Zanima me...

Započeo Arrow, Decembar 02, 2016, 20:03:55 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

E ovako mislio sam da počnem ići u teretanu, pa me zanima da li će mi to spriječiti daljnji rast u visinu?  :D :D ::)
#Arrow

Ako budes radio recimo cucnjeve sa opterecenjem na ledjima onda ce uticati na visinu.
Mozes da ides ali radi sve umereno, nemoj odmah velike tezine.

Vežbe nikako ne mogu uticati na visinu i to je naučno dolazano. Laički je pristup da mrtva dizanja ili bilo koja vežba sa nekim opterećem utiče na visinu..

Iako je u pitanju trenutna kompresija kičmenog stuba u cervikalnom (vratnoprÅ¡ljenskom) odnosno torakalnom (grudnoprÅ¡ljanskom predelu) uz pomoć odreÄ'enih miÅ¡ića i ligamenata opružača nakon odreÄ'enog vremena se kičma vrati u normalu. Tako je i kod gravitacije jer je poznato da smo ujutru 1,5 cm viÅ¡i nego uveče..

Treniraj, ali ukoliko si pubertetlija koji je i dalje u fazi rasta i razvoja, onda ti najtoplije preporučujem neke laganije vežbe i bez velikog tereta, da ne bi došlo do nekih oštećenja skeleta, mišića, ili možda do kardiovaskularnih problema..

Cheers.
Poslednja Izmena: Decembar 02, 2016, 23:13:15 POSLE PODNE od Aussie
"SlavicBeast Steam Signature - SteamId for slavicbeast, real name Nikola"

Citat: MegatroNâ,,¢ poslato Decembar 02, 2016, 23:01:46 POSLE PODNE
Ako budes radio recimo cucnjeve sa opterecenjem na ledjima onda ce uticati na visinu.
Mozes da ides ali radi sve umereno, nemoj odmah velike tezine.
Citat: Aussie poslato Decembar 02, 2016, 23:10:59 POSLE PODNE
Vežbe nikako ne mogu uticati na visinu i to je naučno dolazano. Laički je pristup da mrtva dizanja ili bilo koja vežba sa nekim opterećem utiče na visinu..

Iako je u pitanju trenutna kompresija kičmenog stuba u cervikalnom (vratnoprÅ¡ljenskom) odnosno torakalnom (grudnoprÅ¡ljanskom predelu) uz pomoć odreÄ'enih miÅ¡ića i ligamenata opružača nakon odreÄ'enog vremena se kičma vrati u normalu. Tako je i kod gravitacije jer je poznato da smo ujutru 1,5 cm viÅ¡i nego uveče..

Treniraj, ali ukoliko si pubertetlija koji je i dalje u fazi rasta i razvoja, onda ti najtoplije preporučujem neke laganije vežbe i bez velikog tereta, da ne bi došlo do nekih oštećenja skeleta, mišića, ili možda do kardiovaskularnih problema..

Cheers.

Hvala vam na odgovoru,,
Imam 18g i visok sam 170CM da li je moguce da narastem jos 10CM jer bi volio biti 180CM :D
#Arrow