[Pomoć] - Wireless

Započeo ZicMortal, Avgust 21, 2010, 00:12:32 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

ZicMortal

Imam wireless koji dere oko max 30 metara (neznam tocno ali to je od prilike).. platio sam ga nekih 130 kn i zanima me...

Postoje li kakvi nacini da mu ja poboljsam hvatanje signala na nekih 100 metara i dali postoji nekakva druga antena koja bi to mogla te kakva?  :-* Hvala.

Recimo imam 15 gigi mjesecno (premalo za nesta vece xD), ali moj frend ima flet i udaljen je od mene 100 metara.. SA;MP dosta trosi a ja bi htio lijepo zaigrati da se nemoram brinuti za promet (uz njegovo dopustenje). Tako da mi treba neki nacin kako da se spojim na njegov.

Reci mu da poveca jacinu emitiranja signala, nabavi bolju antenu za vece udaljenosti onu tipa satelitski tanjur.

RESPECT 4 EVER: John, GLC,bAndzi, Nikola, Sop, Zoki, Bruno_Venuti, Mele, Luka P,ExtremePower,Wang(neki kineski frajer)

NAJBOLJI CITATI:
Citat: [GF]Alive poslato Jun 24, 2010, 18:20:19 POSLE PODNE
Paizte ljud mozda je KayLoger! ! !
MOJI RADOVI:
[FS]Trofeji

Tako je, najbolja je antena na krovu ili negdje... a ako nije 100 metara onda imas i onu antenu koja ide samo na ruter al je malo veca

ZicMortal

Citat: Chris poslato Avgust 21, 2010, 10:03:05 PRE PODNE
Tako je, najbolja je antena na krovu ili negdje... a ako nije 100 metara onda imas i onu antenu koja ide samo na ruter al je malo veca

A Å¡ta da napravim, da spojim sa antenom od analognog signala (na krovu)? xD.

Citat: ZicMortal poslato Avgust 21, 2010, 10:15:07 PRE PODNE
Citat: Chris poslato Avgust 21, 2010, 10:03:05 PRE PODNE

A šta da napravim, da spojim sa antenom od analognog signala (na krovu)? xD.
Postoje ti i antene za wireless :D

http://www.wireless-centar.info/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=15&Itemid=1
Poslednja Izmena: Avgust 21, 2010, 11:00:50 PRE PODNE od Chris

isse :S To su neke "non-rp" cijene xD.... Pa jbte, ko ce dati 555kn za antenu :s...

Ti ocekujes da ces s kantenom dobiti svjetski signal.

RESPECT 4 EVER: John, GLC,bAndzi, Nikola, Sop, Zoki, Bruno_Venuti, Mele, Luka P,ExtremePower,Wang(neki kineski frajer)

NAJBOLJI CITATI:
MOJI RADOVI:
[FS]Trofeji

pa nemoraju se obadvojica bacat u preveliki trosak jednostavno on mora da nadje neki da kazemo "odasiljac" koji ce moci da posalje sigal do tvoje kuce i OBAVEZNO kad to uradite zakljucajte signal da nebi tvoj prijatelj poso glavni sponzor cijelog naselja tj. kao moj komsija koji placa i za mene i jos neke ljude xaxa :)
Uskoro otvaranje servera.Svi ljudi sa Balkan Samp foruma su pozvani

stavi oko antene alu foliju i usmjeri vec prema kome hoces i taj isto nek usmjeri prema tebi :) puno ti je bolje signal

ZicMortal

To sa folijom znam ako ocu bolji signal, al nema Å¡anse da ta moja antenica uhvati 100 metara  :) Ma nema veze

Citat: ZicMortal poslato Avgust 22, 2010, 17:57:06 POSLE PODNE
To sa folijom znam ako ocu bolji signal, al nema Å¡anse da ta moja antenica uhvati 100 metara  :) Ma nema veze

covece pa tvoja antena je onda jako slaba  :-[ ja znam da imam antenu ko onu riblju kost i vatam signal za laptop koji je udaljen 150 m i jos mi jacina signala bude 60% :) a mislim da se cak ali nisam siguran mogu uzeti jos neki kao adapteri koji sluze za poboljsavanje slanja signala
Uskoro otvaranje servera.Svi ljudi sa Balkan Samp foruma su pozvani

ZicMortal

Citat: Milan_Jeftic poslato Avgust 22, 2010, 18:09:00 POSLE PODNE
Citat: ZicMortal poslato Avgust 22, 2010, 17:57:06 POSLE PODNE

covece pa tvoja antena je onda jako slaba  :-[ ja znam da imam antenu ko onu riblju kost i vatam signal za laptop koji je udaljen 150 m i jos mi jacina signala bude 60% :) a mislim da se cak ali nisam siguran mogu uzeti jos neki kao adapteri koji sluze za poboljsavanje slanja signala

Bog zna kakavu ti antenu imas... laptopi imaju bolje antene ako to mislis. A i uostalom moja antena hvata do 30 metara (uracunaj i prepreke), stoga ja mislim da ti tu samo izmisljas o tome kako imas neznam kakav wireless. Zavisi koliko si ga platio, kakve je kvalitete i kolike su prepreke do signala.

Moraš platit antenu 500kn inace nista od te tvoje ideje...

Mislim da je isplativije da jednosavno kupis internet ko i svi ostali normalni ljudi.

NAJBOLJI CITATI:
MOJI RADOVI:
[FS]Trofeji