Athlone Mod

Započeo Unkovic, Novembar 08, 2017, 18:07:47 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pitanje: ima li nekih newova koji se mogu koristiti kao bool (znaci koriste samo 0 i 1) a nidu boolovi. Kontate?
Komentar: u skoli sam
Unkovic.
- Ex. BlackStorm Founder, Owner & Developer
- Ex. Underground Developer.

Mislim da nema, boolean i uzima true i false, tačnije može biti samo 0 ili 1.

Citat: Slade poslato Novembar 08, 2017, 20:16:37 POSLE PODNE
Mislim da nema, boolean i uzima true i false, tačnije može biti samo 0 ili 1.

Ma znam, ali tipa ulogovan provera da bude true i da bude boolen, kontas?
Unkovic.

[pawn]new bool:UlogovanProvera[ MAX_PLAYERS ]; //Definisanje bool var.[/pawn]
[pawn]if(!UlogovanProvera[ playerid ]) return SendClientMessage( playerid, -1, "Nisi ulogovan."); //provjera dal nije ulogovan.[/pawn]
[pawn]UlogovanProvera[ playerid ] = true; // tačno, ulogovan.[/pawn]
[pawn]UlogovanProvera[ playerid ] = false; // netačno, nije ulogovan.[/pawn]
[pawn]if(UlogovanProvera[ playerid ]) SendClientMessage( playerid, -1, "U redu je, ti si ulogovan."); //provjera dal je ulogovan.[/pawn]

Citat: Slade poslato Novembar 09, 2017, 12:10:48 POSLE PODNE
[pawn]new bool:UlogovanProvera[ MAX_PLAYERS ]; //Definisanje bool var.[/pawn]
[pawn]if(!UlogovanProvera[ playerid ]) return SendClientMessage( playerid, -1, "Nisi ulogovan."); //provjera dal nije ulogovan.[/pawn]
[pawn]UlogovanProvera[ playerid ] = true; // tačno, ulogovan.[/pawn]
[pawn]UlogovanProvera[ playerid ] = false; // netačno, nije ulogovan.[/pawn]
[pawn]if(UlogovanProvera[ playerid ]) SendClientMessage( playerid, -1, "U redu je, ti si ulogovan."); //provjera dal je ulogovan.[/pawn]

Ne kontas...
Unkovic.

Citat: Unkovic2405 poslato Novembar 08, 2017, 20:28:39 POSLE PODNE
ali tipa ulogovan provera da bude true i da bude boolen, kontas?

Pa ne znaš objasnit onda šta želiš.. ? Rekao si tipa da bude ulogovanprovjera true i da bude boolean, i ja ti tako i odradim.

Ma NEWOVI koji nisu BOOLOVI a KORISTE SAMO 1 i 0 da ih prebacim u booleanse. Kontas xD ?
Unkovic.

Citat: Unkovic2405 poslato Novembar 09, 2017, 12:49:16 POSLE PODNE
Ma NEWOVI koji nisu BOOLOVI a KORISTE SAMO 1 i 0 da ih prebacim u booleanse. Kontas xD ?
mozes

Mislim da mislis na integer varijablu, 1 ti je true, 0 ti je false, nadjes varijablu tu, i sve 0 stavis na false i 1 na true, i u varijabli stavis bool i tjt, defaultna vrijednost bool varijable ti je false
heroin rap - Moskri u kuci, od sledece lajne glava ce mi puci

Citat: Łukmember=1996][/member] link=topic=116108.msg776841#msg776841 date=1510233802]
Mislim da mislis na integer varijablu, 1 ti je true, 0 ti je false, nadjes varijablu tu, i sve 0 stavis na false i 1 na true, i u varijabli stavis bool i tjt, defaultna vrijednost bool varijable ti je false

Ti si ga najbolje skontao. Nsm xnao kak se zove

Ima li neka integer varijabla koja koristi samo 0 i 1, nista vise od toga?
Unkovic.

Citat: Unkovic2405 poslato Novembar 09, 2017, 18:24:59 POSLE PODNE
Citat: Łukmember=1996][/member] link=topic=116108.msg776841#msg776841 date=1510233802]

Ti si ga najbolje skontao. Nsm xnao kak se zove

Ima li neka integer varijabla koja koristi samo 0 i 1, nista vise od toga?
Pa koristi integer varijablu kao 0 i 1, ako ne koristis vise nece ti zauzimati vise memorije logicno, ili ako hoces samo ali samo da imas true ili false koristi bool
heroin rap - Moskri u kuci, od sledece lajne glava ce mi puci

Koliko sam ja shvatio pitas za Ath mod, pa jednostavno trazi stvari tj varijable koje koriste samo 0 i 1, to ce ti dugo trajat za tako veliku skriptu