Second Life Roleplay

Započeo Shay, Maj 08, 2017, 22:07:12 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

IP АÐ"РЕСА: 176.57.188.21:7780 | www.slrpmk.com | Discord: клик

Здраво!

Сакам да ви преÑ,сÑ,авам добар roleplay сервер, на македонски јазик ! Се рабоÑ,и за сервероÑ, "Second Life Roleplay".  СервероÑ, е почнаÑ, да се прави се во далечна 2014 година и некако успеавме да го средиме целосно, и се наканивме да го вклучиме во упоÑ,реба после долго време.  НашаÑ,а цел е да создадеме супер заедница, која исÑ,аÑ,а ќе биде заинÑ,ересирана да се вклучи во добриоÑ, roleplay на сервероÑ,. Roleplay-ot на сервероÑ, планирано е да се одвива од medium до heavy light roleplay.

ЛисÑ,а на рабоÑ,и на сервероÑ,

- Ð'алансирана економија
- Многу рабоÑ,и на сервероÑ, се динамични, можаÑ, да се сменаÑ, во игра
- Inventory System
- ИмоÑ,, возила, бизнис system
- УникаÑ,ни мапи
- ЛисÑ,аÑ,а може да продолжи и понаÑ,аму, но ви предлагаме да видиÑ,е на нашиоÑ, сервер

Inventory System

На нашиоÑ, сервер има повеќе предмеÑ,и, преку инвенÑ,ори нив можеÑ,е да ги корисÑ,иÑ,е, дадеÑ,е на друг играч, Ñ,,рлиÑ,е на земја, во канÑ,а.

Property System

Може да имаÑ,е
- ИмоÑ,(куќа, сÑ,ан, викендица)
- Ð'озило
- Ð'изнис

ИмаÑ,е исÑ,о Ñ,ака Trunk System за гепек да сÑ,авиÑ,е оружје, дрога, пари во него, имаÑ,е исÑ,о Ñ,ака во куќаÑ,а да сÑ,авиÑ,е оружје, дрога, пари, да купиÑ,е полица за оружје, да реновираÑ,е двор, interior на куќа, возилоÑ,о може да го Ñ,унираÑ,е, продукÑ,иÑ,е за бизниси мора да ви ги досÑ,аваÑ, со камион(рабоÑ,а), има 14 вида на бизнис.

Accessory System

Може да прикачиÑ,е на вас
- Капа
- Наочари
- Марама

Drugs and Weapons System

ПосÑ,ојаÑ, 3 вида на дрога
- МариÑ...уана
- Хероин
- Кокаин

НашиоÑ, сервер има Ñ,ри вида на дрога кои секоја од нив дава различно дејсÑ,во и еÑ,,екÑ,, дрогаÑ,а присÑ,ига на секој час на различни Ñ,ри локации и секој од играчиÑ,е може да ја купи за одредена цена. Тоа беше првиоÑ, начин, а другиоÑ, начин да дојдеÑ,е до дрога е преку маÑ,,ија или банда која може да нарача од дилер преку Ñ,елеÑ,,он и на одредена локација која ќе му биде кажана на играчоÑ,, ќе се појави куÑ,ија, која може да се пренесе со комбе или пак да се оÑ,вори на Ñ,оа месÑ,о каде шÑ,о е присÑ,игнаÑ,а. ИсÑ,о Ñ,ака и оружјеÑ,о се нарачува од дилер, присÑ,ига на random локација во куÑ,ија(односно само делови за оружје), а поÑ,оа вие самиÑ,е ќе мора да ја однесеÑ,е куÑ,ијаÑ,а до Ñ,,абрикаÑ,а каде шÑ,о се произведува оружје и од Ñ,ие делови шÑ,о ги имаÑ,е во куÑ,ијаÑ,а можеÑ,е да направиÑ,е оружје. ИсÑ,о Ñ,ака имаÑ,е оружје и во Gun Shop, но Ñ,аму ги нема сиÑ,е оружја.

Hunger and Thirst System

На нашиоÑ, сервер има сисÑ,ем за глад и жед, односно имаÑ,е TextDraw кој шÑ,о во проценÑ,и ви покажува дали сÑ,е гладни или жедни, доколку проценÑ,иÑ,е досÑ,игнаÑ, на 0 вие умираÑ,е, доколку нема кој да ве излечи или не повикаÑ,е брза помош на време, ќе завршиÑ,е во болница. Ð"ладÑ,а и жедÑ,а се надополнувааÑ, со јадење и пиење на вода,
Ñ,ие може да се купаÑ, во маркеÑ,иÑ,е, fast food, иÑ,н.

