandu vidi pa pokazimi kako da sredim

VLASNIK SERVERA

Imas na up kada se porta da i auto porta samo izvadi i metni na svoje kordinate i tjt
-propo-

Citat: NapaćeniBošnjo poslato Januar 04, 2018, 22:54:54 POSLE PODNE
Imas na up kada se porta da i auto porta samo izvadi i metni na svoje kordinate i tjt

Kako mislis ovo je i vozilo da porta SetVehiclePos(playerid, 1898.67, -1570.38, 13.61);

VLASNIK SERVERA

Sef

*

Citat: Zerde Pawn poslato Januar 04, 2018, 22:51:51 POSLE PODNE
//------------------------------------------------------------------------------
CMD:salonc(playerid,params[])
{
if (PlayerToPoint(2.0, playerid,1898.77, -1576.75, 13.65))
{
new sg[128];
       SetVehiclePos(playerid, 1898.67, -1570.38, 13.61);
       SendClientMessage(playerid,COLOR_GRAD1, "{FF4040}SALON:{FFFFFF}{FFFFFF}Uspesno izlegovte od salonot.");
}
else return SendClientMessage(playerid,COLOR_GRAD1, "{FF4040}GRESKA:{FFFFFF}{FFFFFF}Nemozete da ja koristite ovaa komanda.");
return 1;
}

OVO JE CELA KOMANDA
Kako mozes da koristis SetVehiclePos(playerid, .... molim te ? http://wiki.sa-mp.com/wiki/SetVehiclePos prouci malo SetVehiclePos komandu ako hoces nju koristiti
[pawn]new salonauto = GetPlayerVehicleID(playerid);
SetVehiclePos(salonauto, 1898.67, -1570.38, 13.61);[/pawn]
EDIT: I Jos na to mozes dodati provjeru onu gores to sam ti ja poslao ako nije u auto da samo njega izbaci...[pawn]if (GetPlayerState(playerid) == 2)
{
new salonauto = GetPlayerVehicleID(playerid);
SetVehiclePos(salonauto, 1898.77, -1576.75, 13.65));
}
else
{
SetPlayerPos(playerid, 1898.77, -1576.75, 13.65));
}[/pawn]
Poslednja Izmena: Januar 04, 2018, 22:58:15 POSLE PODNE od Sef
Life Quotes:

[pawn]YCMD:salonc(playerid,params[], help)
{
   if(IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 2.0, 1898.77, -1576.75, 13.65))
   {
      new sg[128];
      new array;
      array = GetPlayerVehicleID(playerid);
      SetVehiclePos(array, 1898.67, -1570.38, 13.61);
   }
   return 1;
}[/pawn]

Sef

*

Citat: Nobody.aMx poslato Januar 04, 2018, 23:00:36 POSLE PODNE
[pawn]YCMD:salonc(playerid,params[], help)
{
   if(IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 2.0, 1898.77, -1576.75, 13.65))
   {
      new sg[128];
      new array;
      array = GetPlayerVehicleID(playerid);
      SetVehiclePos(array, 1898.67, -1570.38, 13.61);
   }
   return 1;
}[/pawn]
Moze i tako ako ce da mu getuje posebno auto a ako hoce njega u auto moze koristiti ovo gore .
Life Quotes: