Ideje za PAWN skriptere

Započeo Łuk@, Novembar 13, 2017, 13:43:17 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Organizacija sistem al fazon od nule naprimer da svaka organizacija na pocetku ima samo jedno vozilo i da novcem od robanja (ili novcem u sefu koji mogu clanovi da ostave) moze kupiti drugo trece itd itd. Isto tako i sistem svercanja ali da lider moze odabrati dal ce svercovati oruzje dal drogu. Ako se lider odluci za sverc oruzja mocice ih nabavit po jeftinijoj ceni nego u gun shopu i samim tim bit ce pljackanje isplativije ali ce i rizik biti veci jer ako policija zaustavi clanove i pronadje neregistrovano oruzje = zatvor. Sistem svercanja takodje ne bi bio kao na drugim serverima nego da to bude fazon dodje ti lik sa sleperom u tajno skroviste pa ti i tvoji clanovi prevozite kombijima do baze. E sad problem je ko ce bit taj lik e pa taj lik treba da ima svoj sleper jer nije lepo dat random liku sleper za dzabe logicno ideja nije dovrsena jer nmp kako bi imalo smisla odakle ce taj lik da nabavlja ta oruzja ali cela poenta je da organizacija korak po korak napreduje i da sverc sistem ima smisla a ne odes kombijem do nekog mesta bez detalja odakle tamo ta droga kao sto sam ugl vidjao dok sam igrao samp
Oduvek sam se pitao:
"Zbog cega se ljudi toliko brinu jedni za druge?",
"Zasto ljudi daju sve od sebe da usrece neku osobu?"

Najjednostavnije receno brinu se jer vole tu osobu celim svojim srcem,
daju sve od sebe da je usrece zbog toga sto ne zele da je ikada vide tuznom ili rasplakanom.
#xsarnaaparatima..

Ima li ko kakvih ideja da se odradi nesto? Posao? Sistem? Bilo sta :'(

Citat: V01D poslato Novembar 24, 2024, 09:44:23 PRE PODNEIma li ko kakvih ideja da se odradi nesto? Posao? Sistem? Bilo sta :'(
evo ti ideje, da se odradi sistem takmicenja kao na tiktok ono, da postoji cjelokupni sistem koji bi povezivao igraceve naloge i tako bi recimo dva igraca pokrenula meč i onda bi ostali davali pare ko ce pobjediti i sl. i recimo samo nakon lvl 10 da se moze igrati, da nakon pobjede dobijas ili exp ++ ili cak level + ako se puno para stavi u opticaj. takođe ovo bi bilo dobro za ekonomiju servera jer bi recimo igraci doniraju 10K, skripta uzme 4-5k sebi a ostalo dobija igrac na kojeg tipuju, naravno zbog eksploatacije sistema da se stavi maximum 1-2 meč dnevno od jednog igrača

[Filterscript] Simple Treasure Hunt
[Filterscript] Sistem pecanja
[Filterscript] Meditacija
[Filterscript] Molitva
[Include] Alarm
[Include] Posao Taxi

Citat: rane poslato Novembar 24, 2024, 11:18:51 PRE PODNEevo ti ideje, da se odradi sistem takmicenja kao na tiktok ono, da postoji cjelokupni sistem koji bi povezivao igraceve naloge i tako bi recimo dva igraca pokrenula meč i onda bi ostali davali pare ko ce pobjediti i sl. i recimo samo nakon lvl 10 da se moze igrati, da nakon pobjede dobijas ili exp ++ ili cak level + ako se puno para stavi u opticaj. takođe ovo bi bilo dobro za ekonomiju servera jer bi recimo igraci doniraju 10K, skripta uzme 4-5k sebi a ostalo dobija igrac na kojeg tipuju, naravno zbog eksploatacije sistema da se stavi maximum 1-2 meč dnevno od jednog igrača

Zanimljiv sistem, ali treba da se razradi u smislu popularnosti pojedinaca. Zbog čega bi se takmičili? (Razlog) Može da se neke druge stvari darivaju. To bih uradio preko TDa sve.