Injury System

ИсÑ,о Ñ,ака шÑ,о спомнав во објаснување за глад и жед, доколку ве испукааÑ, или било која причина шÑ,о ќе умреÑ,е, не умираÑ,е, Ñ,уку паÑ"аÑ,е на земја и имаÑ,е опција да повикаÑ,е брза помош, да ве оживее некој играч или пак да напишеÑ,е команда и умреÑ,е.

Mobile Phone System

Ð'о вашиоÑ, мобилен Ñ,елеÑ,,он имаÑ,е мени односно со пишување на една команда вие можеÑ,е да го исклучиÑ,е вашиоÑ, мобилен Ñ,елеÑ,,он, да запишеÑ,е конÑ,акÑ, некој, да праÑ,иÑ,е порака.

Graffiti System

Ð'андиÑ,е на одредени месÑ,а каде шÑ,о има Ñ,ексÑ, напишано, може да направаÑ, граÑ,,иÑ,, доколку имааÑ, спреј.

Save System

По исклучување од сервероÑ,, се шÑ,о имаÑ,е во вас ви се зачувува, доколку имаÑ,е празно оружје ви осÑ,анува во Inventory и секогаш можеÑ,е да го наполниÑ,е повÑ,орно со корисÑ,ење на купен шаржер од Gun Shop. ИсÑ,о Ñ,ака и другиÑ,е рабоÑ,и.

Boombox System

Со команда ви се вклучува мени одбираÑ,е дали да го земеÑ,е, намесÑ,иÑ,е, смениÑ,е сÑ,аница(линк), музикаÑ,а се слуша околу вас, доколку се одалечиÑ,е музикаÑ,а пресÑ,анува да се слуша, а другиÑ,е околу Ñ,ој Boombox сеушÑ,е ја слушааÑ,.

РабоÑ,и

МеÑ...аничар - Купува делови за возила и ги поправа
ТаксисÑ, - ЗарабоÑ,ува со возење на паÑ,ници
Рудар - Копа руда и ја пренесува
Комуналец - Ð"и чисÑ,и улициÑ,е на Лос СанÑ,ос, ги собира оÑ,падоциÑ,е од канÑ,а
Рибар - Ð"и продава рибиÑ,е шÑ,о ќе ги Ñ,,аÑ,и
+ УшÑ,е многу други

Factions

Los Santos Police Department
Los Santos Fire Department
Los Santos Medical Department
San Andreas Army
Special Weapons and Tactics
Federal Buerau of Investigation
Los Santos Goverment
Los Santos News
Ballas
Grove Street
The Italian Mafia

Login screen

Inventory system

РабоÑ,а меÑ...аничар

Los Santos Fire Department

Federal Buerau of Investigation

Los Santos News

Los Santos Medical Department

Drugs and Weapons System

Ð'АРАМЕ

Играчи кои ќе бидаÑ, лидери на factions кои се наведени погоре.

Играчи кои сакааÑ, да бидаÑ, Хелпери.

Има ушÑ,е многу други рабоÑ,и, дојдеÑ,е и увереÑ,е се!

Po slikama dobar sretno u daljem radu :)
Respect: Harexe,Muma,Depay,Hrustanovic,Tosic,#Rakic,Maxwell,Medo,anDro,Dedic,SlavicBeast,gReeDy.amx,berroni.amx,LoOdak,Kasperzi

GAME OVER

Jedva procita na cirilici + makedonski :D Fin mod izgleda, sretno.

Citat: anDro_ poslato Maj 08, 2017, 22:13:32 POSLE PODNE
Jedva procita na cirilici + makedonski :D Fin mod izgleda, sretno.

Ja preveo na engleski i rijesio belaj hahah
Respect: Harexe,Muma,Depay,Hrustanovic,Tosic,#Rakic,Maxwell,Medo,anDro,Dedic,SlavicBeast,gReeDy.amx,berroni.amx,LoOdak,Kasperzi

GAME OVER

Oprostite, tako je bilo na forumu, tako sam stavio :) Ako vam nesto nije jasno napisite poruku, prevescu/objasnicu vam :D

fantasticno :D
samo rejv i debele zene

...

*

Dobar je,srecno ...
PS:Jedva procita na makedonski  8) 8)

• Website: www.vasic.dev
Web Development & Cyber Security