[WIP] Little Italy RolePlay 2.0

Započeo Skanko Konzumenta, Maj 29, 2017, 19:52:02 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Općenito

Neki se sjećaju stare LI-RP skripte koja je bila korištena na serveru par mjeseci (krajem 2014. godine). Zajednica i server su zatvoreni već neko vrijeme. U ovoj temi ću predstaviti novu LI-RP skriptu, ponovno napisanu, bolju te optimiziraniju, na kojoj polako i sigurno radim već zadnjih 20 mjeseci.

Ne želim nikoga zamarati riječima "unikatno", "jedinstveno", "neviÄ'eno" i sličnim glupostima, jer su te riječi u danaÅ¡njem SA-MP svijetu, pogotovu kod nas, izlizane. Pogledajte slike i video zapise pa sami procijenite Å¡to mislite o skripti, njezinim sustavima te mapama.

Na skripti nema više puno posla, mjesec redovnog rada otprilike. Još nisam 100% siguran što ću sa skriptom kad je završim. Neki bi vjerojatno voljeli vidjeti sa opet otvorim server kao što sam originalno i planirao kad sam počeo sa projektom, ali SA-MP server scena je drugačija nego prije, većina će shvatit što želim reći. Izrazite svoje mišljenje u vezi budućnosti projekta i što bi vi željeli.

Skripta je uglavnom dinamična, većina sustava napravljeno je na dinamični način. Pored komandi, većina stvari na skripti pruža i korištenje brzih tipaka (Y, N, ENTER / F, ...), korištenje dialoga te panela napravljenih od textdrawova, koje ću predstaviti dolje.

Radnja skripte je smjeÅ¡tena u Los Santos te okolicu. Dodan je takoÄ'er zimski grad nazvan Ludendorff (ideja od GTA V).

Radnja skripte je označena crvenom bojom na slici.

Slike i video zapisi, sustavi, mape, ...

Registracija i intro

Na registraciji/prijavi će igrač uvijek vidjeti kubnu mrežu kako se sastavlja. To sam već prije predstavio, video zapise možete pogledati ovdje i ovdje. Ne predstavlja ništa posebno, ali je zanimljivo. Ideja dolazi od Assassin's Creed Memory Corridor-a.

Video registracije te intro nekih glavnih mapa na skripti:

Igrač će ovakvu prezentaciju mapa vidjeti samo kad se registrira.

Poslovi

Na skripti trenutno postoji 24 različitih poslova. Ovdje ću predstaviti samo neke od njih.

Spisak poslova:
  • Policija (samo na poziv)
  • Savezni istražni ured (eng. FBI) (samo na poziv)
  • Plaćenici (ilegalan posao) (samo na poziv)
  • Vatrogasac
  • Taksist
  • Mehaničar
  • Bolničar
  • Grobar
  • Drvosječa
  • Smećar
  • Deminer
  • Poljoprivrednik
  • Uzgajivač droge (ilegalan posao)
  • GraÄ'evinar
  • Lučki radnik
  • Kosač trave
  • Rudar
  • Detektiv
  • Kopač zlata
  • ÄŒistač prozora
  • ÄŒistač ulice
  • ÄŒistač snijega
  • Lovac
  • Preprodavač droge

Igrač će dobiti platu za svaki posao, osim za ilegalne poslove. Osim plate, igrač može zaraditi dodatan novac sa obavljanjem tih poslova, a taj novac i predstavlja glavnu zaradu kod ilegalnih poslova.

Lučki radnik

Poljoprivrednik

GraÄ'evinar

Lovac

Čistač snijega

Drvosječa

Taksist

Vatrogasac

Ostalo

Slike ovdje uglavnom predstavljaju neke sustave za posao policije.

Neke ograde/vrata te dizala su dostupni samo odreÄ'enim poslovima.

Imovina

Vozila

U videu možete vidjeti panel te upravljanje panelom za vozilo:

Svaki običan igrač može imati najviÅ¡e 3 vozila. U osobna vozila može ulaziti onaj tko poznaje kod vozila (npr. "secretcode5218"). Kod će igrač dobiti kad kupi vozilo i moći će ga promijeniti po želji. Frakcije takoÄ'er mogu posjedovati vozila, ali ulaz na mjesto vozača je moguć samo članovima frakcije. Pročitajte dolje viÅ¡e o sustavu frakcija. Ulaz na mjesto vozača za vozila odreÄ'enih poslova je moguć samo članovima tog posla (npr. policija, čistač snijega, ...).