Citat: Dragi poslato Novembar 24, 2024, 13:04:48 POSLE PODNEZanimljiv sistem, ali treba da se razradi u smislu popularnosti pojedinaca. Zbog čega bi se takmičili? (Razlog) Može da se neke druge stvari darivaju. To bih uradio preko TDa sve.
mozda cak i da se broji broj onih tapkanja ako me razumijes, da igracima broji klikove i da i to ima uticaja, i na kraju sedmice/mjeseca igraci dobijaju nagrade shodno tome. A razlog takmicenja mozda neka međusobna konkurentnost, neka nova zanimacija, nesto sto u svijetu sampa nije viđeno, mozda cak i sa discordom kad bi se povezalo pa da ti mecevi budu i audio povezani mislim da ima include za to

[Filterscript] Simple Treasure Hunt
[Filterscript] Sistem pecanja
[Filterscript] Meditacija
[Filterscript] Molitva
[Include] Alarm
[Include] Posao Taxi

Citat: rane poslato Novembar 24, 2024, 16:20:36 POSLE PODNEmozda cak i da se broji broj onih tapkanja ako me razumijes, da igracima broji klikove i da i to ima uticaja, i na kraju sedmice/mjeseca igraci dobijaju nagrade shodno tome. A razlog takmicenja mozda neka međusobna konkurentnost, neka nova zanimacija, nesto sto u svijetu sampa nije viđeno, mozda cak i sa discordom kad bi se povezalo pa da ti mecevi budu i audio povezani mislim da ima include za to

Pazi, kao što već rekoh, zanimljiva ideja i zanimljiva misao izrade takvog sistema. Moglo bi se nešto naštimati za to tapkanje preko TDova i svašta nešto dodati... Te nagrade bih napravio preko MySQL da se automatski pokreće npr. Event u bazi na svakih 7 dana i da deli nagrade igracima nekim koji su osvojili nesto ili kako vec logika funkcioniše. Ti igrači bi se čuvali u posebnoj tabeli dobitnici npr, i automatski bi se slala poruka od trenutka izvucenih nagrada na server ne znam u intervalima 10min u sat vremena da igrači mogu pogledati dobitnike komandom /dobitnici... To mi nešto što je prvo palo na pamet eto kako bih ja to uradio za taj deo.

Ovo tapkanje ili preko TD pa inkrement neke varijable, neke silne proverice, validacije i slično, ili kako si rekao komanda neka da se pošalju pare ali sa nekim cooldown efektom i ograničenjem max 99999$ ili tako nešto slično.
Da se beleži neka aktivnost možda, ako je igrač u mesecu osvojio ne znam koliko puta, da se on dodatno nagradi. Isto  bih realizovao preko eventa u MySQLu ili bih napravio posebnu skriptu koja bi se pozivala na svakih 30 dana zasebno i radila logiku. Tako isto možda da se uradi za one koji su darivali, novac, klikove da se neki stimulans dodeli na kraju tih mečeva ne znam tačno šta i da se to beleži isto i dalje procesuira, logično. :D

Eto to mi je sve sinulo kroz 5 minuta, ko želi i hoće i zna uvek može neke ideje nove izmisliti, realizovati. Pitanje je samo koliko taj neko to stvarno želi i koliko ima vremena za ovu igricu više. :)

P.S. Ne bih se složio samo s tobom da se dodaju audio emitovanja i te gluposi. Za to postoji ts3 ko želi i eto, može da se doda, eventualno, web radio stream, ko se razume zna šta je to pa da se to pušta u sampu. Kao emisija u ne znam koliko sati i koji dan. :)

Poslednja Izmena: Novembar 25, 2024, 00:10:08 PRE PODNE od Dragi