Danasnji Skripteri ...

Započeo Napaceni BoÅ¡njo, Maj 24, 2017, 21:04:08 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Citat: LoOdaK poslato Maj 25, 2017, 18:32:20 POSLE PODNE
Citat: anDro_ poslato Maj 25, 2017, 18:29:48 POSLE PODNE
Citat: nidža poslato Maj 25, 2017, 15:46:10 POSLE PODNE
Citat: anDro_ poslato Maj 25, 2017, 15:45:28 POSLE PODNE
Prva komanda koju kucaju kad otvore server (sa modom objavljenim, ne editovanim..) je /setstats ..
Tacno tako, mada i ja ne znam skriptati, ali polako se ucim... Vidjeo sam i jos jedan server imaju klinci, otvaraju rade sta im je volja a ja popio ban zato sto je zakljucan server cisto kidarsko
Prvo kao sto je Infinity rekao ne znaju da ubace mod u GP, nadju nekoga i ubace im, a i jos govore da je mod od 0? Ne decko ti si cista nula. I kada sve to lepo zavrse furaju se odma a6-estice davanje lidera, gm-ova teamspeak free i fura se do 20-30 igraca i naravno svaki dan je update zakljucano je stalno.
Taj Infinity nije nista bolji.. ne zna sta je label a ufurao sa da je neki "skripter"
Zar on ne skripta Balkan School? Il je to neki drugi lik,il sam ja krivo cuo
Imaju 2 Ininitya taj sa balkan schoola (dobar je on skripter) a ima onaj drugi sto radi oko San City, na tog mislim..

Aha,nisam znao,hvala na information
CitatElectric Power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world's machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels!

Citat: anDro_ poslato Maj 25, 2017, 18:36:53 POSLE PODNE
Citat: LoOdaK poslato Maj 25, 2017, 18:32:20 POSLE PODNE
Citat: anDro_ poslato Maj 25, 2017, 18:29:48 POSLE PODNE
Citat: nidža poslato Maj 25, 2017, 15:46:10 POSLE PODNE
Citat: anDro_ poslato Maj 25, 2017, 15:45:28 POSLE PODNE
Prva komanda koju kucaju kad otvore server (sa modom objavljenim, ne editovanim..) je /setstats ..
Tacno tako, mada i ja ne znam skriptati, ali polako se ucim... Vidjeo sam i jos jedan server imaju klinci, otvaraju rade sta im je volja a ja popio ban zato sto je zakljucan server cisto kidarsko
Prvo kao sto je Infinity rekao ne znaju da ubace mod u GP, nadju nekoga i ubace im, a i jos govore da je mod od 0? Ne decko ti si cista nula. I kada sve to lepo zavrse furaju se odma a6-estice davanje lidera, gm-ova teamspeak free i fura se do 20-30 igraca i naravno svaki dan je update zakljucano je stalno.
Taj Infinity nije nista bolji.. ne zna sta je label a ufurao sa da je neki "skripter"
Zar on ne skripta Balkan School? Il je to neki drugi lik,il sam ja krivo cuo
Imaju 2 Ininitya taj sa balkan schoola (dobar je on skripter) a ima onaj drugi sto radi oko San City, na tog mislim..
Mislim sa Balkan School Infinity-a

Ja se polako ucim skriptati , i vec sam skontao dosta stvari, ali ne planiram otvarat server jer u ovo doba otvoris server dodje lik sa 10. godina pita odma moze , admin , gm ,vip ili lider i kad ga odjebes u tri lepe picke materine sere kako ti je server los itd, radim edit UP-a iz  ciste zabave , ne znam ni ja napraviti nesto carski , ali baki ipak znam ubaciti tdove, napraviti par sistema i ubaciti par mapa ,ali ja sebe ne nazivam skripterom jer iskreno nisam na tom nivou da sebe nazivam skripterom jer sam noob :) ja onaj dan planiro otvoriti server, kazem treba mi skripter javi mi se lik od 11 godina kaze ja ti skriptam , kazem ajde udji na ts3 on kaze nema mic , a sere mi da ima 18. godina , a ja znam nego da ga zajebavam , dodje on mi pise , a lik ne provaljuje da nije mutirao mic , a lik sine jedva 11. godina da ima jos ne zna slova da izgovara. A jbt kad sam trazio mapera lik mi kaze zna mapat mene pita za ID objecta i kako da uzme code , kaze mi ja znam mapat u map editoru al ne znam code uzet , a ja sine u nesvest od smeha sam pao..

- Nije skriptati samo znati raditi komande u pawnu i editovati neki mod, mislim dobro moze i to al samo se zavaravate zato sto su to osnove koje se nauce nakon par meseci rada sa pawn-om.
Dosta tu vise stvari ima, npr, nije lose nekad ni otvoriti samp dokumentaciju (wiki), otici na oficijalni samp forum, citati malo o nizovima, iteratorima, memoriji, preci malo na sql, uciti kako napisati upit, sta su to threadovani upiti, sta je sscanf, na koji nacin on radi, hakovanje memorije i slicno. Meni je danas stvarno zao sto ljudi kod nas ne obracaju paznju na to, pawn je po meni lep programski jezik veoma slican c++ (bukvalno isti), kasnije kad njega savladate nije tesko nauciti npr php ili preci na c++ raditi softvere i slicno, meni je bezveze otici u razgovor o pawn skriptanju i odvojiti deo svog vremena da pomognem nekome jer vidim previse preseravanja a i svake godine pitanja su sve gluplja i gluplja prije koju godinu si imao neka pitanja ovde o kojima je bilo potrebno mozgati i ono bilo je fino neku diskusiju voditi a danas su to uglavnom problemi sa komandama i editovanjem underpointa.

Skriptat ne znači napravit sistem, skriptat danas znači napravit neÅ¡to novo, unikatno, neviÄ'eno, bukvalno ima previÅ¡e modova koji su objavljeni, i bukvalno ne postoji posao ili neki sistem koji se danas može odraditi a da već nije odraÄ'en, maÅ¡ta je danas bitna, ma da se ne cijeni uopste, a sto se tice servera tih sto se malo malo otvaraju, ljudi skinu mod i otvore srw, postave na FB trazim 30 Gmova, 30 Admina, 5 Vlasnika i tako neÅ¡to, to sam viÄ'o

Citat: Cadilab poslato Maj 25, 2017, 22:30:47 POSLE PODNE
- Nije skriptati samo znati raditi komande u pawnu i editovati neki mod, mislim dobro moze i to al samo se zavaravate zato sto su to osnove koje se nauce nakon par meseci rada sa pawn-om.
Dosta tu vise stvari ima, npr, nije lose nekad ni otvoriti samp dokumentaciju (wiki), otici na oficijalni samp forum, citati malo o nizovima, iteratorima, memoriji, preci malo na sql, uciti kako napisati upit, sta su to threadovani upiti, sta je sscanf, na koji nacin on radi, hakovanje memorije i slicno. Meni je danas stvarno zao sto ljudi kod nas ne obracaju paznju na to, pawn je po meni lep programski jezik veoma slican c++ (bukvalno isti), kasnije kad njega savladate nije tesko nauciti npr php ili preci na c++ raditi softvere i slicno, meni je bezveze otici u razgovor o pawn skriptanju i odvojiti deo svog vremena da pomognem nekome jer vidim previse preseravanja a i svake godine pitanja su sve gluplja i gluplja prije koju godinu si imao neka pitanja ovde o kojima je bilo potrebno mozgati i ono bilo je fino neku diskusiju voditi a danas su to uglavnom problemi sa komandama i editovanjem underpointa.
Ja sebi nebi mogo vise zamislit skriptat bez WIkia bukvalno svaki 10min gledam nest sto mi trea