I još neke slike vezane za sustav vozila:

U vozila je moguće spremati i uzimati razne predmete. TakoÄ'er pročitajte dolje viÅ¡e o sustavu inventure i predmeta.

Nekretnine

Na slikama dolje možete vidjeti sustav nekretnina, izgradnju vlastite kuće/stana i radnje te ostale stvari.

Većina kuća kao i radnja nije izgraÄ'eno, osim osnovnih (radnje: 24/7, Ammu Nation, ...). U skripti postoji 6 vrsta nekretnina: kuća/stan, radnja, prikolica, garaža, HQ za frakcije te obični interior (npr. policijska stanica). Igrač može posjedovati sve vrste nekretnina osim običnih interiora i HQ za frakcije. VlasniÅ¡tvo HQ pripada frakciji i upravljanje je na volju vodstvu frakcije. Pročitajte dolje viÅ¡e o sustavu frakcija.

U nekim kućama/stanovima možete izgraditi bilo koju veličinu interiora, dok kod nekih možete samo manje. Npr. ako ima kuća veličinu "srednja", onda ne možete izgraditi tipove "velika" ili "vila" tj. veće tipove od zadane veličine interiora kuće/stana.

Veličine interiora kuće/stana:
  • mala
  • srednja
  • velika
  • vila

U sve nekretnine osim u obične interiore je moguće spremati i uzimati predmete. U HQ nekretninu frakcije mogu spremati i uzimati predmete članovi frakcije, dok za osobne nekretnine (kuća/stan, radnja, prikolica, garaža) može spremati i uzimati predmete samo vlasnik te nekretnine. TakoÄ'er pročitajte dolje viÅ¡e o sustavu inventure i predmeta.

Svaki običan igrač može imati najviše 4 nekretnine. Garaže mogu biti samostojne ili vezane za kuću/stan. Ukoliko su vezane za kuću/stan, neće se računati u ograničenje za nekretnine. Vezane garaže za kuću/stan će igrač automatsko dobiti ako kupi kuću/stan.

Neke nekretnine posjeduju pomične ograde i pripast će pod vlasništvo onoga tko kupi nekretninu, koja ima vezanu ogradu.

U garaže igrači mogu parkirati svoja vozila, da ih ne bi ostavljali na ulici.

Vlasnici radnja će dobiti dodatan novac ukoliko budu igrači trošili novac u njihovim radnjama (kupovina oružja, odjeće, ...). Ukoliko je igrač neaktivan najviše 2 tjedna, skripta će ga smatrati neaktivnim te prodati svu njegovu imovinu.

Inventura i predmeti

Kao što sam već spomenuo kod imovine vozila i nekretnina, u inventuru vozila i nekretnina je moguće spremati i uzimati razne predmete. Moguće ih je i bacati te pokupiti. Jednom kad se predmet baci, njegovo postojanje je ograničeno prije nego što se uništi.

U osobna vozila mogu spremati i uzimati predmete samo vlasnici vozila, dok za vozila frakcije mogu to raditi samo članovi frakcije. TakoÄ'er za vozila poslova (npr. policija) mogu to raditi samo članovi tog posla.

Slična stvar je i za nekretnine, kao što sam već spomenuo gore, u sve nekretnine osim u obične interiore je moguće spremati i uzimati predmete. U HQ nekretninu frakcije mogu spremati i uzimati predmete članovi frakcije, dok za osobne nekretnine (kuća/stan, radnja, prikolica, garaža) može spremati i uzimati predmete samo vlasnik te nekretnine.

U veća vozila je moguće spremiti viÅ¡e predmeta, takoÄ'er i u veće nekretnine je moguće spremiti viÅ¡e predmeta. Ograničenje predmeta za igrače je kod svih igrača isto.

