MySQL Provera levela

Započeo gasmon, Oktobar 28, 2017, 16:38:02 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: 0
Detaljan opis problema: Imam po tutorijalu radjen login/register system koji ima sistem cuvanja u MySQL bazu (R41-4),
To sve radi lepo, imam napravljenu tabelu "players" gde se cuvaju podaci igraca.
Problem je u tome sto kada sam pokusao na slican nacin da napravim sistem za admina, nisam uspeo jer ne znam kako
da proverim da li se ime iz tabele (koju sam predhodno napravio po principu login/register sistema) "Admins" poklapa sa tek konektovanim igracem. Ako se poklapa, onda ide jos jedna provera koja gleda koji se level nalazi u redu "Username" iz tabele "Admins"
i setuje mu taj level. ( PlayerInfo[playerid][Admin] = level )
Ako neko moze samo taj primer da mi postavi bio bhi zahvalan.
Dio skripte: /
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):

Ti na samom konektovanju igraca mozes iz baze prvo povuci igracevu lozinku i spremiti je u varijablu da je usporedis sa unesenom lozinkom na login dialogu, ako se poklapa onda mozes povuci sve ostalo sa cache_get_value i spremiti sve to u varijable to sto ti trazis nije ispravno i tako se ne radi.

Tako mi je uradjeno za sistem registracije, ali ja hocu da ovo bude odvojena tabela.
Isto kao sto je 'players' tabela za registraciju, skor, novac,itd..
tako hocu da mi ova 'admins' tabela bude samo za one koji su admini.
U toj admins tabeli bi se cuvali Nick admina i level admina, i pri svakoj konekciji igraca
nakon prijave igraca vrsila bi se provera 'admins' tabele da li je nick igraca u njoj i ako jeste
koji je level.

A to sto ti kazes, ako sam te dobro razumeo, mislis samo pored svega ostalog da dodam i admin varijablu u modu i admin red
u 'players' tabeli, pa na konekciji da proverim i to pored svega ostalog?(novac, skor,..)

Citat: ☢ χÏ...ηdÑ"я_ ☢ poslato Oktobar 28, 2017, 19:43:52 POSLE PODNE
Koja je poenta tvoje ideje? Zasto ne dodati column 'adminlevel' u bazu `players`-a?

Uradi ovako, zašto komplicirati.
Former Developer | COD: Lords Of War - Modern Warfare 3 | Stunt Planet | Global Warfare |

Citat: gasmon poslato Oktobar 28, 2017, 18:57:39 POSLE PODNE
Tako mi je uradjeno za sistem registracije, ali ja hocu da ovo bude odvojena tabela.
U toj admins tabeli bi se cuvali Nick admina i level admina, i pri svakoj konekciji igraca
nakon prijave igraca vrsila bi se provera 'admins' tabele da li je nick igraca u njoj i ako jeste
koji je level.

A to sto ti kazes, ako sam te dobro razumeo, mislis samo pored svega ostalog da dodam i admin varijablu u modu i admin red
u 'players' tabeli, pa na konekciji da proverim i to pored svega ostalog?(novac, skor,..)

Ne razumem te ja bas najbolje, tebi ta druga tabela uopste ne treba, samo dodaj novu kolonu admin u tabelu korisnika i tu mu setas admin level onda ako hoces da povuces sve admine napises upit da ti povuce sve igrace kojima je admin > 0 i to je to

Citat: Cadilab poslato Oktobar 28, 2017, 20:07:00 POSLE PODNE
Citat: gasmon poslato Oktobar 28, 2017, 18:57:39 POSLE PODNE
koji je level.

Ne razumem te ja bas najbolje, tebi ta druga tabela uopste ne treba, samo dodaj novu kolonu admin u tabelu korisnika i tu mu setas admin level onda ako hoces da povuces sve admine napises upit da ti povuce sve igrace kojima je admin > 0 i to je to
Tako sam i uradio prvi put, ali sta znam, mislio sam da bude malo sredjenije. Vraticu kako sam i bio uradio.
Poslednja Izmena: Oktobar 29, 2017, 02:19:48 PRE PODNE od gasmon

lock?
heroin rap - Moskri u kuci, od sledece lajne glava ce mi puci