The Walking Dead: Season 1 recenzija

Započeo Solid, Avgust 24, 2017, 15:02:59 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Telltale's The Walking Dead - Season 1

Prva epizoda počinje na dan izbijanja zombi apokalipse. Igrač je u ulozi Leea Everetta koji je optužen za ubistvo i na putu je za zatvor. Lee se spletom okolnosti naÄ'e na slobodi i preuzima brigu o djevojčici Clementine čiji su roditelji po svemu sudeći stradali u zombi apokalipsi.
Lee i Clementine uskoro nailaze na grupu preživjelih, te zajedno s njima kreću u potragu za sigurnim utočiÅ¡tem. Hrpa hodajućih mrtvaca nisu jedini problem, Lee se sada mora izboriti sa neslaganjima nastalim izmeÄ'u članova grupe.
Lee je kako znamo optužen za ubistvo, pa sada možete birati da li da kažete istinu ili laž o sebi svojim saputnicima. Problem je u tome što ne znamo kako će drugi prihvatit istinu, a isto tako ako lažete drugi vas mogu skužiti i burno reagovati.

Dijalozi s likovima su najinteresantniji dio igre, morate paziti Å¡ta ćete reći u odreÄ'enom trenutku jer ono za Å¡to se odlučite može vas pratiti tokom cijele igre. Primjerice ako izgovorite neku psovku pred Clementine, ona će to upamtiti i nekad tokom igre će je ponoviti.
Iako igra nije fokusirana na akciju prisutan je pristojan broj akcijskih scena i quick-time evenata. Umjesto akcije igra nudi zagonetke koje zahtijevaju prikupljanje predmeta i iskorištavanje istih. Kamera zna biti dosta iritirajuća jer igrač nema apsolutno nikakvu kontrolu nad njom, pa igra nekada izgleda dosta čudno.

U narednim epizodama ubačen je element FPS-a, zagonetke su i dalje dosta lagane, a gameplay je u suÅ¡tini ostao isti. Tokom igre povezati ćete se sa likovima i neće vam biti svejedno ako se neÅ¡to loÅ¡e dogodi sa nekim likom. TakoÄ'er tokom igre susretat ćete se sa dosta Å¡okantnih trenutaka sa kojima se nećete moći lako pomiriti.
Glavni i najveći problem ove igre je što je dosta linearna. Vaši izbori neće ostaviti značajnije posljedice i igra će uvijek ići onim tokom koji su developeri zamislili.

Zaključak:
The Walking Dead je jedna predivna avantura sa dosta napetom i emotivnom pričom. Nećete ostati ravnodušni na kraj igre i ako ste osjetljivi možda ćete se i rasplakati. The Walking Dead će vam se sigurno urezati u sjećanje i i igru nećete zaboraviti. Sve u svemu The Walking Dead preporučujem svima koji vole igre zbog jedne od najljepših priča ikad ispričanih.

Dobra strana:
- Odlična priča
- Artstyle
- Napetost tokom igranja

Loša strana:
- Izbori ne ostavljaju značajnije posljedice

Ocjena:
9.4/10

Dobra recenzija.
Oduvek sam se pitao:
"Zbog cega se ljudi toliko brinu jedni za druge?",
"Zasto ljudi daju sve od sebe da usrece neku osobu?"

Najjednostavnije receno brinu se jer vole tu osobu celim svojim srcem,
daju sve od sebe da je usrece zbog toga sto ne zele da je ikada vide tuznom ili rasplakanom.
#xsarnaaparatima..

Ja sam prešao sve tri sezone igre:
The Walking Dead : Season One( Upravljate Leeom Everettom )
The Walking Dead : Season Two( Upravljate Clementine )
The Walking Dead : A New Frontier : ( Upravljate Javierom Garciom )
I mogu reći da su igrice vrh!
Napete
Predobre priče
I predobro za igru koja je bazirana po stripu i pomalo po filmu!

Citat: SejnurHD poslato Avgust 24, 2017, 17:15:02 POSLE PODNE
Dobra recenzija.
Hvala  :)

Citat: Captain America poslato Avgust 24, 2017, 17:15:33 POSLE PODNE
Ja sam prešao sve tri sezone igre:
The Walking Dead : Season One( Upravljate Leeom Everettom )
The Walking Dead : Season Two( Upravljate Clementine )
The Walking Dead : A New Frontier : ( Upravljate Javierom Garciom )
I mogu reći da su igrice vrh!
Napete
Predobre priče
I predobro za igru koja je bazirana po stripu i pomalo po filmu!
TakoÄ'er, prve dvije su jedne od najboljih igara koje sam igrao, treća sezona me je malo razočarala ali i dalje dobra igra. Jedva čekam četvrtu sezonu!  :)

I ja isto, samo se nadam da neće bit zadnja i da se neće ništa desit nešto glavnoj protagonistkinji.

Citat: Captain America poslato Avgust 24, 2017, 17:21:57 POSLE PODNE
I ja isto, samo se nadam da neće bit zadnja i da se neće ništa desit nešto glavnoj protagonistkinji.
Ja bih volio da bude zadnja i da zaključe serijal jednom dobrom igrom, a i mislim da će Clementine preživjeti.  :D
Poslednja Izmena: Avgust 24, 2017, 17:53:51 POSLE PODNE od Tzar

Ako ti zatreba sticky, samo reci.
Oduvek sam se pitao:
"Zbog cega se ljudi toliko brinu jedni za druge?",
"Zasto ljudi daju sve od sebe da usrece neku osobu?"

Najjednostavnije receno brinu se jer vole tu osobu celim svojim srcem,
daju sve od sebe da je usrece zbog toga sto ne zele da je ikada vide tuznom ili rasplakanom.
#xsarnaaparatima..