Vrsta predmeta:
  • Oružje: hladno oružje (npr. nož, katana, motorna pila, ...)
  • Oružje: piÅ¡tolj (Colt 45 9mm, priguÅ¡ivač Colt 45 9mm, Desert Eagle)
  • Oružje: pumperica
  • Oružje: MP5
  • Oružje: juriÅ¡na puÅ¡ka (M4, AK-47)
  • Oružje: nejuriÅ¡na puÅ¡ka (snajper, lovska puÅ¡ka)
  • Droga: sjemena (trava, kokain)
  • Droga: plodovi (trava, kokain)
  • Mobitel
  • Radio
  • Gorivo
  • Bombe
  • Zlato
  • Sat
  • Maska
  • Bure baruta

Oružje se kod igrača neće spremiti, treba ga je spremiti u vozilo ili nekretninu prije odlaska iz igre, dok će se ostali predmeti spremiti. Novac je takoÄ'er moguće baciti i pokupiti, ali se neće prikazati u panelu inventure kojeg vidite na slikama.

Sa predmetima je moguće raditi razne stvari. Pogledajte slike dolje.

Vatreno i hladno oružje

U Ammu Nation radnjama mogu igrači kupovati vatreno oružje ako imaju dozvolu za oružje. Oružje se ne sprema kao što sam već spomenuo, zato ga je treba spremiti u vozilo ili nekretninu, da ne bi propalo kad igrač napusti igru.

Hladno oružje je moguće kupovati u hardware trgovini. Dozvola za oružje nije potrebna, a hladno oružje se takoÄ'er kao vatreno oružje ne sprema za igrača. Ponovno, potrebno je spremanje u vozilo ili nekretninu.

Hardware trgovina je bazirana na GTA Vice City hardware trgovini.

Mobitel (i telefonska govornica)

Mobitel služi za komuniciranje izmeÄ'u igrača. Moguće ga je baciti i pokupiti, ali ne i spremiti i uzeti u vozilo ili nekretninu. Igrači ga takoÄ'er mogu koristiti za obavljanje važnih poziva (prijava zločina, zvanje taksija, zvanje mehaničara, postavljanje ugovora za plaćenike, ...).

Igrači mogu obavljati pozive i preko telefonskih govornica u gradu.

Ostalo

Slike od nekih ostalih predmeta.

Vrijeme na skripti nije isto kao u realnom životu. Pet sekundi u stvarnom životu je jedna minuta za skriptu.

Za bombe je takoÄ'er potrebna dozvola za oružje. Može se postaviti tajmer za eksploziju, a bomba će takoÄ'er eksplodirati ukoliko bude netko pucao u nju.

Gorivo se može spremiti u vozilo ili proliti po podu. U videu ispod možete vidjeti sustav prolivanja goriva te sustav bureta baruta. Prva ideja (prolivanje goriva) uzeta je iz GTA V, a druga (bure baruta) iz Desperados 1: Wanted Dead or Alive. Kanister goriva je takoÄ'er moguće pucati te će zbog toga eksplodirati.

Tipi šator zapravo nije predmet i ne može se spremati, uzimati i bacati. Može se samo postaviti i uništiti.

Igrači mogu napisati bilješku te dodavati dodatan tekst u nju. Bilješke mogu čitati svi igrači.

Frakcije i kvartovi

Sustav frakcija je takoÄ'er uraÄ'en dinamično, Å¡to znači da ima svaki igrač mogućnost da stvori frakciju. Za stvaranje frakcije je treba platiti nekoliko novca i potrebna su najmanje 3 aktivna člana da se frakcija smatra aktivnom, inače će je skripta izbrisati i tako osloboditi mjesta za frakcije, koja su ograničena.

Frakcije mogu osvajati kvartove sa ratovanjem jedna protiv druge (u obzir dolazi samo hladno oružje i piÅ¡toljevi Å¡to se tiče vatrenog oružja). Top 10 frakcija po brojevima osvojenih kvartova dobijaju boje svakog 7., 14., 21. te 28. u mjesecu ukoliko imaju osvojenih najmanje 5 kvartova. Tada se vodi i automatska provjera je li frakcija aktivna ili nije. TakoÄ'er nije dovoljno da frakcija ima najmanje 3 člana u trenutku provjere, nego moraju članovi biti aktivni (gleda se kad su članovi zadnji put prijavljeni na računu).

Kao što sam već spomenuo, frakcija može posjedovati vozila te HQ nekretninu. I u vozila i u HQ mogu članovi frakcije spremati i uzimati predmete.

Frakcije mogu biti legalne ili ilegalne. Samo ilegalne frakcije mogu osvajati kvartove.

Ostale mape

Ovdje je par mapa, koje nisu prikazane u gornjem videu za registraciju i intro.

