[Tut] Admin Vozilo

Započeo 𝕊𝔼𝕃𝕀𝕄𝕆𝕍𝕀ℂ, Novembar 07, 2016, 18:53:33 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Admin Vozilo

Ovako nije bas neki tutorijal ali ce pocetnicima pomoci , pa da pocnemo

// Definiramo ove include-ove (mozete i raditi preko YSI/y_commands , ali meni je lakse preko ZCMD procesa)
[pawn]#include <a_samp>
#include <zcmd>
#include <sscanf2>[/pawn]
Korak 2:
// Sta smo sada uradili?
// Odradili smo proveru , kada admin/igrac pogine/umre da se vozilo automatski i zbrise
[pawn]    if(aveh[playerid] != -1)
    {
        DestroyVehicle(aveh[playerid]);
        aveh[playerid] = -1;
    }[/pawn]
Korak 3:
// Sta smo sada uradili?
// Napravili smo komandu /avozilo kada ukucamo tu komandu vozilo ce se stvoriti i automatski cete biti unutar vozila 'PutPlayerInVehicle'
[pawn]CMD:avozilo(playerid,params[])
{
    new id,col1,col2;
    if(sscanf(params,"ddd",id,col1,col2)) return SendClientMessage(playerid,-1,"/veh [id][boja1][boja2]!");
    if(id < 400 || id > 611) return SendClientMessage(playerid, -1, "Maximun 611, minimun 400!");
    new Float:x,Float:y,Float:z,Float:az;
    GetPlayerPos(playerid,x,y,z);
    GetPlayerFacingAngle(playerid,az);
    if(aveh[playerid] == -1)
    {
        aveh[playerid] = CreateVehicle(id,x,y,z,az,col1,col2,1500);
        PutPlayerInVehicle(playerid,aveh[playerid],0);
    }
    else
    {
        SendClientMessage(playerid,-1,"Vec imas spawnovano vozilo!");
    }
    return 1;
}[/pawn]

Korak 3 :
//Sta smo sada uradili?
Napravili smo KOMANDU /izbrisiavozilo , koju ce admin ukucati i vozilo ce se automatski izbrisati .
[pawn]   CMD:obrisiavozilo(playerid,params[])
{
    if(aveh[playerid] == -1) return SendClientMessage(playerid,-1,"Nemas spawnovano admin vozilo!");
    DestroyVehicle(aveh[playerid]);
   aveh[playerid] = -1;
   SendClientMessage(playerid,-1,"Unistili ste admin vozilo.");
   return 1;
}[/pawn]

VAZNO!!!! : Morate ubaciti proveru dali je igrac admin ili nije , posto je na skoro svakom modu drugacije to ispisano zato nisam ni stavljao, ako ne znate onda na vrh komande stavite if(!IsPlayerAdmin(playerid))  ali se morate prijaviti kao rcon administrator :)

Ostavite creditse :D :D :D
Poslednja Izmena: Novembar 07, 2016, 18:55:08 POSLE PODNE od 𝕊𝔼𝕃𝕀𝕄𝕆𝕍𝕀ℂ

[quote author=[Bʟᴏᴏá´... Mᴏɴᴇʏ] Sᴏʟá´...ɪᴇʀ link=topic=107120.msg683274#msg683274 date=1478542014]
Citat: #RAKIC poslato Novembar 07, 2016, 19:05:05 POSLE PODNE
lepo, pohvale za trud.
[/quote]
Hvala. :D

Moglo je i bolje ali dobro 9/10 za trud

Citat: Maxwellâ,,¢ poslato Novembar 07, 2016, 19:38:34 POSLE PODNE
Imao sam bolju priliku , htio sam npr da kreiram vozilo sa bilo kojim id-om , i da je max 10 vozila stvorit e onda kada ukucam /aveh da mi zadje dijalog sa vozilima npr redosled

NRG - Zauzet
SULTAN - Slobodan
itkd
Kada igrac uzme to vozilo da ga niko ne moze koristiti dok ne ukuca /izbrisivozilo te se vraca na Slobodno ali mi se nije dalo .

Citat: #RAKIC poslato Novembar 07, 2016, 19:44:11 POSLE PODNE
Citat: 𝕊ð"¼ð•ƒð•€ð•,,𝕆𝕍𝕀â,,, poslato Novembar 07, 2016, 19:42:02 POSLE PODNE
Citat: Maxwellâ,,¢ poslato Novembar 07, 2016, 19:38:34 POSLE PODNE
Imao sam bolju priliku , htio sam npr da kreiram vozilo sa bilo kojim id-om , i da je max 10 vozila stvorit e onda kada ukucam /aveh da mi zadje dijalog sa vozilima npr redosled

NRG - Zauzet
SULTAN - Slobodan
itkd
Kada igrac uzme to vozilo da ga niko ne moze koristiti dok ne ukuca /izbrisivozilo te se vraca na Slobodno ali mi se nije dalo .
Ja sam uradio bas to, ali nije mi se svidelo pa sam izbrisao iz razloga sto ako svi uzmu auta sta ostaju kamioni, neces sa kamionom portati se do igraca ;D
Haha jest za to si upravu haha :D

Lepo :D

[pawn]La vita E bella [/pawn]

Mogao si malo vise da objasnis sta koja funkcija znaci itd ,ali korisno za one koje znaju nesto ;)