Glupo je pricati o danasnjoj SAMP sceni i o skripterima i maperima. Sad 80 posto igraca na sampu nemaju vise od 15 godina.Naravno svi smo mi bili u tim godinama ali za razliku od danasnje djece mi smo bili i normalni sto se tice SAMP-a.Najvecu gresku sam napravio sto sam objavio taj UP mod. I posle 5 godina taj mod je toliko aktivan ne znam sta samo u njemu vide, verovatno je za to vrijeme kad je objavljen i bio medju zanimljivijim modovima. Imao sam prilika da budem na dosta trenutno jaci zajednica kao developer sa 300+ igraca i mogu vam reci da je UP mod za vecinu tih modova sto bi rekli raketa jer su ti neki cak modovi i njegovi editi. Ne treba obracati paznju i raspravljati se sa nekim dali ti bolje znas ili on(blablabla) jer je to gubljenje vremena, a i vrijeme ce sve pokazati kako kaze nas narod :D

Citat: gReeDy.aMx poslato Maj 26, 2017, 03:35:21 PRE PODNE
Glupo je pricati o danasnjoj SAMP sceni i o skripterima i maperima. Sad 80 posto igraca na sampu nemaju vise od 15 godina.Naravno svi smo mi bili u tim godinama ali za razliku od danasnje djece mi smo bili i normalni sto se tice SAMP-a.Najvecu gresku sam napravio sto sam objavio taj UP mod. I posle 5 godina taj mod je toliko aktivan ne znam sta samo u njemu vide, verovatno je za to vrijeme kad je objavljen i bio medju zanimljivijim modovima. Imao sam prilika da budem na dosta trenutno jaci zajednica kao developer sa 300+ igraca i mogu vam reci da je UP mod za vecinu tih modova sto bi rekli raketa jer su ti neki cak modovi i njegovi editi. Ne treba obracati paznju i raspravljati se sa nekim dali ti bolje znas ili on(blablabla) jer je to gubljenje vremena, a i vrijeme ce sve pokazati kako kaze nas narod :D
90% modova sa balkana su edit tvog UPa.
@Harexe Svabo pa logicno jel svak mora znat svaki raspored argumenata napamet :D

bilo je lijepo dok je trajalo.

danas svi sebe nazivaju skripterima, steta sto su samo neki postigli fenomenalne rezultate a neki poput njih propali a trudili su se podjednako, ali dok ima botarda sa izmenjenim tdovima za 500+ igraca.. ovi ostali nisu ni bitni :D

Jos jaci su mi ovi sto stave u ime Pawno ili Skripter a juce naucio da promeni ime moda haha
Ako vec pricamo o originalnosti i unikatnosti danas retko ko na balkanu ima takav server svi se furaju kao nas server je unikatan a ono sve isto! (ZALOST)
Jos da spomenem sto se tice UP moda i njegovoj popularnosti,pa samo pogledajte koliko Gamemode Skripti ima na ovom forumu koji pise UP,tako da @gReeDy.aMx da nije napravio taj mod pola balkanskih servera ne bih postojalo :)

Ova deca se samo sramote, vidim lik meni pise po boxu, on kao neki odlican skripter itd, posle pet minuta, covek napise u jednoj FB Grupi, da trazi nekog da mu ubaci mod. RLY?
I kao nagradu dobija a6. Takodje, sad svi traze Admine po grupama, sto znaci da se klinci nafuraju i daju drugim klincima a6+
Ja priznajem, ja jesam klinac od 13 Godina, al ja nisam Pozicioner,  skriptam 1 godinu, posle toga, malo sam presao u VS, i vidim dobro mi ide, za pocetnika. Onda presao na PS, i nisam bas neki profesionalac, u niti jednom od gore navedenih. Sjebali su deca, mladji od mene ceo SAMP, tacnije ovi Noviji Server, Sad vidim lika na YT-u, dobio valjda a6, nije klinac, vec malo stariji, nekih 16 godina.
Na imenu servera, pise Stara Kuca, a u igri, pise Luda Kuca...
WTF? Ne kontam ja to, pre je bilo lepse, kad nije bilo raznih Modova na netu, moro si se trudit naci bilo koji mod.