Bolnica

Ostale stvari

Dodatan grad Ludendorff

Ludendorff je zimski grad. Zima će biti prisutna i u Los Santos gradu, ali samo u 12., 1. te 2. mjesecu u stvarnom životu, dok je Ludendorff uvijek pokriven snijegom. Grad je snijegom reteksturirana kopija Whetstone okružja (Angel Pine, Mount Chiliad, ...).

Poslovi koji se mogu obavljati u tom gradu:
  • Mehaničar
  • Drvosječa
  • Smećar
  • GraÄ'evinar
  • ÄŒistač snijega
  • Lovac

Ludendorff pripada pod Los Santos što se tiče policijske, SIU te bolničarske intervencije.

Vještina oružja

Elektrana i automatski snajperi

Banka i ATM

Banku je moguće opljačkati. Na ATM-ovima je moguće napraviti više računa. U račun se može prijaviti onaj tko zna korisničko ime i lozinku računa.

Stats

Podzemna kanalizacija

Podzemna kanalizacija se nalazi ispod čitavog glavnog dijela Los Santos grada.

Dizala

U videu ispod se nalazi sustav dizala. Neka dizala su dostupna samo odreÄ'enim poslovima i odreÄ'enim položajima u tom poslu.

Krvarenje

Ponude

Igrači će preko panela moći prihvatiti ili odbiti razne ponude.

Ljestve

Spuštanje užetom

Ban i log panel

Vezano za administraciju. Na slikama i videu možete vidjeti ban i log panel. Banovi na slici i videu su importani banovi sa drugog foruma za testiranje.

Kraj

Stvari koje sam predstavio nisu sve, uradio sam dosta toga, ali previše je stvari da sve predstavim. Predstavio sam samo neke od glavnih stvari na osnovu kojih možete stvoriti svoje mišljenje o svemu ovome. Kao što sam napisao, komentirajte, predlažite, kritizirajte. To bi uglavnom bilo to za sad.

Facebook stranica: Click
*Harexe: stavi sledeci put prefix
Poslednja Izmena: Maj 29, 2017, 21:31:15 POSLE PODNE od Harexe Svabo

Wow, svaka cast za sve ovo, ubjedljivo jedan od najboljih skriptera (na balkanu a i dalje sigurno). :)

Sta drugo od Korelija ocekivati, 10/10.
Samo me zanima za poslove ovo, vidim policija, fbi su kao poslovi, kako ce to raditi ? Hoce li biti posebno i organizacije ili ce se u organizacije ubrajati samo mafije i bande ili sta vec ste zamislili?

Vrh vrhova :D kao i uvijek
heroin rap - Moskri u kuci, od sledece lajne glava ce mi puci

Vrh, nemam reči...  :)
Skripter, zauzet!

@Cadilab kod nas je drugacija prica sto se toga tice, postoje placenici, FBI i policija, oni su jedino tu kao poslovi ali na poziv, sto znaci da imaju svog vodju/lidera.. Dok mafije i bande kao na ostalim serverima ne postoje, nego svako svoju fakciju pravi, bira izmedju ilegalnom ili legalnom, ilegalne imaju teritorije, tj bore se za osvajanje teritorija, svaka fakcija ce imati svoju bazu, lider fakcije moze mjenjati sve, kao i vodja lider poslova na poziv, od mjesta stvaranja, do kupovine vozila za fakciju, ime ranka i slicno..

Pa fino, lepo je sto ste se fokusirali malo na "stranu" pricu, tj sa stranih servera koje vode slicnu tematiku. Nadam se da cete uspeti i da nece biti kao prosli put :)
Poslednja Izmena: Maj 29, 2017, 20:38:45 POSLE PODNE od Cadilab

Ovog puta ne planiramo odustajati, sa ekstra ekipom i super realizacijom nema stajanja..

STROGO je zabranjeno spominjati druge forume.
inace server je perverzija cista. svaka cast corelliju

bilo je lijepo dok je trajalo.

Lik napiso i odma se poduplala velicina databaze od bs xD
I onda dodjem ja i samo editujem u //

Ne vidim da sam negdje spomenuo drugi forum. ako griješim ispravi me :)

Inace hvala svima :D

Citat: Klopa poslato Maj 29, 2017, 22:09:51 POSLE PODNE
Ne vidim da sam negdje spomenuo drugi forum. ako griješim ispravi me :)

Inace hvala svima :D
Salim se posto mi treba po godine da se ucita post