Oko prebrojavanja dobitnika LOTTO-a

Započeo Paul Scripter, Avgust 15, 2017, 11:28:12 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: NBE x14
Detaljan opis problema: Nije mi jasno kako da uradim prebrojavanje dobitnika za lotto sistem, znaci nemam nikakvu ideju kako bih uradio npr: ako niko ne dobije lotto na platu da pise "Tokom ovog izvlacenja niko nije dobio lotto" a ako dobije npr njih dvoje da pise "Tokom ovog izvlacenja bilo je 2 dobitnika", hvala unapred svima
Dio skripte:

[pawn]public Lotto(number)
{
   new JackpotFallen = 0;
   new string[256];
   new winner[MAX_PLAYER_NAME];
   format(string, sizeof(string), "RTS Lotto: Danasnji pobednicki broj je: %d.", number);
    BroadCast(COLOR_WHITE, string);
    for(new i = 0; i < MAX_PLAYERS; i++)
   {
      if(IsPlayerConnected(i))
      {
          if(PlayerInfo[pLottoNr] > 0)
          {
             if(PlayerInfo[pLottoNr] == number)
             {
                 JackpotFallen = 1;
                 GetPlayerName(i, winner, sizeof(winner));
               format(string, sizeof(string), "RTS Lotto: %s je dobio dzekpot od $%d sa njegovim/njenim Lotto listicem.", winner, Jackpot);
               BroadCast(COLOR_DBLUE, string);
               format(string, sizeof(string), "* Ti si dobio $%d sa svojim Lotto listicem!!! CESTITAMO!!!", Jackpot);
               SendClientMessage(i, COLOR_YELLOW, string);
               //ConsumingMoney = 1;
               GivePlayerMoney(i, Jackpot);
               //UkupnoZaradjenihPara += Jackpot;
             }
             else
             {
                 SendClientMessage(i, COLOR_WHITE, "* Niste nista osvojili na bingu danas.");
             }
         }
         PlayerInfo[pLottoNr] = 0;
      }
   }
   if(JackpotFallen)
   {
       new rand = random(10000); rand += 10000;
       Jackpot = rand;
       SaveStuff();
       format(string, sizeof(string), "RTS Lotto: Novi dzekpot je zapocet sa $%d.", Jackpot);
      BroadCast(COLOR_WHITE, string);
   }
   else
   {
       new rand = random(10000); rand += 10000;
       Jackpot += rand;
       SaveStuff();
       format(string, sizeof(string), "RTS Lotto: Dzekpot je podignut na: $%d.", Jackpot);
      BroadCast(COLOR_DBLUE, string);
   }
   return 1;
}[/pawn]

Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): Mislim da ovo nije potrebno
Poslednja Izmena: Avgust 15, 2017, 13:29:24 POSLE PODNE od MEDO

Pa ovaj kod bi trebao savršeno raditi za to,
kreirao si petlju, onda si provjerio jesu li svi igraci konektovani, onda jel pLottoNr (ako je kupljen), i onda si stavio provjeru, ako je broj, koji je igrac kupio isti onaj sto je izvucen, da dobije $, znaci trebalo bi da radi, samo sto je problem to sto, koja sansa je da 2 igraca dobiju ista 2 broja..
heroin rap - Moskri u kuci, od sledece lajne glava ce mi puci

Citat: Łukmember=1996][/member] link=topic=113789.msg751841#msg751841 date=1502800292]
Pa ovaj kod bi trebao savršeno raditi za to,
kreirao si petlju, onda si provjerio jesu li svi igraci konektovani, onda jel pLottoNr (ako je kupljen), i onda si stavio provjeru, ako je broj, koji je igrac kupio isti onaj sto je izvucen, da dobije $, znaci trebalo bi da radi, samo sto je problem to sto, koja sansa je da 2 igraca dobiju ista 2 broja..

Ne ne nisi me skapirao, sve lepo radi za lotto sistem i to, igrac dobije pare i ispise svima da je dobio na lottu, ali ja hocu da uradim, npr: ako "da lupim" broj 7 igraca dobije na lottu, da ispise to igracima, npr: tokom ovog izvlacena bilo je 7 dobitnih lotto kombinacija, kao na OS, valjda me razumes :)

Dodaj varijablu koja će glasiti u fazonu LottoPogotci.
Kad se lotto starta, ona ide na 0, i kad neko dobije bingo, ++.

Poslje for petlje samo napraviš if ako je 0, da izbaci da niko nije dobio, ako sam te skonto, to tražiš