Contraband Roleplay ~ mod od nule!

Započeo Bašovski, Oktobar 14, 2017, 22:30:35 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pozdrav svima! Predstavljamo vam ukratko par stvari vezanih za naš server.
O nama

@Moe i ja smo osnovali Contraband sredinom marta ove godine.
Imali smo u planu otvoriti server krajem maja ove godine, meÄ'utim imali smo puno RL obaveza, tako da smo odustali.
Mod koji će biti na Contrabandu je od nule, na njemu je raÄ'eno već oko 4 mjeseca.

Radnja servera

Radnja servera je u sva tri grada, meÄ'utim radnju smo proÅ¡irili i u manja naselja u kojima će biti odreÄ'eni poslovi, organizacije i slično.
Na Contrabandu smo uveli nazive naselja iz stvarnosti u nazive naselja u igri, tako da je sada Los Santos - Los Angeles, Las Venturas - Las Vegas, itd.
Na serveru će biti desetak standarnih poslova, ali ćete ih raditi na malo drugačiji način, sa malo više unikatnosti.
Plate će biti u rangu izmeÄ'u RP i RPG plata, bit će dovoljno visoke da ne morate puno raditi da ostvarite željeni cilj u igri u vidu imovine.

Na slici iznad je prikazan Dunkin Donuts, jedan od 'restorana/kafeterija', iako je prilagoÄ'en početnicima s obzirom na cijenu proizvoda, puni igračima healthe na 100.
Na slici ispod ćemo vam pokazati kupovinu Dunkin proizvoda u ovoj kafeteriji. TakoÄ'er na slici možete zapaziti glavne textdrawove ( ili HUD ).

O skripti
Server pruža administraciji dinamično rukovoÄ'enje vozilima, firmama, bankomatima, imovinom, bankama, gangzonama i drugim stvarima.
Mod je pisan u Y_INI, korišten je SSCANF i STREAMER plugin, razmišljao sam o korištenju MapAndreas, ali sam odustao jer nije toliko potreban.
Za sada, mod ima 32 000 linija, iako ima još puno stvari koje ćemo uraditi prije otvaranja.
UraÄ'en je dinamičan anticheat za aktiviranje/gaÅ¡enje anticheat postavki, takoÄ'er je uraÄ'eno dinamično biranje početnog statsa, nivoa, donatorskog nivoa na registraciji, kao i dinamične plate na svim poslovima.
Ekonomskom panelu ( gore navedeno ) ima pristup samo vlasnik.

Lista poslova

Ova lista je privremena, joÅ¡ će poslova biti odraÄ'eno.

1. Bus vozač ( SF, LS, LV, BS ) ( nalaze se 4 bus stanice, sa velikim brojem buseva )
2. Kosač trave ( LS - Glen Park )
3. GraÄ'evinar ( LV, SF )
4. Pilot ( LV, LS, SF )
5. Farmer ( Blueberry )
6. Rudar ( Fort Carson )
7. Mehaničar ( LS )
8. Ribar ( LV )
9. Vodoinstalater ( SF )
10. Stolar ( LV )
11. CISCO Dostavljač ( SF ) ( radi sa ruterima, proizvodnja, prijevoz )

Slika Vinewood znaka...

Prijave za lidere i supportere

Prijave za lidere i supportere su otvorene, obratite nam se na facebook stranici ( klik ).

Teamspeak: uskoro
SA-MP: uskoro
Forum: uskoro
Facebook: Klik

Uskoro više informacija, pratite nas na našoj facebook stranici, ima puno toga što ćemo objaviti prije otvaranja.

bilo je lijepo dok je trajalo.

Iskreno sviÄ'a mi se ideja i realizacija ali imam samo primjedbu na textdraw'ove, dosta su neuklopivi i sto moram reći 'ružni'. Nadam se da moze i bolje, sretno  :)
Former Developer | COD: Lords Of War - Modern Warfare 3 | Stunt Planet | Global Warfare |

#A.J.

Citat: Bolex_ poslato Oktobar 14, 2017, 22:43:25 POSLE PODNE
Iskreno sviÄ'a mi se ideja i realizacija ali imam samo primjedbu na textdraw'ove, dosta su neuklopivi i sto moram reći 'ružni'. Nadam se da moze i bolje, sretno  :)

Hvala ti, stvarno mi loše idu textdrawovi, vidjeću šta ću oko toga. Gledaću da bude što bolje :)

bilo je lijepo dok je trajalo.

Sretno. :)
• Sve sam u stanju da pustim da ide
Nisam od onih što svima se svide. •

Dobro je. Al nisi trebo odmah u 3 grada. Prvo u 1 pa ako bude vise igraca onda prosiris