Sada na netu, razne mape, i recimo klinci, mladji od mene, uzmu neku mapu sa neta, ubace je, i kazu to je njihova mapa.
Recimo na nekoj FS pise Credits: Taj i taj.
I pise ispod ne diraj Credits, a bas ti klinci, govore da su to oni uradili..

Uso ja na neki srw, i popio ban, a razlog kao bio "Uhvatili smo te Citeru" RLY?
Oduvek sam se pitao:
"Zbog cega se ljudi toliko brinu jedni za druge?",
"Zasto ljudi daju sve od sebe da usrece neku osobu?"

Najjednostavnije receno brinu se jer vole tu osobu celim svojim srcem,
daju sve od sebe da je usrece zbog toga sto ne zele da je ikada vide tuznom ili rasplakanom.
#xsarnaaparatima..

Samp je kod nas na Balkanu propao i te kako unazad godinama, onog momenta kada su počeli oni retardirani serveri sa retardiranim vlasnicima, tada je sve otišlo tamo gde ne treba.. Činjenica je opšte poznata da su klinci u ku*cu, kako za samp tako i za životne situacije ali to je posledica toga što im mama i tata kupuju najbolje mobilne telefone u petom razredu osnovne škole pa od njih nastaju nenormalna hendikepirana deca..

Što se tiče skriptera, retki su pravi i dobri na ovom brdovitom Balkanu tj. oni stariji i ozbiljni. Nabrojao bih par koje sam ja poznavao ali sumnjam da oni više imaju ikakvih dodirnih tačaka sa sampom i pawnom,
lep pozdrav.

Evo da i ja kazem svoje misljenje.Prvo svako danas ima san da nauci da skripta i da radi za neki jaci server, ali niko ne shvata da sto vise zajednica otvorite to sve manje igraca.Drugo ono sto zelim da kazem zasto neko ne pocne da uci mapat evo vidim na Balkanu toga dosta malo ima a dosta je trazeno isto tako zasto niko ne uci php i ostale jezike za izradu web sajtova sto ce im vise trebat i koristit u zivotu nego samp/pawno i slicno.Mozes ti burazeru doprinjet ovom nasem sampu i sa dobrom mapom sa dobrim forumom/portalom grafickim dizajnom nije sve u skripti.Trece primjetio sam da ima dosta ovih "skriptercica" koji su nakurceni odma oce betl a pojma nemaju ne znaju napravit label obicni da ne ode na wiki ili prekopira sa drugog moda sta reci isto tako danas ima puno ovih skriptera koji znaju znanje al u kurac prave dosta nepotrebnog koda.
• G A M E M O D E •
• F I L T E R S C R I P T •
• T U T O R I A L •

Citat
You are what you believe yoursefl to be.

Citat: TheVinny poslato Maj 26, 2017, 13:13:23 POSLE PODNE
Jos jaci su mi ovi sto stave u ime Pawno ili Skripter a juce naucio da promeni ime moda haha
Ako vec pricamo o originalnosti i unikatnosti danas retko ko na balkanu ima takav server svi se furaju kao nas server je unikatan a ono sve isto! (ZALOST)
Jos da spomenem sto se tice UP moda i njegovoj popularnosti,pa samo pogledajte koliko Gamemode Skripti ima na ovom forumu koji pise UP,tako da @gReeDy.aMx da nije napravio taj mod pola balkanskih servera ne bih postojalo :)
Vise proseravanje nisam vidio (na ovo mislim da nije napravio taj mod pola balkanskih servera ne bih postojalo), WTF?
Mislis da je njima tesko otici i skinuti neki drugi mod i otvoriti sa njim ? Bas suprotno je..
Ovaj vecinom uzimaju jer ima neke osnovne komande itd, zanimljiv je, da njega nema, lako bi oni nasli drugi i otvorili sa drugim.
heroin rap - Moskri u kuci, od sledece lajne glava ce mi puci