[Pomoc] Trunk

Započeo Damjan., Maj 07, 2017, 23:05:44 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: NL
Detaljan opis problema: Znaci zelim da se komandom /mb ID 4 na broj sjedista 4 da se igrač ubaci u gepek to jest ili na gepek ili u gepek da se ne vidi onako svejedno samo da ga baci iza.
Dio skripte: Evo vam komanda /mb i sad ne znam kako da ubacim znam da mi treba getplayervehicle ali kako da ubacim sad.
CMD:mb(playerid, params[])
{
if(!IgracUBandi(playerid)) return SCM(playerid, BELA, "[{F81414}Greska!{FFFFFF}] Niste clan mafije/bande!");
if(VoziloJeMotor(GetVehicleModel(GetPlayerVehicleID(playerid)))) return SCM(playerid, BELA, "[{F81414}Greska!{FFFFFF}] Ne mozete ubaciti igraca na motor!");
if(VoziloJeBicikla(GetVehicleModel(GetPlayerVehicleID(playerid)))) return SCM(playerid, BELA, "[{F81414}Greska!{FFFFFF}] Ne mozete ubaciti igraca na biciklo!");
if(VoziloJeBrod(GetVehicleModel(GetPlayerVehicleID(playerid)))) return SCM(playerid, BELA, "[{F81414}Greska!{FFFFFF}] Ne mozete ubaciti igraca u brod!");
if(VoziloJeAvion(GetVehicleModel(GetPlayerVehicleID(playerid)))) return SCM(playerid, BELA, "[{F81414}Greska!{FFFFFF}] Ne mozete ubaciti igraca u avion!");
new id, sediste, ime[2][MAX_PLAYER_NAME], Float:Poz[2][3];
if(sscanf(params, "ui", id, sediste)) return SCM(playerid, GRAD3, "Koristite: {C0C0C0}/mb [Korisnicki ID ili Ime igraca] [Broj sedista (1, 2, 3)]");
if(!IsPlayerInAnyVehicle(playerid)) return SCM(playerid, BELA, "[{F81414}Greska!{FFFFFF}] Morate biti u vozilu!");
if(!IsPlayerConnected(id)) return SCM(playerid, BELA, "[{F81414}Greska!{FFFFFF}] Taj igrac je offline!");
ImeIgraca(playerid, ime[0]);
ImeIgraca(id, ime[1]);
GetPlayerPos(id, Poz[0][0], Poz[0][1], Poz[0][2]);
GetPlayerPos(playerid, Poz[1][0], Poz[1][1], Poz[1][2]);
if(GetDistanceBetweenPoints(Poz[0][0], Poz[0][1], Poz[0][2], Poz[1][0], Poz[1][1], Poz[1][2]) > 5 || IgracNaReconu[id] == true) return SCM(playerid, BELA, "[{F81414}Greska!{FFFFFF}] Predaleko ste!");
if(IsPlayerInAnyVehicle(id)) return SCM(playerid, BELA, "[{F81414}Greska!{FFFFFF}] Taj igrac je vec u nekom vozilu!");
if(sediste > 3 || sediste < 1) return SCM(playerid, BELA, "[{F81414}Greska!{FFFFFF}] Broj sedista moze biti samo 1, 2 ili 3!");
PutPlayerInVehicle_H(id, GetPlayerVehicleID(playerid), sediste);
SCMF(id, SVETLOCRVENA, "Igrac %s Vas je ubacio u vozilo. Broj sjedista: %d.",ime[0],sediste);
SCMF(playerid, SVETLOPLAVA, "Ubacili ste %s u vozilo. Broj sjedista: %d.",ime[1],sediste);
return 1;
}

Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):
Samp Stories RP - 2023 - USKORO !

http://wiki.sa-mp.com/wiki/PutPlayerInVehicle
Citat0 - Driver
1 - Front passenger
2 - Back-left passenger
3 - Back-right passenger
4+ - Passenger seats (coach etc.)
heroin rap - Moskri u kuci, od sledece lajne glava ce mi puci

To znaci ovo ?
PutPlayerInVehicle(playerid, vehicleid, 0); da stavim ispod getplayerpos u svojoj komandi

Neces to tako lako, moras biti spreman za alternativna rjesenje tipa:
1. Varijabla kojom ces "linkovat" igraca i vozilo u kome je u gepeku (Player_InTrunk[playerid] = vehicleid;)
2. Postavljanje igracu posebnog VWa (ili ga npr skrijes na neku lokaciju dok se ne doveze)
3. Ne bi bilo lijepo bez nekog TDa koji predstavlja gepek (jebeni crni box preko screena)/custom map(int) :)

O:)

jel to moguce u komandu ubacit ili treba imat jos neke variable izmedju ?

Ako ides mojim idejama, onda da, teba imati globalna varijabla gdje ces smjestiti id auta i kome je igrac :)

Jel ima di da je to vec napravljeno samo da kopiram i stavim jer znam da necu znat sigurno napravit to a ovako kad je napravljeno pa da makar proucim malo kako je napravljeno sta itd.. jer vidim da nece bit nis od toga haha