HTML Osnova

Započeo NenaD1921, Oktobar 05, 2017, 22:49:11 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Pozdrav momci,kako ste,sta ima?
Zbog nekih problema nisam neko vreme vreme radio uopste nista oko web sajtova pa sam i zaboravio mnogo toga.No zelim se informisati za neke stvari koje mi nisu jasne kao "<doctype html>" ili "<html>",zasta mu dodje <script>,<body>,<head>?Sta je CSS,zasta sluzi?Zasta se gde koristi,koja je funkcija i ostalo pa ko zeli pomoci nek napise dole.Hvala unapred 8)
===================================
Respect :
@LoOdaK @Foux @anDro_ @Amain
@NapaćeniBošnjo @King2
YouTube Kanal :
----------------------------------------------------------------
https://www.youtube.com/channel/UC8D6aNxLAYjqIFhjQL9rNcw
Zivotni Moto :
----------------------------------------------------------------
》 Ako me udaris,
》 Dok sam dole,
》 Bolje se pocni moliti,
》 Da nikad neustanem !
#NenaD1921 8)

Citat: NenaD1921 poslato Oktobar 05, 2017, 22:49:11 POSLE PODNE
Zbog nekih problema nisam neko vreme vreme radio uopste nista oko web sajtova pa sam i zaboravio mnogo toga.No zelim se informisati za neke stvari koje mi nisu jasne kao "<doctype html>" ili "<html>",zasta mu dodje <script>,<body>,<head>?Sta je CSS,zasta sluzi?Zasta se gde koristi,koja je funkcija i ostalo pa ko zeli pomoci nek napise dole.Hvala unapred 8)

<doctype html>-oznaka da je dokument HTML,<html> pocetni tag za otvaranje ostalih komandi vezane za html tj.taj pocetnicki web design,<script>-oznaka za neku skriptu koju ces pisati navodim primjer za navbar,<body>-oznaka za tijelo stranice koje se moze editovati npr boja,margine itd,<head>-vrh stranice ali mozes i njeg da uredujes,a css ti je stilski jezik,pomocu njega ureÄ'ujes stranicu ali ono full,koji ces font,margine,pa neke headline itd...
Respect: Harexe,Muma,Depay,Hrustanovic,Tosic,#Rakic,Maxwell,Medo,anDro,Dedic,SlavicBeast,gReeDy.amx,berroni.amx,LoOdak,Kasperzi

GAME OVER

Napravit ću uvod neki solidan uskoro :)

Citat: NenaD1921 poslato Oktobar 05, 2017, 22:49:11 POSLE PODNE

Ako bas zelis da se podsjetis, preporucio bi ti da odes W3schools imas Tutorial, ako nisi od velikog citanja, mozes i na codeacademy otici imas objasnjenje uz primjere i nakon uradis sam sve